Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης- Αιγινιακός 0-3

ΜΕΤΡΗΣΕ Η ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΎ

Του Γιώργου Καρανικόλα

Ο Αιγινιακός πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ κέρδισε εκτός έδρας την ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης και διατήρησε το + 4 από τον δεύτερο Βατανιακό και το +6 από την τρίτη Αναγέννηση Κολινδρού, στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, μια αγωνιστική πρίν τη λήξη της κανονικής περιόδου .

Οι φιλοξενούμενοι, που παρατάχθηκαν μ' ενδεκάδα ανάγκης, εξαιτίας των πολλών απουσιών τους κυρίως από τραυματισμούς, μάλιστα ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο ζέσταμα η κατάσταση χειροτέρεψε, αφού ένοιωσαν ενοχλήσεις και δεν ξεκίνησαν το μάτς οι Κακατάτσιος και Καταχιώτης, ενώ το κακό μεγάλωσε, αφού στην ανάπαυλα του αγώνα αντικαταστάθηκε και ο Δημήτρης Καπετάνος, λόγω τραβήγματος, εν τούτοις κατάφεραν και πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο από τους Πόντιους, που αποδείχτηκαν " σκληρό καρύδι" και πάλεψαν δυναμικά ως ισάξιος αντίπαλος, ως το τέλος .

Μετά από το άσφαιρο Α' ημίχρονο η ομάδα του Αιγινίου στην επανάληψη ήταν ουσιαστική και πέτυχε τρία τέρματα, κρατώντας παράλληλα το μηδέν στην εστία της .

Στο 56' γκόλ για τον Αιγινιακό, που έλυσε τον " γόρδιο δεσμό ", όταν "ο Φιρινίδης με κεφαλιά έδωσε στον  Σαββίδη αυτός βρήκε με ωραία κάθετη μπαλιά τον Χατζηδίμπα, ο οποίος με συρτό σούτ έγραψε το 0-1 .

Στο 69' μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων για την ισοφάριση ο Ανυφαντής σούταρε εξ' επαφής μόλις άουτ .

Οι φιλοξενούμενοι κόντρα στην ροή του παιχνιδιού διπλασίασαν τα τέρματα τους, όταν στο 72' ο Φιρινίδης με το κεφάλι τροφοδότησε τον νεαρό Τασιώνα, που με λόμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ποντίων και ουσιαστικά κλείδωσε την νίκη των Αιγινιωτών .

Στο 73' ο Κατσαμάγκας ολομόναχος από κοντά σούταρε άουτ, δίπλα από το δοκάρι του Αιγινιακού .

Στο 83' ο 16 χρόνος Κώστας Τασιώνας,  που μπήκε ως αλλαγή στην επανάληψη έγινε ο  πρωταγωνιστής της συνάντησης, αφού εκμεταλλεύτηκε ολέθριο λάθος του τερματοφύλακα Τσακνάκη και με ψύχραιμο πλασσέ διαμόρφωσε το τελικό 0-3 .  

Διαιτητής ο κ. Παραδεισόπουλος και Βοηθοί Διαιτητές η δίδα Βασιλεία Τσικλητάρη και ο κ. Χατζηγιάννης .

Οι συνθέσεις : 

ΠΑΕ Ποντίων ( Στέργιος Γιώτσας)

Τσακνάκης, Σταθακόπουλος, Γιώτσας, Κυλώνης, Μουρατίδης, Καζακλάρης, στο 61' Κατσαμάγκας, Μανουσαρίδης, στο 75' Σαλδής,  Κατσιούλης, στο 81' Σεϊταρίδης Ν.,  ,Καραφουλίδης, στο 81' Κουκουνάρας,  Σεϊταρίδης Α., στο 61' Παπαγιάννης, Ανυφαντής .

Αιγινιακός ( Γιώργος Ντάμτσιος )

Κύρου, Ρίζος, Μπουντάνι, Παππάς, Δαραής, Τσολακίδης, Χατζηδίμπας,στό 85' Τσιάμης , Παπαδόπουλος Σ., Στο 85' Κοντούλης,  Φιρινίδης, στο74' Μιχαηλίδης,  Καπετάνος, στο 46' Τασιώνας, Σαββίδης .

Στη φωτό : Το " νέο αίμα " του Αιγινιακού Ο Κώστας Τασιώνας ( δεξιά),

 το " άστρο " του οποίου " έλαμψε " στον εκτός έδρας αγώνα με την ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης και ο  μεγάλος άτυχος Ηλίας Κακατάτσιος, που αν και βασικός δεν έπαιξε λόγω προβλήματος στο πόδι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου