Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Εκδήλωση της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  -  Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

   Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση  που συνδιοργανώνεται από τον Δημοτικό Φορέα Πολιτισμού του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού και την Ομάδα Επιστημόνων Κολινδρού:

Tην Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 και ώρα 11.00’ στην Αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Κολινδρού.

ΘΕΜΑ: «Η πρόληψη σημαίνει ζωή».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Στέφανος Κων. Μπιτσιάνης, MD, MSc, PhDc. Γενικός Χειρουργός, Ακαδημαϊκός Υπότροφος Δ΄ Χειρουργικής Κλινικής Α.Π.Θ.

        Τα τελευταία χρόνια ανέδειξαν την ανάγκη προστασίας της υγείας μας περισσότερο από κάθε άλλο. Με τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα μπορούμε να προλάβουμε πολλές ασθένειες, ανάμεσα τους και τον καρκίνο.

        Όταν μιλάμε για καρκίνο, αναφερόμαστε σε μια ομάδα πάνω από 100 διαφορετικών νοσημάτων, που απειλούν τη ζωή και γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως μπορούμε να τα προλάβουμε αλλά και να τα αντιληφθούμε εγκαίρως.

        Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότερο από το 40% των θανάτων που σχετίζονται με κάποια μορφή καρκίνου μπορεί να προληφθεί μέσω μικρών αλλαγών στις καθημερινές μας συνήθειες, όπως η σωστή διατροφή, η φυσική δραστηριότητα, η διακοπή καπνίσματος κ.α.

        Τέλος, τουλάχιστον το ένα τρίτο των θανάτων από καρκίνο μπορεί να αποφευχθεί μέσω των προληπτικών ελέγχων και εξετάσεων, που επιτρέπουν την διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία σε πρώιμο στάδιο.

Παρακαλούμε για την προσέλευσή σας.

Είσοδος ελεύθερη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου