Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Το απρόσμενο μυστικό για καλύτερες αθλητικές επιδόσεις – Δεν το φαντάζεστε

Τι συνδέει διάσημους αθλητές ανά τον κόσμο, όπως την τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς και τον μπασκετμπολίστα του ΝΒΑ LeBron James, εκτός από τον αθλητισμό; Όλοι προσπαθούν να συμπληρώνουν τουλάχιστον οκτώ με δέκα ώρες βραδινού ύπνου. Διαβάστε τι κερδίζουμε ακόμα και οι ερασιτέχνες από έναν καλό ύπνο όσον αφορά τη φυσική κατάσταση.

Όταν σκεφτόμαστε τους παράγοντες που οδηγούν τους αθλητές σε σπουδαία κατορθώματα, λίγοι από εμάς θα σκεφτούμε ότι και ο ύπνος μπορεί να παίζει βασικό ρόλο στις αθλητικές τους επιδόσεις.

Όταν κοιμόμαστε επαρκώς, επωφελείται ο μεταβολισμός, η ανάπτυξη και η αποκατάσταση των ιστών (όπως οι μύες μας), ενώ παράλληλα η μνήμη, ο χρόνος αντίδρασης και η λήψη αποφάσεων λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ακόμα όμως και οι ερασιτέχνες μπορούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους έπειτα από έναν καλό ύπνο. Η Emma Sweeney, Λέκτορας Άσκησης, Διατροφής και Υγείας στο Πανεπιστήμιο Nottingham Trent και ο Ian Walshe, Λέκτορας στις Επιστήμες Υγείας και Άσκησης στο Πανεπιστήμιο Northumbria του Newcastle, με άρθρο τους στο The Conversation, επισημαίνουν τους τρόπους που ο ύπνος ωφελεί την φυσική κατάσταση.

www.ygeiamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου