Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Δήμος Κατερίνης: Εκδήλωση Μνήμης & Τιμής θυμάτων κατοχής

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΝΗΜΗΣ & ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ

Το Σάββατο  18 Φεβρουαρίου 2023  στις  11:30  π.μ. στον Σιδ. Σταθμό (οδός ΔιγενήΑκρίτα), θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Κατερίνης, η  εκδήλωση μνήμης και τιμήςτων Θυμάτων Κατοχής.

Ειδικότερα:

Ώρα 11:30 π.μ.: Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων. Την ομιλία –  αναφορά   στο   ιστορικό  της ημέρας, θα  εκφωνήσει  ο   εκπαιδευτικός   –φιλόλογος, Δρ. Πάρις Παπαγεωργίου. 

Στεφάνια θα καταθέσουν ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος της Βουλής, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Δήμαρχος Ελασσόνας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, ο Διοικητής της 24ης  Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πιερίας,   ο   Διοικητής   του   Γ’   Λιμενικού   Τμήματος   Σκάλας   Κατερίνης,   Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Κατερίνης και οι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων. 

Στην συνέχεια,  θα εκφωνηθούν τα ονόματα  των εκτελεσθέντων, θα τηρηθεί ενόςλεπτού σιγή και θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.Σε ό,τι αφορά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης  παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη. 

Τα θέματα που αφορούν την τάξη και την κίνηση των οχημάτων παρακαλούνται να ταρυθμίσουν οι αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές. 

Ο Δήμος Κατερίνης θα μεριμνήσει για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δημ. Ωδείου,προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας και τον καλλωπισμό του χώρου, στον οποίο θαπραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.

Τελετάρχης ορίζεται ο Γεώργιος Μίχος.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου