Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Δήμος Κατερίνης: Κατασκευή – διαμόρφωση πεζόδρομου στην οδό Παπάφη

Σε εξέλιξη είναι οι παρεμβάσεις για την κατασκευή του πεζοδρόμου της οδού Παπάφη και παρόδου της (περιοχή Αγίας Τριάδος), από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης. 

Ειδικότερα, πρόκειται για παρεμβάσεις που αφορούν σε αποξήλωση κατεστραμμένων υφιστάμενων επιστρώσεων οδών (ασφαλτοστρώσεις - τσιμεντοστρώσεις) και επανακατασκευή με υλικά φιλικότερα προς το περιβάλλον. 

Παράλληλα, για την απορροή των όμβριων υδάτων θα κατασκευαστούν πρόσθετα δύο φρεάτια υδροσυλλογής, καθώς και υπόγειος αγωγός ομβρίων, ο οποίος θα αποχετεύσει τα όμβρια στο υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης. Η τελική επιφάνεια του οδοστρώματος θα κατασκευαστεί από έγχρωμους κυβόλιθους.


Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος: «Με συνεχείς παρεμβάσεις βελτιώνουμε την προσβασιμότητα και την ασφάλεια κίνησης των πεζών. Η κατασκευή – διαμόρφωση πεζόδρομου στην συγκεκριμένη περιοχή συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της καθημερινότητάς μας στην καρδιά της πόλης. Προωθούμε στην πράξη τη βιώσιμη κινητικότητα, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών». 

Όπως σημειώνει από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Μορφακίδης: «Με την κατασκευή – διαμόρφωση πεζόδρομου, με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, στην οδό Παπάφη ικανοποιείται  ένα αίτημα πολλών ετών και βελτιώνεται η καθημερινότητα των δημοτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου