Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Επιστροφή στις νίκες για το Δία, 3-1 την ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης

Μέσα σε ένα παγωμένο Δίον ο Δίας φρόντισε να «ζεστάνει» τους ηρωικούς φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου και επανήλθε στις επιτυχίες επικρατώντας με 3-1 κόντρα στην ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης σε αναμέτρηση για την 17η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Η ομάδα μας είχε μεγάλη ανάγκη να γευτεί τη χαρά της νίκης έπειτα από δύο διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα και παρότι δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης συγκριτικά με προηγούμενα παιχνίδια της, εκμεταλλεύτηκε τη διαφορά εμπειρίας σε σχέση με την σημερινή της αντίπαλο και με κυνικότητα και αποτελεσματικότητα στις στιγμές που βρήκε, έφτασε σε μία δίκαιη επικράτηση.

Ο Δίας προηγήθηκε από τα «αποδυτήρια» καθώς μόλις στο 2ο λεπτό ο Χρήστος Καραθάνος άνοιξε το σκορ με δεξί τελείωμα από θέση τετ-α-τετ, με την απάντηση της ΠΑΕ Ποντίων να είναι άμεση χτυπώντας στην κόντρα επίθεση και ισοφαρίζοντας σε 1-1 με κοντινό πλασέ του Καζακλάρη στο 16’. Η ομάδα μας πήρε εκ νέου το πάνω χέρι στην αναμέτρηση όταν ο Ηλίας Μανίκας κέρδισε πέναλτι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και ο Δημήτρης Καλαμπάκας ευστόχησε με τη δεύτερη προσπάθεια πετυχαίνοντας το 2-1 στο 20’.

Στο ξεκίνημα του δευτέρουμέρους οι παίκτες του ΑστέριουΓιώτσα μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο συγκριτικά με εκείνους του Παναγιώτη Σαρπότα χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες μέσα σε ένα δίλεπτο για να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά τόσο στο 51’ όσο και στο 53’ ο Αλέξανδρος Γκεβρέκης με δύο μεγάλες αποκρούσεις στα σουτ των Μανουσαρίδη και Κατσαμάγκα, κράτησε την ομάδα του σε θέση οδηγού. 

Ο Δίας πήρε ισχυρό προβάδισμα νίκης στο 58’ όταν και πάλι ο αντίπαλος τερματοφύλακας εντός περιοχής ανέτρεψε παίκτη της ομάδας μας, αυτή τη φορά τον Καλαμπάκα, με τον Χρήστο Καραθάνο να πηγαίνει στα 11 βήματα και να βρίσκει δίχτυα διαμορφώνοντας το 3-1.


Στο τελευταίο μισάωρο του ματς, ο Δίας διαχειρίστηκε το προβάδισμά του έξυπνα και με όπλο την εμπειρία των ποδοσφαιριστών του, απέφυγε τα λάθη και έκλεισε καλά τους χώρους στην άμυνά του με αποτέλεσμα να φτάσει δίκαια στο τρίποντο με τελικό σκορ 3-1 απέναντι στο ελπιδοφόρο και ταλαντούχο σύνολο της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης.

Η ομάδα μας με αυτή τη νίκη έφτασε τους 23 βαθμούς, βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και την επόμενη Κυριακή αντιμετωπίζει την Ακαδημία Πλαταμώνα εκτός έδρας για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Γ. Ασλανίδης με α’ βοηθό την κα. Φωτιάδου και β’ βοηθό τον κ. Κωτούλα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Γκεβρέκης, Αλεξανδρίδης, Μότσιας (61’ Α.Καραθάνος), Καλουσίδης, Βούλγαρης, Σιαμάγκας,Ζώβληκας (83’ Γκίνας), Χ. Καραθάνος, Καλαμπάκας (70’ Τσενεκίδης),Παγωνίδης, Μανίκας (83’ Λαφατζής).

ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης (Αστέριος Γιώτσας): Συλεούνης, Σταθακόπουλος, Γιώτσας, Κυλώνης (67’ Μ.Σειταρίδης),Μουρατίδης, Κατσαμάγκας (80’ Κουκουνάρας), Καραφουλίδης (67’ Α.Σειταρίδης),Μανουσαρίδης, Παπαγιάννης, Σεριακίδης (46’ Ανυφαντής), Καζακλάρης (77’ Σαλδής).

Η διοίκηση του Δία Δίου εύχεται στην ομάδα της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης καλή συνέχεια στη σεζόν και να πετύχει τους στόχους της.

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου