Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Θεοδοσιάδη

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου του ΓΑΣ Σβορώνου στα γραφεία του συλλόγου στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος».

Ο προπονητής της ομάδας μας Νίκος Θεοδοσιάδης μίλησε για όλα όσα μεσολάβησαν τον τελευταίο μήνα στην ομάδα του ΓΑΣ Σβορώνου που διανύει περίοδο αγωνιστικής φόρμας, ανέλυσε την ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον ΑΟ Χανιώτης εκτός έδρας και αναφέρθηκε στο επικείμενο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου εντός έδρας την προσεχή Κυριακή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Θεοδοσιάδης:

“Καλησπέρα. Επειδή έχουμε και καιρό να τα πούμε, να πούμε ορισμένα πράγματα που μεσολάβησαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Βλέπετε και εσείς από τα αποτελέσματα ότι η ομάδα διανύει μία περίοδο έξι αγωνιστικών αήττητη και γενικά μια περίοδο που είναι καλή για εμάς. Και όσοναφορά τη βαθμολογική συγκομιδή αλλά και όσον αφορά τις εμφανίσεις της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Παρόλο το αήττητοτων έξι αγωνιστικών βλέπετε το πόσο ιδιόμορφη είναι η κατηγορία. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην 4η θέση με 20 βαθμούς και η ομάδα η οποία βρίσκεται στη ζώνη είναι με 17.Βλέπετε δηλαδή πως εκτός από την πρωτοπόρο Κοζάνη όλες οι άλλες ομάδες διεκδικούν την παραμονή τους.

Όσον αφορά την αγωνιστική εικόνα η ομάδα παρουσιάζει μία πραγματικά αξιοθαύμαστη αγωνιστικότητα, μια φοβερή προσέγγιση στο πλάνο του κάθε παιχνιδιού, στο τακτικό πλάνο και γενικά αυτό το διάστημα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και από την προσπάθεια των παιδιών αλλά και από τον τρόπο παιχνιδιού ο οποίος έρχεται πολύ κοντά στα θέλω τα δικά μου. Προερχόμαστε από ένα παιχνίδι μέσα σε μία δύσκολη έδρα, ένα παιχνίδι που πριν την έναρξή του είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά σημαντικά προβλήματα. Νομίζω πως αυτά τα προβλήματα δε φάνηκαν καθόλου, τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Παρουσιάστηκαν έτοιμοι και αυτό το κατέθεσαν και μέσα στο γήπεδο. Δε φάνηκε καμία απουσία και αυτό είναι το θετικό για εμένα και αυτό σημαίνει ότι όλα τα παιδιά έχουν μεγάλο βαθμό ετοιμότητας. Το έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι πιστεύω σε όλους και αυτή τη στιγμή το ρόστερ αποτελείται από 25 παιδιά τα οποία έχουν παίξει όλα και για μένα είναι όλοι βασικοί. Και νομίζω αυτό αποδείχθηκε και στο παιχνίδι με τη Χανιώτη στο οποίο παίξανε παιδιά τα οποία δεν είχανε μεγάλο χρόνο συμμετοχής αλλά με την εμφάνισή τους κέρδισαν μία θέση στην ενδεκάδα. Ήμασταν όπως έπρεπε να είμαστε για το συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να μας απειλήσει, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις, δημιουργήσαμε και εμείς τις δικές μας φάσεις και γενικά ήταν ένα παιχνίδι πολύ κλειστό και νομίζω ότι κρίθηκε στη φάση της κόκκινης. 

Νομίζω πως αν σε εκείνο το σημείο ο Παναγιώτης Μυρωτής ήταν λίγο πιο προσεκτικός και δεν παίζαμε από το 60’ με δέκα, θα μπορούσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Καταλαβαίνετε ότι το αριθμητικό μειονέκτημα έπαιξε ρόλο στο να ανέβει ο αντίπαλος στο γήπεδο, να πάρει μέτρα και από εκείνο το διάστημα ο αντίπαλος προπονητής έπαιξε με δύο σέντερφορ, δύο πολύ ποιοτικούς παίκτες όπως είναι ο Τοπούζης και ο Θεοδωρίδης. 

Από εκεί και μετά το σκεπτικό μας ήταν να πάρουμε έστω και το βαθμό της ισοπαλίας και να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την αντίδρασή τους μετά την κόκκινη κάρτα. Πραγματικά και με δέκα παίκτες το αριθμητικό μειονέκτημα δε φάνηκε σε καμία στιγμή του παιχνιδιού. Κρατάμε την πολύ καλή αγωνιστική παρουσία όλων των παιδιών, των νεαρών παιδιών οι οποίοι για μένα άρπαξαν την ευκαιρία αν φανταστείτε ότι ο Σάββας Σιδηρόπουλος που έχει συμμετοχές άλλα έπαιξε για πρώτη φορά βασικός, ήταν πραγματικά καταπληκτικός, ο Μυρωτής που έχει πάρει παιχνίδια, ήταν πάρα πολύ καλός αν εξαιρέσουμε την άτυχη στιγμή της κόκκινης κάρτας. 

Επίσης ο Μάριος Ίτσιος ο οποίος έκανε ντεμπούτο στη Γ’ Εθνική και πραγματικά η παρουσία του ήταν πολύ θετική και γενικά όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρει η ομάδα ένα θετικό αποτέλεσμα σε μία δύσκολη έδρα και γενικά για τις εμφανίσεις αυτού του τελευταίου μήνα πρέπει να τους δώσω συγχαρητήρια. Εγώ το έλεγα και τα παιδιά ανταποκρίνονται. Έλεγα σε κάποια στιγμή ότι αυτή η ομάδα δε θα χάνει κανένα παιχνίδι, δεν ξέρω αν θα κερδίζει αλλά δε θα χάνει. Και αυτό κάνουν τα παιδιά. 

Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με μία πολύ μεγάλη και ιστορική ομάδα  η οποία έχει τα προβλήματά της και βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση. Όλα εξαρτώνται από εμάς, από το αν θα συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα και την ίδια ταπεινότητα να δουλεύουμε στην καθημερινότητά μας. Πέρα από το όνομα και άλλα παίζουν ρόλο σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Η ομάδα προετοιμάζεται κατάλληλα, επιστρέφουν οι τιμωρημένοι, η μόνη απώλεια θα είναι ο Σωτήρης Καραγκούνης που βρίσκεται στο στάδιο αποθεραπείας και φυσικά ο Μυρωτής που δέχθηκε την κόκκινη κάρτα. Επιστρέφει ο Κωτσιόπουλος και ο Κόλα και να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι και γεμάτοι για να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι το οποίο είναι απέναντι σε μία ιστορική ομάδα, μία ομάδα η οποία αυτή τη στιγμήβρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και θέλει πολύ το παιχνίδι για να μπορέσει να κάνει την προσπάθειά της να αντεπιτεθεί και να σώσει την κατηγορία. Θεωρώ ότι τα πάντα κρίνονται από εμάς, αν εμείς συνεχίσουμε τις εμφανίσεις του τελευταίου μήνα νομίζω ότι δε θα αντιμετωπίσουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. 

Και τέλος για να κλείσουμε, επειδή η ζωή δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, θα ήθελα να εκφράσω τη συμπαράσταση στον κόσμο των γειτονικών λαών, της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζονται σκληρά αυτό το τελευταίο διάστημα. Να δώσω μια ευχή και ότι μπορούμε ο καθένας να κάνει από την πλευρά του για να βοηθηθούν αυτοί οι δύο λαοί στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν”. 

Σε ερώτηση σχετικά με το τι έφταιξε στο παιχνίδι με την Καστόρια και δε μπόρεσε ο ΓΑΣ να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα:

“Νομίζω εκεί πως το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, εκεί που είχαμε τις περισσότερες φάσεις. Κάναμε 7 τελικές, οι 4 στην εστία και δεν τις αξιοποιήσαμε. Και το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος έπαιξε ακόμα πιο χαμηλή άμυνα, μας δυσκόλεψε πολύ, είχαμε 2-3 προϋποθέσεις όχι όμως όπως στο πρώτο ημίχρονο. Το αριθμητικό μειονέκτημα καμία φορά μη νομίζετε, ο αντίπαλος εκεί δίνει το κάτι παραπάνω και δεν είναι και εύκολο για μία ομάδα να διασπάσει, το πιο δύσκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι η διάσπαση μίας άμυνας. 

Εμάς στο δεύτερο ημίχρονο αυτό ήταν το πρόβλημά μας. Θεωρώ ότι το παιχνίδι χάθηκε στο πρώτο ημίχρονο που χάσαμε κραυγαλέες ευκαιρίες και ένα πράγμα για το οποίο έχω παράπονο είναι η αποτελεσματικότητα. Ενώ δημιουργούμε, αν δείτε το παιχνίδι στην Αγιά είχαμε 9-10 τελικές στο πρώτο ημίχρονο και ένα ημίχρονο που θα έπρεπε να ήταν 0-3, 0-4 ήταν 0-1. Και ξέρετε πως όταν ο αντίπαλος είναι μέσα στο παιχνίδι, λογικό είναι να μπορεί να δημιουργήσει μία φάση και να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, να τελειώνουμε τα παιχνίδια πιο γρήγορα γιατί είναι κρίμα και άδικο για τον κόπο των παιδιών γιατί παίζουν πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο και είναι κρίμα να χάνονται βαθμοί που τους δικαιούνται 100%”.

Σε ερώτηση για το αν η ισοπαλία κόντρα στον ΑΟ Χανιώτης αφήνει γλυκιά ή πικρή γεύση στην ομάδα του ΓΑΣ Σβορώνου:

“Με βάση τις συνθήκες και το γεγονός ότι παίζαμε με δέκα παίκτες από το 60’ , νομίζω ότι δίνει μία γλυκόπικρη γεύση αλλά θεωρώ ότι επειδή είχαμε πάρα πολύ καλή παρουσία, αν ήμασταν με έντεκα ποδοσφαιριστές θα μπορούσαμε να πάρουμε και τους τρεις βαθμούς απέναντι πάντα σε μία πολύ καλή ομάδα. Eιδικά μεσοεπιθετικά έχουν έμπειρους ποδοσφαιριστές με παραστάσεις αλλά στο τέλος ναι, έχουμε μία γλυκόπικρη γεύση γιατί αν αναλογιστεί κανείς τον αντίπαλο, τη δυναμικότητά τους και το γεγονός ότι εμείς ήμασταν με δέκα παίκτες, νομίζω ότι και ο βαθμός είναι πολύτιμος γιατί είναι μία δύσκολη έδρα”. 

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι οι ομάδες τις Πιερίας θα μπορέσουν στο τέλος να εξασφαλίσουν την παραμονή:

“Εγώ το θεωρώ δεδομένο. Είναι και οι τρεις πολύ καλές ομάδες. Υπάρχουν για μένα ομάδες που δεν έχουν την ίδια δυναμική και θεωρώ ότι και οι τρεις δε θα έχουν πρόβλημα”. 

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου