Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Θεοδοσιάδη

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου του ΓΑΣ Σβορώνου στα γραφεία του συλλόγου στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος».

Ο προπονητής της ομάδας μας Νίκος Θεοδοσιάδης ανέλυσε την ιστορική νίκη του ΓΑΣ απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου την περασμένη Κυριακή, αναφέρθηκε στο ερχόμενο δύσκολο τεστ της ομάδας μέσα στο Κιλκίς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης και προχώρησε επίσης σε έναν απολογισμό για τη μέχρι τώρα πορεία του ΓΑΣ στη Γ’ Εθνική αλλά και για το τι επιθυμεί να δει από σήμερα και μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Θεοδοσιάδης:

“Καλησπέρα. Μία ακόμη νίκη για την ομάδα μας, μια νίκη που διευρύνει το αήττητο σερί μας. Μια νίκη που αν αναλογιστούμε το μέγεθος και την ιστορία της ομάδας που παίζαμε, θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω και ιστορική για το σύλλογό μας. Όσον αφορά το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί, οι ποδοσφαιριστές μου έπαιξαν όπως τους ζήτησα. Είχαμε πλάνο, αξιοθαύμαστη συνέπεια, φοβερή συγκέντρωση. Χτίσαμε και δομήσαμε τις επιθέσεις μας και στο πρώτο ημίχρονο ο αντίπαλος απλά μας παρακολουθούσε. Δε δώσαμε δικαίωμα σε καμία στιγμή να πιστέψει ότι μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα και γενικά είχαμε μία πάρα πολύ καλή εικόνα και για αυτό βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ. Δημιουργήσαμε και άλλες ευκαιρίες που θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κι άλλο γκολ, δημιουργήσαμε και προϋποθέσεις ευκαιριών και νομίζω ότι ήταν ένα πολύ γεμάτο πρώτο ημίχρονο. 

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είμαι ευχαριστημένος όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού, όχι από τη διάθεση και την όρεξη, τα παιδιά είχαν διάθεση και όρεξη αλλά δεν παίξαμε όπως θα ήθελα να παίξουμε, να συνεχίσουμε δηλαδή όπως παίζαμε και στο πρώτο ημίχρονο. Αναλωθήκαμε σε μεγάλες μπάλες, δεν παίξαμε συνδυαστικά όπως παίζαμε και στο πρώτο ημίχρονο και από αυτό δεν είμαι ευχαριστημένος. 

Αντιθέτως τα παιδιά είχαν πάρα πολύ μεγάλη διάθεση και όρεξη, πίεσαν τον αντίπαλο, δημιουργήθηκαν και πάλι οι φάσεις, είχαμε τρεις κλασικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για να τελειώσουμε το παιχνίδι και το μοναδικό που με προβληματίζει είναι η αποτελεσματικότητα. Παιχνίδια με τέτοιες ομάδες πρέπει να τα παίρνεις πιο εύκολα και όταν σου δίνονται αυτές οι ευκαιρίες πρέπει να τα τελειώνεις, γιατί όσο είναι στο 1-0 ο αντίπαλος είναι μέσα στο παιχνίδι και τα πάντα μπορούν να συμβούν. 

Παρόλα αυτά ήταν μία απόλυτα δίκαιη νίκη και αυτοί που αξίζουν συγχαρητήρια και θα το πω για μία ακόμη φορά είναι οι ποδοσφαιριστές μου. Είναι ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, με χαρακτήρα και με διάθεση για βελτίωση και εξέλιξη. Μέχρι τώρα αυτά τα παιδιά έχουν πετύχει σπουδαία πράγματα. 

Όλη αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε από την ημέρα που ήρθα στην ομάδα, νομίζω ότι σιγά σιγά παίρνει σάρκα και οστά και φτάνουμε σε ένα σημείο να παίζουμε έτσι όπως εγώ θέλω και όπως θέλουν και τα παιδιά. Το θέμα είναι ότι το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, φτάσαμε να είμαστε στις ψηλές θέσεις και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί. Γιατί όταν ήρθα στην ομάδα είπα στα παιδιά πάμε όλοι μαζί να γράψουμε τη δική μας ιστορία με αυτό το σύλλογο. Σιγά σιγά και κάνοντας τρεις νίκες τα παιδιά το κάνουν.

Από κει και πέρα επειδή ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και δύσκολος ακόμα πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί, δε μπορούμε να χαλαρώσουμε, ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή με μία ομάδα η οποία και αυτή έχει ανάγκη τους βαθμούς γιατί θέλει και αυτή να μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία. Ένα παιχνίδι που έχει ιδιαιτερότητες όσον αφορά τις γηπεδικές συνθήκες, αλλά και επειδή παίζουμε με μία ομάδα που έχει ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου. Είναι πράγματα τα οποία τα δουλεύουμε καθημερινά μέσα στη βδομάδα και νομίζω τα παιδιά για ένα ακόμα παιχνίδι θα παρουσιαστούν έτοιμοι.

Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών αλλά θεωρώ πως μέχρι το παιχνίδι της Κυριακής, αν εξαιρέσουμε τον Καραγκούνη και κάποια μικροπροβλήματα που έχουν ο Μυστρίδης και ο Χατζηθεοδωρίδης νομίζω όλοι οι υπόλοιποι θα μπορέσουν να είναι στη διάθεσή μου για αυτό το δύσκολο παιχνίδι. Επιστρέφει και ο Μυρωτής από την τιμωρία και θα πάμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε κάθε Κυριακή, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να μπορέσουμε να φτάσουμε πιο κοντά στο στόχο της παραμονής αλλά και αν μπορούμε να αναρριχηθούμε και λίγο περισσότερο βαθμολογικά”. 

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει τρόπος να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης αποτελεσματικότητας του ΓΑΣ και αν τον προβληματίζει ιδιαίτερα:

“Λες ότι είναι καλό να δημιουργείς ευκαιρίες και ναι σίγουρα είναι καλό. Αλλά το γεγονός ότι δε γίνεται για μία ή δύο αγωνιστικές για να πω ότι συμβαίνει, αλλά επαναλαμβάνεται συνέχεια τις τελευταίες δέκα αγωνιστικές μας προβληματίζει και σε κάποια παιχνίδι το πληρώσαμε κιόλας. Αν αναλογιστούμε το παιχνίδι με την Καστοριά, το παιχνίδι με την Ελασσόνα δηλαδή σε κάποια παιχνίδια επειδή και ο αντίπαλος ποδόσφαιρο παίζει, θα γίνει η φάση και θα το πληρώσεις. Δε μπορεί να χρειαζόμαστε να κάνουμε οκτώ τελικές για να πετύχουμε ένα τέρμα, άλλες ομάδες κάνουν δύο και βάζουν δύο γκολ. Είναι θέμα νομίζω και ψυχολογίας αλλά και δουλείας γιατί έχουμε πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές μεσοεπιθετικά οι οποίοι το δείχνουν και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Εμείς δουλεύουμε και στις προπονήσεις συνέχεια πάνω σε αυτόν τον τομέα και πιστεύω πως θα έρθει και μία εύκολη νίκη η οποία ίσως βοηθήσει και ψυχολογικά τα παιδιά και να παίρνουμε πιο εύκολα το αποτέλεσμα”. 

Σε ερώτηση για το ποιο θεωρεί ότι έχει αποτελέσει μέχρι σήμερα στη σεζόν το μεγάλο αγωνιστικό ατού του ΓΑΣ Σβορώνου:

“Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι η διάθεση, η όρεξη και η ένταση με την οποία παίζουν τα παιδιά. Ήταν ένα πράγμα που εγώ το ήθελα από την πρώτη μέρα που ήρθα, το αλλάξαμε, πήγαμε σε ένα άλλο στυλ παιχνιδιού με πίεση μεγάλη και press ψηλά και τα παιδιά το έχουν καταφέρει. Από κει και πέρα είναι ο τρόπος που θέλουμε να παίξουμε και είναι ο τρόπος με κατοχή μπάλας, με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και δημιουργίας, υπάρχει η ποιότητα, υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές και νομίζω ότι ανταποκρίνονται σε αυτά που τους ζητάω και νομίζω ότι είναι ένας συνδυασμός. 

Οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρωταγωνιστές αλλά και εμείς είμαστε τυχεροί που είμαστε σε αυτό το σύλλογο ο οποίος έχει και από πίσω ανθρώπους που τρέχουν καθημερινά για την ομάδα, μας βοηθάνε ώστε να είναι όλα εντάξει στη δουλεία μας, στην προπόνηση. Υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα και όλα πρώτα ξεκινάνε από εκεί. Είμαστε μια πραγματικά πολύ δεμένη οικογένεια και όλο αυτό το κομμάτι είναι σε συνάρτηση και βγαίνει και μέσα στο γήπεδο”. 

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει άλλος τομέας που θέλει ο ίδιος να βελτιώσει στην ομάδα εκτός από την αποτελεσματικότητα:

“Όχι αυτό που θέλω εγώ είναι από εδώ και πέρα η ομάδα να σταθεροποιηθεί σε αυτές τις εμφανίσεις και νομίζω πως το έχει κάνει. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης πάρα πολλά, εγώ αυτό που θέλω από εδώ και πέρα είναι να μπορέσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να φτάσουμε στο στόχο μας, να καταφέρουμε το στόχο της παραμονής. Από κει και πέρα για μένα και είναι ευχής έργο επειδή ήδη δίνεται η ευκαιρία σε πολλά νέα παιδιά και παίζουν, να δώσω την ευκαιρία και σε άλλα παιδιά τα οποία μέσα από τη διαδικασία της ομάδας να μπορέσουν να φανούν και αυτά και να δείξουν τις ικανότητές τους γιατί έχουν πολλές και νομίζω πως όταν θα φύγει από πάνω μας η πίεση του αποτελέσματος και το γεγονός ότι η ομάδα πρέπει να σωθεί, θα είναι ευκαιρία για αυτά τα παιδιά να παίξουν και να δείξουν ότι αξίζουν πραγματικά να βρίσκονται σε αυτή την ομάδα και σε αυτή την κατηγορία”. 

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου