Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

" Παλικαρίσιος" βαθμός για το λαβωμένο ΓΑΣ στη Χαλκιδική

Έπειτα από μία εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση η οποία τον αφήνει με ανάμεικτα συναισθήματα, ο ΓΑΣ Σβορώνου απέσπασε έναν "παλικαρίσιο" βαθμό στη Νέα Τριγλία Χαλκιδικής απέναντι στον ΑΟ Χανιώτης με το τελικό 1-1 να επισφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στον αγώνα για την 14η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής με την οποία άνοιξε ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος. 

Η ομάδα μας ταξίδεψε στη Χαλκιδική με δυσμενείς συνθήκες για εκείνη καθώς για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τρεις απουσίες βασικών πρωταγωνιστών (Καραγκούνης, Κωτσιόπουλος, Κόλα), κατάφερε να αντέξει ηρωικά, αγωνιζόμενη με αυταπάρνηση για 30 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα, ωστόσο αυτή η ισοπαλία δε μπορεί να την αφήσει 100% ικανοποιημένη αφού μία δική της κακή στιγμή ήταν εκείνη που έβαλε τον αντίπαλο στο παιχνίδι και γύρισε το "διακόπτη" υπέρ του στο τελευταίο μισάωρο του ματς. 

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΓΑΣ Σβορώνου παρουσίασε ένα πολύ σοβαρό και πειθαρχημένο πρόσωπο ανασταλτικά, αποφεύγοντας τα εύκολα λάθη και "μπλοκάροντας" το παιχνίδι των γηπεδούχων. Η ομάδα μας είχε την κατοχή της μπάλας, έχτισε πολλές δομημένες επιθέσεις χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει τη μεγάλη στιγμή για να σκοράρει, ενώ από την άλλη ο αντίπαλος παρουσίασε δύο μόλις τελικές προσπάθειες αλλά και στις δύο άγγιξε το γκολ με τον Τοπούζη στο 27' και στο 39'.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το ΓΑΣ ο οποίος προηγήθηκε στο παιχνίδι στο 55' με την καρφωτή κεφαλιά του Νίκου Κυπαρίσση έπειτα από σέντρα του Σάββα Σιδηρόπουλου, αλλά δυστυχώς μία κακή στιγμή και συγκεκριμένα μια άστοχη έξοδος από τον Αλέξανδρο Κούζα στο 63' έβαλε τον ΑΟ Χανιώτης στο παιχνίδι, με τον Τοπούζη να ισοφαρίζει προ κενής εστίας. 

Τα πράγματα στράβωσαν ακόμη περισσότερο για την ομάδα μας στη συνέχεια, αφού ο Παναγιώτης Μυρωτής αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 66', με το σύνολο του Νίκου Θεοδοσιάδη να καλείται στη συνέχεια να ανταπεξέλθει με παίκτη λιγότερο, κάτι που κατάφερε τελικά απορροφώντας την πίεση του αντιπάλου και εξασφαλίζοντας στο φινάλε έναν σημαντικό βαθμό. 

Αυτή ήταν η τέταρτη ισοπαλία για το ΓΑΣ στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος ο οποίος έχει ρεκόρ 2-4-0 από τις 15 Ιανουαρίου και έπειτα, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο το αήττητο σερί του! 

Πολυτιμότερος παίκτης για την ομάδα μας ο νεαρός Σάββας Σιδηρόπουλος ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, με ασίστ και σπουδαία δουλειά στον επιθετικό και στον ανασταλτικό τομέα. 

Επόμενη αναμέτρηση για το ΓΑΣ Σβορώνου την Κυριακή (19/2) απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου στο " Λάζαρος Ξανθόπουλος ".

Στο 27' ο Τοπούζης δοκίμασε το δεξί του πόδι εκτός περιοχής, με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κούζα και να σκάει στη συνέχεια έξω από τη τελική γραμμή. 

Στο 39' και πάλι ο Τοπούζης βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής, πλάσαρε με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. 

Στο 43' ο Σιδηρόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Δημητρίου έπιασε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε τη μπάλα. 

Στο 54' ο Σιδηρόπουλος από τη δεξιά πλευρά έβγαλε χαμηλή σέντρα προς το πρώτο δοκάρι εκεί όπου ο Κυπαρίσσης εκτέλεσε άμεσα με το δεξί αναγκάζοντας τον Παναγιωτίδη σε εντυπωσιακή επέμβαση στη γωνία του παραχωρώντας κόρνερ. 

Στην επόμενη φάση ο ΓΑΣ άνοιξε το σκορ με τον Σιδηρόπουλο να εκτελεί το κόρνερ και τον Κυπαρίσση να νικάει τους πάντες στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας να πετυχαίνει το 0-1. 

Στο 63' ο ΑΟ Χανιώτης έφτασε στην ισοφάριση όταν ο Αλωπούδης έβγαλε τη σέντρα με το δεξί από την αριστερή πλευρά, ο Κούζας έκανε άστοχη έξοδο και ο Τοπούζης με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 1-1 στην ανυπεράσπιστη εστία. 

Στο 66' ο Παναγιώτης Μυρωτής αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο τάκλιν στο χώρο της μεσαίας γραμμής. 

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων η μπάλα έφτασε στον Τοπούζη στο δεύτερο δοκάρι, εκείνος πλάσαρε με το δεξί από κοντινή απόσταση με τον Λαγδάρη να παρεμβαίνει σωτηρία λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 90+6' ο Φωκαίδης έπιασε ωραίο γυριστό αριστερό σουτ εντός περιοχής αλλά ο Παναγιωτίδης εκτινάχθηκε στη γωνία του και μπλόκαρε τη μπάλα. 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Καπρέτσος με α' βοηθό τον κ. Κολιπέτρο και β' βοηθό τον κ. Κουντουρά (ΕΠΣ Μακεδονίας). 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΑΟ Χανιώτης (Τάσος Δούμας): Παναγιωτίδης, Φούσκας, Σάιμπερτ (83' Τότσκας), Κουτσικοβαγγέλης, Χατζηκούρτης, Τρόκας, Ασήμογλου (61' Θεοδωρίδης), Κανάνι, Αλωπούδης, Χατζής (70' Πολύζος), Τοπούζης (70' Μπαλικτσής). 

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Δημητρίου, Μυστρίδης, Ναρίνογλου (90+2' Βούλγαρης), Χατζηθεοδωρίδης, Μυρωτής, Δημηνάς, Σιδηρόπουλος (90+2' Λαγδάρης), Μακράκης (70' Ίτσιος), Κυπαρίσσης (88' Φωκαίδης), Αλεξίου (70' Κυρτέγος). 

Ο ΓΑΣ Σβορώνου εύχεται στην ομάδα του ΑΟ Χανιώτης καλή συνέχεια στη σεζόν.

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου