Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

H επιστροφή του ανδρικού, η καταξίωση του γυναικείου

Μια ιδιαίτερη ημερογιακή χρονιά έκλεισε, καθώς το 2022 μπορεί να χαρακτηριστεί το πρώτο έτος της πλήρης επανεκίννησης της αθλητικής δραστηριότητας για το σύλλογο.

Τη χρονιά που μας πέρασε το ανδρικό και γυναικείο τμήμα του Πιερικού Αρχέλαου έζησαν σημαντικές στιγμές που αποτέλεσαν παρακαταθήκη για το σύλλογο.

Οι άνδρες, ύστερα από μια περιπετειώδη χρονιά στην Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ, κατάφεραν να κερδίσουν την άνοδο και την επιστροφή τους στις Εθνικές κατηγορίες μετά από 5 χρόνια. Ο σύλλογος μπήκε ξανά στον μπασκετικό χάρτη σε επίπεδο ανδρών και φιλοδοξεί να καθιερώσει την παρουσία του και σε ανώτερες κατηγορίες στα επόμενα χρόνια. Ήδη από την χρονιά που μας πέρασε, δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό κράμα έμπειρων και νεαρών αθλητών που θα δημιουργήσουν την μαγιά για τον Πιερικό Αρχέλαο της επόμενης ημέρας.

Στο γυναικείο τμήμα, το 2022 ήταν χρονιά καταξιώσης, καθώς αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια ομάδα στον 3ο Όμιλο της Α2 γυναικών, διατηρώντας το αήττητο σε όλο το πρωτάθλημα. Και την τρέχουσα σαιζόν, η ομάδα από τον 4ο, πλέον, όμιλο βρίσκεται στις υψηλές θέσεις την βαθμολογίας και στοχεύει και φέτος να διεκδικήσει τις πιθανότητες της στα μπαράζ ανόδου.

Από τη φετινή χρονιά αναδείχθηκε το άστρο της Νικολέτας Κιολέογλου, η οποία με τις εμφανίσεις την τόσο στο γυνακείο, όσο και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων κέρδισε μια θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ στην Α1 γυναικών και συνέχισε την παράδοση του συλλόγου στην ανάδειξη νέων αθλητών, μετά το ταξίδι της Καρατάσιου στις ΗΠΑ και τη συμμετοχή της Μάντζου στις μικρές Εθνικές ομάδες.

Η ομάδα των νεανίδων βρέθηκε για 6η συνεχή χρονιά σε Πανελλήνια διοργάνωση και κατετάγη 4η, μια θέση χαμηλότερη από τον θρίαμβο της περασμένης σαιζόν. Η τεράστια επιτυχία του τμήματος αποτυπώθηκε και στο ranking της ΕΟΚ όπου κατέταξε την ομάδα στη δεύτερη Πανελλήνια θέση της τελευταίας πενταετίας, πίσω μόνο από τον Παναθηναικό.

Παράλληλα, η επόμενη φουρνιά του συλλόγου, η ομάδα των κορασίδων, έφτασε μέχρι την προκριματική φάση του Πανελλήνιου που διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ο σύλλογος επενδύει στην επόμενη γενιά, καθώς δίνει αγωνιστικές ευκαιρίες και εικόνες στις αθλήτριες του με τη συμμετοχή τους στη γυναικεία ομάδα, την ομάδα των νεανιδων αλλά και την παρουσία του σε κορυφαία τουρνουά προετοιμασίας, όπως αυτό που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες στην Πάτρα, υπο την αιγίδα του Προμηθέα Πατρών.

Επιπλέον, τόσο οι έφηβοι, όσο και οι παίδες συμμετείχαν στα Final 4 της ΕΚΑΣΚΕΜ, ενώ σημαντικός αριθμός αθλητών και των 2 τμημάτων συμμετέχει στο πρόγραμμα προπονήσεων της ανδρικής ομάδας και παίρνει χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής.

Η ακαδημία του συλλόγου, συνεπής εδώ και χρόνια στο αθλητικό της πρόγραμμα, διοργάνωσε και τη φετινή χρονιά δεκάδες φιλικές αναμετρήσεις και είχε συμμετοχές σε τουρνουά μικρών ηλικιών.  Η παρουσία εκατοντάδων παιδιών και η εμπιστοσύνη των γονέων στο πρόγραμμα του Πιερικού Αρχέλαου είναι ίσως η μεγαλύτερη ανταμοιβή για όλους τους ανθρώπου του συλλόγου και αποτελεί ένα τεράστιο κίνητρο για την ομάδα να συνεχίσει την εξέλιξη και την βελτίωση του σε οργανωτικό και προπονητικό επίπεδο.

Η αναγνώριση της δουλειά που γίνεται από τις χαμηλότερες ηλικίες μέχρι το ανδρικό και το γυναικείο επίπεδο έχει καταξιώσει το σύλλογο στο χώρο του αθλητισμού και αυτό θα αποτελέσει και τη νέα χρονιά τη βάση για νέες επιτυχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου