Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Κώστας Κουκοδήμος: «Δρομολογείται βήμα – βήμα η μεγαλύτερη ανάπλαση στην ιστορία του Δήμου μας»

 Επίσπευση των διαδικασιών για την αξιοποίηση των δύο πρώην στρατοπέδων στον Δήμο Κατερίνης

-Επιτόπια αυτοψία στο στρατόπεδο «Κολομβάκη» των εμπλεκομένων μερών

Την επίσπευση της σύνταξης της μελέτης και όλων των σχετικών διαδικασιών, προκειμένου να «τρέξει» η διαδικασία για την έναρξη των παρεμβάσεων στα δυο πρώην στρατόπεδα «Γ.Ολύμπιου» και «Κολομβάκη» σηματοδοτεί η συνάντηση του μελετητή – εκ μέρους του  Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) Φώτη Φωτόπουλου και του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου. 

Η συνάντηση - ξενάγηση έγινε σήμερα στην Ανδρομάχη, στο στρατόπεδο «Κολομβάκη» και συμμετείχαν μεταξύ άλλων: ο Αντιδήμαρχος Δόμησης, Γιώργος Νταντάμης, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο Πρωτοσύγκελος – ΑρχιμανδρίτηςΒαρνάβας Λεοντιάδης, ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, Γιώργος Τζήμας, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Πιερίας, Παναγιώτης Πατσιαλής κ.α.

 Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της επιτόπιας αυτοψίας στο στρατόπεδο «Κολομβάκη» , η μελέτη, προβλέπει κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων (κολυμβητήριο κ.α.), ανέγερση Ιερού Ναού, χώρο για την Αστυνομία και για την Πυροσβεστική. Επίσης, αξιοποίηση των υφιστάμενων κτιρίων του Στρατού, από πολιτιστικούς φορείς του Δήμου μας και λοιπές άλλες υπηρεσίες εξυπηρέτησης αναγκών, που υπάρχουν για τον Δήμο Κατερίνης. 

«Δρομολογείται βήμα – βήμα η  μεγαλύτερη ανάπλαση στην ιστορία του Δήμου μας. Μία ανάπλαση που μέσα από την στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία μας με το ΤΕΘΑ, ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης για τον τόπο μας και αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης. Παράλληλα ευνοεί την κοινωνική ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων» σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.

Εποικοδομητική συνεργασία

«Επισκεφτήκαμε το στρατόπεδο «Κολομβάκη» που παραχωρήθηκε στο Δήμο Κατερίνης για αξιοποίηση, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης που συνυπογράψαμε με το ΤΕΘΑ. Η συνάντηση με τον μελετητή που θα αναλάβει το χωτοταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και των δύο στρατοπέδων («Κολομβάκη» & «Γ.Ολυμπίου»)ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική. Θέσαμε επί τάπητος τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα βάσει των οποίων θα κινηθούμε από κοινού το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και ο Δήμος Κατερίνης για την αξιοποίηση των δυο χώρων»εξήγησε από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης, Γιώργος Νταντάμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου