Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Δε βρήκε τις λύσεις ο ΓΑΣ κόντρα στους 10 παίκτες της Καστοριάς και έμεινε στην ισοπαλία

 Σε ένα «ροκ» παιχνίδι με υψηλά επίπεδα έντασης, νεύρου και πάθους, ο ΓΑΣ Σβορώνου δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το αριθμητικό του πλεονέκτημα από το 15’ και έμεινε στο 1-1 με την Καστοριά στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» σε αναμέτρηση για την 13η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής με την οποία και έκλεισε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.

Η ομάδα μας παρότι αγωνίστηκε για σχεδόν 80 λεπτά με παίκτη παραπάνω δε μπόρεσε να βρει τις λύσεις για να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου και ενώ ήταν πολύ δραστήρια και απειλητική στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο δεν είχε την απαιτούμενη φρεσκάδα, τη φαντασία και το καθαρό μυαλό στο παιχνίδι της προκειμένου να ξεκλειδώσει την οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων με αποτέλεσμα να μοιραστεί με την Καστοριά το βαθμό της ισοπαλίας.

Στο πρώτο μέρος ο ΓΑΣ μπήκε για μία ακόμη φορά με ενέργεια και ορμή στο τερέν, κυριαρχώντας κατά κράτος στο ξεκίνημα και ανοίγοντας το σκορ με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς από τον Χρήστο Αλεξίου στο 8’. Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου οι ισορροπίες της αναμέτρησης άλλαξαν, καθώς η Καστοριά έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της απευθείας κόκκινης κάρτας του Παναγιωτίδη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που κόντρα στη ροή έφτασαν στην ισοφάριση στο 27’ από μία στημένη φάση. Ο ΓΑΣ σε αυτό το ημίχρονο παρουσίασε άλλες τρεις σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, όλες με τελικό εκφραστή τον Αλεξίου.

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι παίκτες του Νίκου Θεοδοσιάδη προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να βρουν τους διαδρόμους και τις «τρύπες» έτσι ώστε να διασπάσουν την αμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων, ωστόσο δεν είχαν τα απαιτούμενα επίπεδα φρεσκάδας και φαντασίας στο παιχνίδι τους, δυσκολεύτηκαν πολύ να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις και με εξαίρεση δυο ευκαιρίες με τον Κυρτέγο στο 51’ και τον Αλεξίου στο 65’ δε μπόρεσαν να φτάσουν κοντά στο δεύτερο τέρμα μένοντας στο φινάλε με το βαθμό της ισοπαλίας σε ένα δίκαιο τελικό αποτέλεσμα.

Ασφαλώς και πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που αφήνει δυσαρεστημένη την ομάδα μας δεδομένων των συνθηκών του παιχνιδιού, ωστόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον σε ένα ακόμη ματς κέρδισε κάτι, επεκτείνοντας το αήττητο σερί της στους πέντε αγώνες.

Ο ΓΑΣ Σβορώνου με αυτό το βαθμό έφτασε τους 19, βρίσκεται στην 5η θέση του πίνακα και την Κυριακή ταξιδεύει στη Χαλκιδική για να αντιμετωπίσει τον ΑΟ Χανιώτης για την 14η αγωνιστική.

Στο 8ο λεπτό ο ΓΑΣ άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο σε εκτέλεση τέρμα, όταν ο Αλεξίου με ένα εκπληκτικό δεξί πλασέ λίγα μέτρα μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο απέναντι «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας για το 1-0!

Στο 11’ ο Κυρτέγος με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Αλεξίου, εκείνος εκτέλεσε με δεξί πλασέ από κοντά αλλά ο Κοσμίδης έπεσε και μπλόκαρε.

Στο 15’ η Καστοριά έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές καθώς αποβλήθηκε ο Παναγιωτίδης με απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στο 22’ ο Κυρτέγος με μία ακόμη εξαιρετική πάσα βρήκε τον Αλεξίου με τον σκόρερ του ματς να πλασάρει από κοντά αλλά ο γκολκίπερ της Καστοριάς βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 27’ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν την παρτίδα όταν ο Φωλίνας εκτέλεσε από τη δεξιά πλευρά το φάουλ με πολλά φάλτσα και με τροχιά προς την εστία και ο Μανακίτσας με κεφαλιά από κοντινή απόσταση την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 29’ ο Μακράκης εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά με σέντρα προς την καρδιά της άμυνας, ο Αλεξίου έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κοσμίδης επενέβη εντυπωσιακά.

Στο 45+1’ το γυριστό σουτ του Μυστρίδη εντός περιοχής πέρασε εκτός εστίας.

Στο 49’ η Καστοριά βγήκε στην αντεπίθεση και ο Ταρρέλλι με δεξί σουτ εκτός περιοχής υποχρέωσε τον Κούζα να πέσει και να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 51’ μετά από κυκλοφορία μπάλας των παικτών του ΓΑΣ, ο Κυρτέγος εκτέλεσε με αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τον Κοσμίδη να πέφτει στη γωνία του και να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Στο 65’ ο Καραγκούνης έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά και ο Αλεξίου με δεξί σουτ από θέση βολής έστειλε τη μπάλα πάνω από τα γκολπόστ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Μιχαηλίδης με α’ βοηθό τον κ. Βλαδίκα και β’ βοηθό την κα. Σιώνη (ΕΠΣ Πέλλας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Καραγκούνης (82’ Μάλα), Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Χατζηθεοδωρίδης, Μυστρίδης, Κόλα (46’ Μυρωτής–82’ Σιδηρόπουλος), Κυρτέγος, Ναρίνογλου (82’ Φωκαίδης),Μακράκης, Αλεξίου.

Καστοριά (Χάρης Βοριαζίδης): Κοσμίδης, Κωνσταντίνου, Μανακίτσας, Παναγιωτίδης, Ελευθεριάδης, Γκέκας, Μπάρο (63’ Χασάι), Τσελεπής (78’ Μπαλντέ), Πάλλας (73’ Τότσο), Φωλίνας, Σαββόπουλος (46’ Ταρρέλλι).

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που στήριξαν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας και εύχεται στην ομάδα της Καστοριάς καλή συνέχεια στη σεζόν.

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου