Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

700.000 ευρώ στον Δήμο Κατερίνης & την ΔΕΥΑΚ για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμυρικά φαινόμενα

Χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ στον Δήμο Κατερίνης και την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης/Αποχέτευσης Κατερίνης, για την «Αποκατάσταση ζημιών από ισχυρά καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες («Άριελ») την 1.12.2022 προβλέπει σχετικήαπόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στυλιανού Πέτσα.

«Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά μας. Κατανόησε από την πρώτη στιγμή την αναγκαιότητα των απαιτούμενων παρεμβάσεων στις πληγείσεςπεριοχές και υποδομές» τόνισε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Υπενθυμίζεται, ότι,ο Δήμαρχος Κατερίνης αμέσως μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Δεκεμβρίου, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, με αρμοδιότητα στα θέματαΚρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, τον ενημέρωσε διεξοδικά για τις καταστροφές πουέχουν προκληθεί στο παραλιακό μέτωπο: οικίες, επαγγελματικοί χώροι, διάφορα σημεία τουοδικού δικτύου, υποδομές κ.α., από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενατης 1ης Δεκεμβρίου. 

Παράλληλα, παρέδωσε εμπεριστατωμένους φακέλους, που ετοίμασαν οιεμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ και επικεντρώθηκαν στην αποτίμηση των ζημιών (σημεία που επλήγησαν, φωτογραφικό υλικό, έκταση των ζημιώνκ.λ.π.).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου