Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο ΓΑΣ, 1-1 κόντρα στην πρωτοπόρο Κοζάνη με λυτρωτή Μακράκη

Με λυτρωτή τον Σπύρο Μακράκη που μπήκε στο παιχνίδι στο 67’ και σκόραρε στο 80’, ο «εφτάψυχος» ΓΑΣ Σβορώνου αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στην πρωτοπόρο Κοζάνη στο ‘’Λάζαρος Ξανθόπουλος’’ σε αγώνα για την 20η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής,κερδίζοντας ένα βαθμό «χρυσάφι» που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στο στόχο του.

Η ομάδα μας κατέθεσε και την ψυχή της στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στην κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος, ήταν τακτικά αψεγάδιαστη καταφέρνοντας να κρατήσει τον αντίπαλο μακριά από επικίνδυνες καταστάσεις για 75 ολόκληρα λεπτά, είδε την Κοζάνη να ανοίγει το σκορ στη μοναδική τελική της προσπάθεια εντός στόχου μέχρι σε εκείνο το σημείο, αλλά κατάφερε με τεράστια ψυχικά αποθέματα να βρει το τέρμα της ισοφάρισης στο 80’ με ήρωα τον 32χρονο εξτρέμ που ήρθε από τον πάγκο στο 67’ και έδωσε τη λύση δεκατρία λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς. 

Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες για τον ΓΑΣ ο οποίος δεν είχε τον Νίκο Θεοδοσιάδη στην άκρη του πάγκου του καθώς ήταν τιμωρημένος, με τον Στέφανο Ζαλίκα να αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τους ποδοσφαιριστές μας στη σημερινή αναμέτρηση. Επιπλέον η ομάδα μας είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των καθοριστικών Μυστρίδη και Λαγδάρη, ενώ μετά από αρκετές εβδομάδες επιστρατεύτηκαν στο βασικό σχήμα οι Βούλγαρης, Μυρωτής και Ναρίνογλου.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο και κλειστό, με την ομάδα μας να μπαίνει με ενθουσιασμό στο ματς αλλά και με πολύ μεγάλη ωριμότητα και πειθαρχεία κατορθώνοντας να κρατήσει τον αντίπαλο μακριά από την εστία του Χάμου για όλο το 45λεπτο, με την ίδια από την πλευρά της να παρουσιάζει μία καλή στιγμή στο 15’ με το σουτ του Σάββα Σιδηρόπουλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι άνοιξε περισσότερο με τους δύο μονομάχους να δημιουργούν περισσότερες επιθετικές προσπάθειες και τον ΓΑΣ να είναι εκείνος που άγγιξε το 1-0 στη φάση του 73ου λεπτού, με τον Χρήστο Αλεξίου να χάνει την ευκαιρία της σεζόν αστοχώντας με πλασέ από τη μικρή περιοχή, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούει ενστικτωδώς με το πόδι. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν 2,5 λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Κανούλα στην πρώτη τους τελική εντός εστίας, ωστόσο η ομάδα μας αποδείχθηκε … πολύ σκληρή για να πεθάνει και διατήρησε την ψυχραιμία της, βρήκε τέρμα ισοφάρισης με τον Σπύρο Μακράκη στο 80’, πίεσε στιγμές αργότερα για ένα δεύτερο και στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα αμύνθηκε υποδειγματικά απορροφώντας την πίεση της Κοζάνης, με το τελικό 1-1 να της δίνει έναν σπουδαίο βαθμό δεδομένων των συνθηκών αλλά και της δυναμικής του αντιπάλου.

Με αυτή την ισοπαλία ο ΓΑΣ έφτασε τους 29 βαθμούς, βρίσκεται στην 6η θέση και την επόμενη Κυριακή (26/3) αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Πιερικό για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Στο 15’ ο Σιδηρόπουλος βρήκε χώρο λίγο έξω από την περιοχή και δοκίμασε το πόδι του, με το σουτ του να καταλήγει στην αγκαλιά του Καραγκιόζη.

Στο 48’ ο Κανούλας σούταρε με το δεξί εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Στο 73’ μετά από εκτέλεση πλαγίου και κεφαλιά πάσα του Κυπαρίσση, ο Αλεξίου βρέθηκε μόνος του σε θέση βολής από τη μικρή περιοχή, εκτέλεσε με το αριστερό αλλά πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς με το πόδι του στην ευκαιρία του αγώνα!

Στο 76’ η Κοζάνη άνοιξε το σκορ στο ματς, όταν μετά από σέντρα του Πάνου με το αριστερό από την δεξιά πλευρά προς την καρδιά της άμυνας του ΓΑΣ, ο Κανούλας εκμεταλλεύτηκε το κενό που βρήκε και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 80’ ο ΓΑΣ ισοφάρισε την παρτίδα, με τον Σιδηρόπουλο να εκτελεί το κόρνερ, τον Κωτσιόπουλο να πιάνει το τακουνάκι και τον Μακράκη να εκτελεί με πλασέ από κοντά τον αντίπαλο τερματοφύλακα σημειώνοντας το 1-1!

Στο 90+5’ μετά από σέντρα των φιλοξενουμένων στο πίσω δοκάρι, ο Αποστολίδης έπιασε επικίνδυνο γυριστό σουτ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Παπαδόπουλος με α’ βοηθό τον κ. Κωνσταντινίδη και β’ βοηθό τον κ. Μάτσια(ΕΠΣ Μακεδονίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΣ Σβορώνου (Στέφανος Ζαλίκας): Χάμος, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Βούλγαρης, Χατζηθεοδωρίδης, Κόλα (90+1’ Δημηνάς),Μυρωτής, Σιδηρόπουλος (90+1’ Ξυδούς), Ναρίνογλου (67’ Μακράκης),Κυπαρίσσης, Αλεξίου (90+4’ Κυρτέγος).

Κοζάνη (Νίκος Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Μπακάλης (75’ Παπαδόπουλος), Μαραγκός, Βοριαζίδης (75’ Λαμπόγλου), Πιρίτζαους (46’ Πάνος), Κούφας, Μπίντσης (66’ Νιάσε), Ψάλτης, Τσαπακίδης (81’ Τσώτσος), Αποστολίδης, Κανούλας.

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που στήριξαν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας και εύχεται στην ομάδα της Κοζάνης καλή συνέχεια στη σεζόν.

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου