Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Ανατροπή παραμονής ο ΓΑΣ, 1-2 νίκη επί του Πιερικού

Με πρωταγωνιστή τον Νίκο Κυπαρίσση που επέστρεψε στα γκολ έπειτα από επτά αγωνιστικές, ο ΓΑΣ Σβορώνου με μία τρομερή επιστροφή στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να επικρατήσει με 1-2 επί του Πιερικού στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης σε αγώνα για την 21η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, κάνοντας ένα μεγάλο άλμα παραμονής.

Η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη πήρε μία πανάξια νίκη καθώς ήταν ανώτερη από τον αντίπαλό της στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και κυρίως στο δεύτερο μέρος όπου κυριάρχησε κατά κράτος στον αγωνιστικό χώρο και παρόλο που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο 13’ από το γκολ του Κατσαβάκη, κατάφερε να ανατρέψει το παιχνίδι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 30χρονο σέντερ φορ ο οποίος επέστρεψε στα γκολ έπειτα από τις 12 Φεβρουαρίου σκοράροντας δις, με αποτέλεσμα ο ΓΑΣ να πανηγυρίσει ένα τεράστιας σημασίας τρίποντο απέναντι στον δεύτερο της βαθμολογίας Πιερικό. Αυτή μάλιστα ήταν και η πρώτη φορά τη φετινή σεζόν που ο ΓΑΣ Σβορώνου κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και κακό ποιοτικά χωρίς οι δύο μονομάχοι να δημιουργήσουν σημαντικές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Πιερικό να καταφέρνει να ανοίξει το σκορ στο 13ο λεπτό με το δεξί σουτ του Κατσαβάκη. Η ομάδα μας στη συνέχεια και από το 25’ περίπου και μετά, είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους, παρήγαγε ορισμένες επικίνδυνες επιθετικές προσπάθειες αλλά τα «χαλούσε» στην τελική ενέργεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ΓΑΣ άλλαξε εξαιρετικά, με την ομάδα μας να παίρνει τα ηνία του αγώνα έχοντας συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας, έχτιζε με υπομονή και με ορθολογικό τρόπο τις επιθέσεις τις, ενώ άρχισε να προκαλεί «θόρυβο» προς τα αντίπαλα καρέ χάνοντας στο ξεκίνημα δύο τεράστιες ευκαιρίες, αρχικά με το σουτ του Βούλγαρη στο 47’ και εν συνεχεία με το κοντινό πλασέ του Αλεξίου στο 55’. Τελικά, η υπεροχή του ΓΑΣ καρποφόρησε στο 63’ με τον Κυπαρίσση να κερδίζει πέναλτι και να το εκτελεί ο ίδιος εύστοχα ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Το σύνολο του Νίκου Θεοδοσιάδη στη συνέχεια με σύμμαχο το μομέντουμ του ματς πίεσε για την ανατροπή, έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με την κεφαλιά του Κυπαρίσση στο 70’ και με το σουτ του Κόλα στο 71’ και τελικά γύρισε «τούμπα» το ματς στο 76’ με το κοντινό πλασέ του Νίκου Κυπαρίσση έπειτα από ασίστ του Νίκου Χατζηθεοδωρίδη.

Με αυτή τη νίκη ο ΓΑΣ Σβορώνου έφτασε τους 32 βαθμούς, σκαρφάλωσε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και την επόμενη Κυριακή (2/4) φιλοξενεί στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Στο 9’ ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε το φάουλ σημαδεύοντας τον προωθημένο Δεληγιάννη στο πίσω δοκάρι ο οποίος έκανε την προβολή με το δεξί αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 13’ ο Κυπαρίσσης τροφοδότησε τον Κατσαβάκη και εκείνος με δεξί σουτ εντός περιοχής εκμεταλλευόμενος το μεγάλο κενό στην άμυνα του ΓΑΣ, νίκησε τον Χάμο πετυχαίνοντας το 1-0.

Στο 47’ ο Βούλγαρης δοκίμασε το δεξί του πόδι λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να περνά ελάχιστα μακριά από το κάθετο δοκάρι.

Στο 57’ ο Χατζηθεοδωρίδης βγήκε έξυπνα στην πλάτη της άμυνας του Πιερικού και από το ύψος της μικρής περιοχής σέρβιρε τη μπάλα στον Αλεξίου ο οποίος εκτέλεσε από θέση βολής αλλά το δεξί πλασέ του πέρασε πάνω από τα γκολπόστ, χάνοντας μία απίστευτη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Στο 62’ ο Κυπαρίσσης ανατράπηκε από τον Κραγιόπουλο εντός περιοχής με τον Διαιτητή κ. Μπουρουζίκα να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο σέντερ φορ του ΓΑΣ νίκησε τον Μπαλάφα από τα 11 βήματα στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά του γωνία και ισοφαρίζοντας σε 1-1!

Στο 70’ ο Μακράκης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κυπαρίσσης με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας του Πιερικού, υποχρέωσε τον Μπαλάφα να προβεί σε εντυπωσιακή επέμβαση παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 71’ ο Μακράκης από την αριστερή πλευρά έστρωσε τη μπάλα στον Κόλα ο οποίος βρήκε χώρο και εκτέλεσε με το δεξί έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε για λίγα εκατοστά μακριά από το κάθετο δοκάρι.  

Στο 76’ ο ΓΑΣ ολοκλήρωσε την ανατροπή, με τον Ξυδούς να περνάει μία εκπληκτική πάσα στον Χατζηθεοδωρίδη ο οποίος ήρθε με φόρα από τη δεξιά πλευρά και πάτησε περιοχή, με τον πλάγιο μπακ να δίνει την πάσα στον Κυπαρίσση ο οποίος από τη μικρή περιοχή έσπρωξε τη μπάλα με εξ επαφής πλασέ στα δίχτυα γράφοντας το 1-2!

Στο 83’ ο Βούλγαρης σούταρε συρτά με το δεξί λίγο έξω από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι.

Στο 85’ ο Κατσαβάκης έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά προς στον Κυπαρίσση στο πίσω δοκάρι και εκείνος χωρίς πίεση εκτέλεσε με το κεφάλι, αλλά ο Χάμος δεν ανησύχησε και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 90+1’ ο ΓΑΣ σπατάλησε μία απίθανη ευκαιρία για το 1-3 όταν έφυγαν στην αντεπίθεση δύο εναντίον ενός, με τον Κυπαρίσση να προσφέρει έτοιμο γκολ στο Ναρίνογλουο οποίος έχασε λίγο το κοντρόλ και εκτέλεσε στη συνέχεια με το δεξί, αλλά ο Μπαλάφας απέκρουσε σωτήρια.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Μπουρουζίκας με α’ βοηθό τον κ. Μίχο και β’ βοηθό τον κ. Παπαγεωρίου (ΕΠΣ Λάρισας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πιερικός (Γιώργος Καμπερίδης) : Μπαλάφας, Χατζηκωνσταντίνου, Μακρίδης (86’ Νικολαΐδης), Κραγιόπουλος, Δεληγιάννης, Κυπαρίσσης, Κατσαβάκης, Τουλίκας (86’ Στραβογιάννης), Μαυρίδης, Καλαιτζής (57’ Κατσιαμήτας), Παπαδόπουλος.

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Χάμος, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Βούλγαρης, Χατζηθεοδωρίδης, Κόλα (90’ Δημηνάς), Μυστρίδης, Σιδηρόπουλος (64’ Ξυδούς), Μακράκης (75’ Ναρίνογλου), Κυπαρίσσης, Αλεξίου (90’ Μυρωτής).

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά την ομάδα του Πιερικού για τη φιλοξενία και της εύχεται καλή συνέχεια στη σεζόν και να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της. 

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου