Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Έφυγε με το βαθμό από τον Πλαταμώνα ο Δίας, 0-0 απέναντιστην Ακαδημία

Ύστερα από ένα κλειστό αλλά και αμφίρροπο παιχνίδι στον Πλαταμώνα, ο Δίας Δίου έμεινε στη «λευκή ισοπαλία» με αντίπαλο την γηπεδούχο Ακαδημία σε αναμέτρηση για την 18η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας. 

Ο Δίας είχε ένα εξ αρχής απαιτητικό έργο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση απέναντι σε μία από τις ομάδες που έχουν ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα και έχοντας να αντιμετωπίσει τρεις σημαντικές απουσίες, αυτές των Χρήστου Καραθάνου, Πείδη και Ευαγγελόπουλου. 

Η αναμέτρηση ήταν αρκετά αμφίρροπη,δεν είχε τις μεγάλες φάσεις, είχε όμως καλό ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημά της και αγωνία μέχρι το φινάλε καθώς η «μπίλια» θα μπορούσε να καταλήξει στον οποιονδήποτε.

Στο πρώτο 25λεπτο ο Δίας είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού με καλή κυκλοφορία μπάλας και έχασε μια καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με την κεφαλιά του Δημήτρη Καλαμπάκα, ενώ δημιούργησε καιορισμένες πολύ επικίνδυνεςεπιθετικές προϋποθέσεις χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τις μετουσιώσει σε τελική φάση. Από το 25’ περίπου και μέχρι τοφινάλε του πρώτου μέρους,η Ακαδημία ανέβασε στροφές, πήρε μέτρα στο γήπεδο και σταδιακά απέκτησε τα ηνία του παιχνιδιού δημιουργώντας κάποιες καλές στιγμές, όχι όμως ιδιαίτερα ανησυχητικές για την εστία του Γκεβρέκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του ματς έπεσε, με το παιχνίδι να γίνεται πιο συντηρητικό και την ομάδα μας να επιδιώκει πρωτίστως να εξασφαλίσει το μηδέν και σε δεύτερη φάση να μπορέσει να βρει κάποιες ευκαιρίες στην αντεπίθεση, τις όποιες βρήκε αλλά δεν είχε το καθαρό μυαλό και τις σωστές επιλογές στην τελική απόφαση. Η ομάδα του Πλαταμώνα σε αυτό το διάστημα προσπάθησε να απειλήσειτα καρέ του Δία κυρίως με μακρινά σουτ εκτόςπεριοχής, τα οποία μάλιστα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυναμε τον Αλέξανδρο Γκεβρέκη να χρειάζεται να προβεί σε ορισμένες σπουδαίες επεμβάσεις προκειμένου να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του.

Το σύνολο του Παναγιώτη Σαρπότα με αυτή την ισοπαλία έφτασε τους 24 βαθμούς, βρίσκεται σταθερά στην 5η θέση του πίνακα και την επόμενη αγωνιστική πηγαίνει στον Κορινό για να αντιμετωπίσει τον Θερμαϊκό στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Κρομμύδας με α’ βοηθό τον κ. Μαυρογιώργη και β’ βοηθό τον κ. Σταφύδα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ακαδημία Πλαταμώνα (Γιάννης Κωνσταντινίδης): Κούσιας, Μπατζέλας, Κύριλλος (54’ Ζιάκας), Σκαμάγκας (42’ Κατσαρός), Μήτρας, Παυλίδης, Χατζηλαδάς,Θεοδοσιάδης, Ταντής, Δ.Κατέλας, Ν.Κατέλας.

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Γκεβρέκης , Αλεξανδρίδης, Ζώβληκας (84’ Γκίνας), Καλουσίδης, Βούλγαρης, Παγωνίδης, Σιαμάγκας, Α. Καραθάνος (60' Τσενεκίδης), Μότσιας, Μανίκας, Καλαμπάκας (90’ Ξανθόπουλος).

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου