Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Μπόνιεκ: “Κυνηγά τη δεύτερη θέση ο Πιερικός - Στόχος οι βάσεις πρωταθλητισμού για του χρόνου”

 Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο γενικός αρχηγός του Πιερικού, Σάκης Κωτσιόπουλος, που γύρισε σε οικείο περιβάλλον (πρόσφερε παλιότερα και ως τεχνικός διευθυντής), αλλά έχει και μεγάλη προσφορά στο ποδόσφαιρο της Πιερίας συνολικά. 

Ως παίκτης, προπονητής και σε πόστα ομάδων, όπως σε Εθνικό Κατερίνης, Αναγέννηση Κολινδρού, Σβορώνο, Βατανιακό, Πόντιους Κατερίνης, Διαγόρα Σεβαστής, Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, αλλά και στην Ημαθία, με Φίλιππο Αλεξάνδρειας. 

Ο Σάκης Κωτσιόπουλος μίλησε για το νέο ξεκίνημα των “μελανόλευκων” εδώ και δυο αγωνιστικές, με τον ίδιο και τον προπονητή Γιώργο Καμπερίδη, με την ισοπαλία στη Χαλκιδική με τη Χανιώτη και το διπλό στον Ολυμπιακό Βόλου (0-1 το Σάββατο με τους ουραγούς Θεσσαλούς, με σκόρερ τον Πολύκαρπο Κατσαβάκη), το στόχο τερματισμού στη δεύτερη θέση, που βρίσκονται τώρα, αφού η Κοζάνη πλέον δε... πιάνεται όπως φαίνεται, αλλά κυρίως να μπουν οι βάσεις πρωταθλητισμού για τη νέα χρονιά. 

Ο γενικός αρχηγός του Πιερικού αναφέρθηκε στη φιλοσοφία για νεαρά ταλέντα της περιοχής, όπως παλιά, το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο, αλλά και στο ματς της Τετάρτης εντός, με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για το πένθος στην οικογένεια του Βασίλη Κατσάρα και τη στήριξη της ομάδας, με αφιερώσεις στην Τρίγλια: “Για το γεγονός της απώλειας της αδερφής του Βασίλη Κατσάρα και όλα τα παιδιά που χάθηκαν, είναι ένα τραγικό συμβάν. Η σχέση που είχαμε με την κοπέλα ήταν και οικογενειακή, είχε μεγαλώσει στο σπίτι μας. Δεν περιγράφονται τα συναισθήματα αυτά, να μη γίνει ξανά ποτέ. Σταθήκαμε πολύ και στον Βασίλη, που έχασε την αδερφή του. Είμαστε μια γροθιά μέσα στα αποδυτήρια, ένα. Είναι βασικό στοιχείο για τα αποδυτήρια, επειδή παίξαμε μπάλα και εγώ και ο Γιώργος Καμπερίδης. Το ξέρουμε πως θα πάει το έργο”.

Για το νέο ξεκίνημα του Πιερικού σε αυτά τα δυο παιχνίδια και αν είναι ευχαριστημένοι: “Ο στόχος μας στα δυο παιχνίδια εκτός έδρας ήταν να αναστήσουμε την ομάδα ψυχολογικά, σε συζήτηση με τον προπονητή και κυρίως αγωνιστικά, σε αυτό το λίγο διάστημα, να προλάβει να τους περάσει κάποια πράγματα. Μέσα από την τακτική και τις στημένες φάσεις. Νομίζω οτι τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Πήραμε πολύ καλό αποτέλεσμα στην Τρίγλια με τη Χανιώτη, μια πολύ καλή ομάδα και σε δύσκολη έδρα. Και στο Βόλο το Σάββατο, με ιστορικό αντίπαλο, που έπαιζε το τελευταίο του χαρτί, με πολλή πίεση από τον κόσμο, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, στάθηκε. Και με ένα γκολ, που αν το είδατε, δουλεύεται στις προπονήσεις τώρα συνέχεια. Πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Η φιλοσοφία μας είναι συγκεκριμένη στα παιχνίδια. Ο προπονητής περνά, όσο μπορεί σε λίγες μέρες, οτι πρέπει να μπούμε σε οποιοδήποτε παιχνίδι, να πιέσουμε ψηλά και να το πάρουμε. Δεν είναι το θέμα τι θέλει η αντίπαλη ομάδα. Από την αρχή δείξαμε οτι θέλουμε το παιχνίδι, παρότι υπήρχε η πίεση για τον αντίπαλο, ήταν το καθοριστικό τους παιχνίδι. Είχαμε δοκάρι στο 4΄, είχαμε φάσεις για να προηγηθούμε. Ο Ολυμπιακός Βόλου μας πίεσε μόνο από στημένες φάσεις και... γιόμα. Δηλαδή δε κινδυνέψαμε στην ουσία, μόνο σε δυο περιπτώσεις. Εμείς βγάλαμε πολλές κόντρες στο δεύτερο ημίχρονο, αν ήμασταν πιο προσεκτικοί μπορούσαμε να κάνουμε 0-2 και 0-3. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει καλό ρόστερ, έμπειρους παίκτες, δε ξέρω γιατί είναι εκεί. Μια χρονιά αν σε πάρει από κάτω, είναι δύσκολο να σταθείς ξανά στα πόδια σου. Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων”.

Για το στόχο του Πιερικού στη συνέχεια της σεζόν: “Συνεχίζουμε, βλέπουμε τα ματς ένα ένα. Θέλουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Μέχρι το τέλος της χρονιάς νομίζω οτι θα παλέψουμε για τη δεύτερη θέση, που είναι ο στόχος αυτή τη στιγμή. Η Κοζάνη έχει βγει, δε το συζητάμε. Ο όμιλος έχει ιστορικές ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου. Παρότι κερδίσαμε, αισθανόμαστε ένα δέος και μια λύπη. Είναι κρίμα να παίζουν σε τέτοιες κατηγορίες, όπως ο προπονητής που ήταν εκεί, είναι πολύ φίλος. Νομίζω οτι θα βρουν το δρόμο τους ξανά αυτές οι ομάδες, κουβαλούν κόσμο και θα γυρίσουν. Για τον Πιερικό, αν υλοποιήσουμε το πλάνο που έχουμε βάλει μαζί με τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο και τους προπονητές, πιστεύω οτι η ομάδα είναι θέμα χρόνου να γυρίσει στη Β΄ Εθνική και τις κατηγορίες που αξίζουν να παίζουν τέτοιες ομάδες”.

Για το αν η δεύτερη θέση είναι κίνητρο στους Κατερινιώτες, εκτός από γόητρο και πρεστίζ για το ενδεχόμενο προνομίων για τους δεύτερους των ομίλων: “Σωστά, η δεύτερη θέση δεν είναι στόχος για τον Πιερικό, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, κυνηγάμε τη δεύτερη θέση. Στην Ελλάδα δε ξέρεις τι γίνεται. Από αναδιάρθρωση, από τις ομάδες που ανεβαίνουν και από πλευράς εγωισμού το θέτουμε. Και ο προπονητής Γιώργος Καμπερίδης και εγώ, είμαστε άνθρωποι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και έχουμε προσφέρει. Είναι και θέμα εγωισμού, να οδηγήσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε, με λιγότερες απώλειες. Καθαρά είναι και θέμα πρεστίζ”.

Για τη φιλοσοφία του νεανικού Πιερικού, το τι χτίζεται για την επόμενη μέρα, αλλά και το ατού της ομάδας, αν είναι το ταλέντο, ο ενθουσιασμός, η φιλοδοξία, εκτός από τη βαριά φανέλα: “Έχουμε μικρά παιδιά σε ηλικία. Περνάμε τη φιλοσοφία οτι πάμε να παίξουμε για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Δε πάμε για να κάνουμε συντήρηση. Ακούμε οτι παίζαμε για την Κρηστώνη, ή την Καστοριά, δε παίζει για κανέναν ο Πιερικός, παίζει για την πάρτη του, καθαρά. Είναι μικρά παιδιά, από 19 ως 21, έχουμε και λίγους κοντά στα 25 χρόνια. Πριν δυο παιχνίδια, όταν αναλάβαμε, μπορούσαμε με δυο ήττες να κινδυνέψουμε να πέσουμε κιόλας. Είναι πολύ μικρές οι αποστάσεις, θα είναι δύσκολο πρωτάθλημα, μέχρι το τέλος, για τις ομάδες που ενδιαφέρονται για τη σωτηρία. Θα παιχτεί πιστεύω μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Για εμάς ο στόχος είναι ξεκάθαρος, η δεύτερη θέση, δεν είναι τίποτα άλλο. Ο Πιερικός είναι μεγάλη ομάδα, η μεγάλη ομάδα της Πιερίας. Οι παίκτες που παίζουν εδώ το κίνητρό τους είναι μεγάλο. Να παίξουν πρώτα σε αυτή την ομάδα, να καθιερωθούν και από εκεί και πέρα να φύγουν να πάνε σε μεγαλύτερες. Ο Πιερικός διαχρονικά έχει δώσει παίκτες πολλούς σε όλη την Ελλάδα. Αυτό είναι το κίνητρο, υπάρχει μια φιλοσοφία που έχει δώσει ο Δήμαρχος για την ομάδα, οτι θα στηριχθεί σε γηγενείς παίκτες ως επί το πλείστον. Και από εκεί και πέρα θα δημιουργήσει μια ομάδα που θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει, με κάποιες προσθήκες και καλύτερη οργάνωση, για να διεκδικήσει την άνοδο στη Β΄ Εθνική του χρόνου. Βασικός στόχος είναι αυτός, να μπουν οι βάσεις για του χρόνου. Θα αξιολογηθούν μέχρι το τέλος οι παίκτες από τον προπονητή. Τους το έχει πει κιόλας, οτι η ομάδα θα πάει του χρόνου για πρωτάθλημα, να ανέβει. Αξιολογεί το υλικό και οι παίκτες που θα μείνουν, μακάρι φυσικά να μείνουν όλοι, με 2-3 προσθήκες και 90% γηγενείς παίκτες, Κατερινιώτες όπως τώρα. Για να υπάρχει και διάρκεια. Να μην αρχίσουμε αυτά τα μεγάλα μπάτζετ. Πέρυσι ο Πιερικός είχε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ στη Σούπερ Λιγκ 2 και έπεσε”.

Για το μήνυμά του στον κόσμο: “Ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Γιατί ήταν λίγο απογοητευμένος. Να έρθει στο γήπεδο. Να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο, να μη δημιουργήσει πίεση, γιατί τα παιδιά είναι νεαρά και στα παιχνίδια τους μπορεί να έχουν κάποιες μεταπτώσεις. Αυτό που βλέπουμε εμείς είναι οτι δίνουν την ψυχή τους. Αυτό είπαμε και εμείς όταν πήγαμε, να αλλάξει λίγο η ψυχολογία. Μπορεί να χάνει η ομάδα. Υπάρχει η ήττα που χειροκροτείς και υπάρχει η ήττα που... τρελαίνεσαι. Αυτό θέλουμε, να δίνουν την ψυχή τους και άμα χάνουν, τι να κάνουμε, θα τα έχουν δώσει όλα. Αναγνώριση προσπάθειας”.

Για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης στην Κατερίνη: “Είναι δύσκολο το ματς της Τετάρτης, δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Παρά τα όσα ακούγονται. Βλέπουμε πολλά ματς που... σπάνε. Εμείς υπολογίζουμε πάρα πολύ την Κρηστώνη, γνωρίζουμε για ποια ομάδα πρόκειται. Ο προπονητής σε αυτά τα θέματα είναι πολύ διαβασμένος. Πιστεύω οτι εμείς οπωσδήποτε θα παίξουμε για τη νίκη, δε μας ενδιαφέρει ο στόχος του αντιπάλου. Πιστεύω οτι θα κερδίσουμε, υπάρχει μεγάλη πίστη, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή. Δεν μας περνά από το μυαλό οτι έρχεται μια εύκολη ομάδα εδώ, για να την κερδίσουμε, δεν υπάρχει αυτό. Δεν υπάρχει σε όλα τα παιχνίδια. Πήρε ισοπαλία με την Κοζάνη, έφερε ισοπαλία με τον Σβορώνο ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αν δε προσέξεις, μπορεί να στραβώσει εύκολα. Και μετά καταλαβαίνετε τι γίνεται, αν ένα παιχνίδι που είναι στα χέρια σου και το χάσεις, αρχίζουν όλα τα αρνητικά από δίπλα”.

soccerpractor.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου