Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Σαν σήμερα: Αιγινιακός, η απώλεια του κυπέλλου 17 Μαρτίου 2004

Του Γιώργου Καρανικόλα

Στο ποδόσφαιρο λένε ότι και οι αποτυχίες είναι μέσα στο πρόγραμμα, ιδίως στον θεσμό του κυπέλλου, που  δεν υπάρχουν ... φαβορί οι δυσάρεστες εκπλήξεις " καραδοκούν" .

Κάτι τέτοιο συνέβη την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2004, όταν στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας που έγινε στο γήπεδο του Σβορώνου ο Αιγινιακός της Δ' εθνικής κατηγορίας έχασε από τον Γεωργάκη Ολύμπιο Λόφου της Α: κατηγορίας Πιερίας στην διαδικασία των πέναλτυς με συνολικό σκορ 5-2,

( Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη 1-1 ) .

Οι Αιγινιώτες που ήθελαν διακαώς το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους ατύχησαν και βρέθηκαν στα ... σχοινιά, γνωρίζοντας οδυνηρή ήττα .

 Οι λόγοι του πατατράκ πολλοί : από την μια μεριά ένα  ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών των Κυανολεύκων, από την άλλη οι σημαντικές απουσίες βασικών παικτών, αφού έλειπαν ο αρχηγός Κώστας Κοντόπουλος, ο Μάριος Χαϊκάλης, ο Σάκης Καραγεώργος, καθώς και ο σοβαρός τραυματισμός του Δημήτρη Καστανάρα στην αρχή του αγώνα,  συνέθεσαν μια κακή αγωνιστική εικόνα για το συγκρότημα του Κώστα Αραμπατζή, που είχε ως κατάληξη τ' ολέθριο αποτέλεσμα.

Όμως σε καμμία περίπτωση δεν θέλουμε να μειώσουμε την άξια κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα του Λόφου, που πίστεψε σ' αυτήν και με ψυχή κατάφερε να φτάσει στο πολυπόθητο νικηφόρο τελικό της διοργάνωσης .

Το κύπελλο απένειμε στην νικήτρια ομάδα ο Δήμαρχος του τότε Δήμου Πέτρας κ. Παπακωνσταντίνου .

Η ΦΙΛΟΞΕΝΊΑ ΤΟΥ Λ. ΞΑΝΘΌΠΟΥΛΟΥ

Η υποδειγματική φιλοξενία του οικοδεσπότη " ΓΑΣ ΣΒΟΡΏΝΟΥ", που ήταν έργο του αείμνηστου κορυφαίου παράγοντα των κιτρίνων Λάζαρου Ξανθόπουλου μας άφησε όλους άφωνους και έκπληκτους . 

 Θυμάμαι σαν χθές : Φράουλες, σάντουιτς, χυμοί, κρουασάν, νερά ήταν μερικά από τα εδέσματα, που προσφέρθηκαν στην γιορτή του Πιερικού Ποδοσφαίρου .

Ο Ξανθόπουλος ήταν τεράστιος άνθρωπος του Ερασιτεχνικού χώρου και οι ενέργειες του ήσαν πάντα αξιέπαινες και πρωτοποριακές .

ΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΈΣ ΜΠΛΟΎΖΕΣ  ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΤΑ 

Από τα τραγελαφικά, που θυμάμαι εκείνου του ... " πονεμένου " τελικού ήσαν δύο γεγονότα, πρώτον  οι μπλούζες ( πάνω από 50 ), που ετοίμασε η Διοίκηση του Αιγινιακού και ανέγραφαν " ΑΙΓΙΝΙΑΚΌΣ 1972 - 2004 ΠΡΩΤΟ ΚΎΠΕΛΛΟ " και φυσικά αυτές δεν εμφανίστηκαν ποτέ  .

Και δεύτερον η μεγάλη τούρτα γενεθλίων ( σε σχέδιο Γηπέδου ), που προσέφερε ο Λάζαρος Ξανθόπουλος εκ μέρους του ΓΑΣ ΣΒΟΡΏΝΟΥ στον εορτάζοντα Γιώργο Καρανικόλα, όμως τα γενέθλια εκείνα δεν γιορτάστηκαν, ύστερα από το αναπάντεχο και ανεπιτυχές αποτέλεσμα,  απλά η τούρτα ήρθε στο Αιγίνιο την επόμενη μέρα στο πρατήριο υγρών καυσίμων του συμβούλου της Αιγινιώτικης ομάδας κ. Χρήστου Πετρακίδη .

Στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να μην ξεχνάμε τις άσχημες στιγμές και τα Πάθημα να μας γίνεται μάθημα !!! .

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΌ ΑΡΧΕΊΟ : 

ΓΙΏΡΓΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΌΛΑ

Στη φωτό ο " Βαρώνος " του Πιερικού Ποδοσφαίρου Λάζος Ξανθόπουλος ( αριστερά ), με τον Γιώργο Καρανικόλα, που  του συνέδεε μεγάλη φιλία χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου