Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Πικρή ισοπαλία για το ΓΑΣ που "μαστίγωσε" τον εαυτό του στο δεύτερο ημίχρονο

Έπειτα από ένα θεότρελο παιχνίδι με πολλές και απότομες εναλλαγές συναισθημάτων, ο ΓΑΣ Σβορώνου έβαλε ... τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του στο δεύτερο μέρος, με τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου να ισοφαρίζει το 0-2 μέσα σε ένα τρίλεπτο στο ξεκίνημα του ημιχρόνου, με το τελικό 2-2 να επισφραγίζει τις προσπάθειες των δυο ομάδων στο γήπεδο των Νέων Επιβατών σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής. 

Η ομάδα μας για ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε αδυναμία στο να διαχειριστεί το προβάδισμα και τα συναισθήματά της και μετά από ένα ονειρικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο απέκτησε σημαντικό προβάδισμα νίκης με δύο γκολ σε κομβικά χρονικά σημεία, "κατάφερε" να χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια της ύστερα από ένα απίθανο "μπλακ-αούτ" στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν δύο γκολ από το 47' μέχρι το 50' και έχοντας παράλληλα αστοχήσει σε πέναλτι στο μεσοδιάστημα! 

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΓΑΣ ήταν ανώτερος από τον αντίπαλό του δημιουργώντας περισσότερες επικίνδυνες επιθέσεις αλλά και περισσότερες απειλητικές καταστάσεις προς την αντίπαλη εστία και αγγίζοντας το γκολ σε δύο περιπτώσεις στο 15' και στο 18' με Κυπαρίσση και Δημητρίου αντίστοιχα. Η υπεροχή του καρποφόρησε στο 41' όταν ο Νίκος Κυπαρίσσης κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το 0-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα πήρε σημαντικό προβάδισμα νίκης με τον Δημήτρη Κυρτέγο να βρίσκει δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 44'! 

Στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου ωστόσο ήρθαν τα πάνω κάτω στο ματς με τον ΓΑΣ να παθαίνει μία τρομερή "ψυχρολουσία". Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 στο 47', αστόχησαν σε πέναλτι στο 49' με τον Κούζα να αποκρούει την εκτέλεση και ισοφάρισαν την παρτίδα σε 2-2 στο 50'! Στα επόμενα δέκα λεπτά οι παίκτες του ΓΑΣ έμοιαζαν σοκαρισμένοι και κινδύνευσαν με τρίτο γκολ, αλλά από το 60' και μετά συνήλθαν ψυχολογικά, ξαναπήραν μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν να αποκτήσουνκαι πάλι το προβάδισμα. 

Η αποβολή του Παναγιώτη Μυρωτή όμως με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 80' άλλαξε εκ νέου τις ισορροπίες, με την ομάδα μας να επιδιώκει από εκείνο το σημείο και ύστερα να εξασφαλίσει έστω το βαθμό της ισοπαλίαςτον οποίο και κέρδισε εν τέλει αποφεύγοντας τουλάχιστον τα χειρότερα. 

Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία για το ΓΑΣ στο φετινό πρωτάθλημα και πρώτη έπειτα από εκείνη της πρεμιέρας και ασφαλώς αφήνει μία πολύ πικρή γεύση σε όλη την ομάδα αφού για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να διαχειριστεί ένα παιχνίδι που το είχε στα μέτρα της, με το πάθημα στα ματς με ΑΕΠ Κοζάνης και Μακεδονικό Φούφα να μη γίνεται μάθημα.

Στο 4ο λεπτό οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ όταν ο Θεοδωρίδης από δεξιά τροφοδότησε τον Κατσιάκη στο δεύτερο δοκάρι, εκείνος εκτέλεσε χωρίς πίεση με το αριστερό και ο Κούζας με τρομερή επέμβαση κράτησε το μηδέν. 

Στο 15' ήταν η σειρά του ΓΑΣ να φτάσει μια ανάσα από το 0-1 όταν ο Αλεξίου πάσαρε με το κεφάλι για τον Κυπαρίσση, με τον σέντερ φορ του ΓΑΣ να εκτελεί με το αριστερό από κοντά και τη μπάλα να χτυπάει αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία λίγο έξω από τη γραμμή τέρματος! 

Στο 18' ο Κυρτέγος εκτέλεσε το κόρνερ και ο προωθημένος Δημητρίου έπιασε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι αστοχώντας για λίγα εκατοστά! 

Στο 40' μετά από αντεπίθεση της ομάδας μας, ο Κυρτέγος τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Κυπαρίσση, εκείνος πήγε στο ένας εναντίον ενός με τον προσωπικό του αντίπαλο και αφού μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε από εκείνον κερδίζοντας το πέναλτι.

Ο  30χρονος φόρ ανέλαβε την εκτέλεση και με έξοχο πλασέ στην δεξιά γωνιά ευστόχησε κάνοντας το 0-1 στο 41'! 

Στο 44' ο ΓΑΣ διπλασίασε τα τέρματα του με τον Κυρτέγο να εκτελεί απευθείας το φάουλ από κοντινή απόσταση, τη μπάλα να βρίσκει στο τοίχος και να αλλάζει τροχιά ξεγελώντας τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων για το 0-2! 

Μόλις στο 47' ο Κεραυνός ξαναμπήκε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού όταν ο Θεοδωρίδης με δυνατό διαγώνιο σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Κούζα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της απέναντι γωνίας γράφοντας το 1-2. 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι όταν έπειτα από σέντρα προς την περιοχή ο Λαγδάρης ανέτρεψε με το χέρι του τον προσωπικό του αντίπαλο. Ο Κατσιάκης πήγε στα 11 βήματα και πλάσαρε χαμηλά στη γωνία του Κούζα αλλά ο τερματοφύλακας του ΓΑΣ με εκπληκτική επέμβαση αποσόβησε το γκολ! 

Η χαρά των ποδοσφαιριστών μας κράτησε μόλις για λίγα δευτερόλεπτα αφού στην επόμενη φάση και μετά από σέντρα του Ιωσηφίδη από τη δεξιά πλευρά στο πίσω δοκάρι, ο Μόλλα με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2 στο 50'.

Στο 51' ο ΓΑΣ επιχείρησε να αντιδράσει με το δεξί σουτ του Κυπαρίσση από το όριο της περιοχής να καταλήγει σε κόρνερ. 

Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Δημητρίου έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Γκάκος μπλόκαρε τη μπάλα. 

Στο 55' ο Ιωσηφίδης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από ευνοϊκή θέση, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια χτύπησε πάνω στη γραμμή τέρματος χωρίς ωστόσο να περάσει ολόκληρη τη γραμμή. 

Στο 58' ο Θεοδωρίδης εξαπέλυσε δυνατό δεξί σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Κούζα να απογειώνεται και να προχωρά στην επέμβαση του αγώνα, βγάζοντας με το ένα χέρι σε κόρνερ. 

Στο 67' ο ΓΑΣ βγήκε στην κόντρα, ο Σιδηρόπουλος από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστρωσε τη μπάλα στον Μυρωτή και εκείνος με δεξί σουτ υπό καλές προυποθέσεις έστειλε τη μπάλα άουτ. 

Στο 70' ο Κυπαρίσσης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με "σεντερφορίσια" κίνηση γύρισε το κορμί του και εκτέλεσε με το δεξί αλλά το σουτ του κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. 

Στο 75' μετά από εκτέλεση κόρνερ των γηπεδούχων και αδράνεια της άμυνας του ΓΑΣ, ο Πολύζας σούταρε χωρίς ισορροπία με το αριστερό από κοντά και ο Κούζας με επέμβαση με τα πόδια παραχώρησε το κόρνερ. 

Στο 80' ο ΓΑΣ έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα καθώς ο Μυρωτής αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης σε αντίπαλο. 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Κόκκινος με α' βοηθό τον κ. Τσιρώνα και β' βοηθό τον κ. Χρυσαείδη (ΕΠΣ Χαλκιδικής). 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Κεραυνός Αγγελοχωρίου (Κώστας Γαλτσίδης) : Γκάκος, Πολύζας, Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Ιωσηφίδης, Σ.Νικολίτσας, Γ.Νικολίτσας, Πορτοκαλάς, (46' Μόλλα), Θεοδωρίδης, Φροσύνης, Θεοδωρίδη (78' Κιλιντάρης). 

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Καραγκούνης (90' Ναρίνογλου), Λαγδάρης (61' Χατζηθεοδωρίδης), Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Μυρωτής, Μυστρίδης, Κόλα (90+4' Βούλγαρης), Κυπαρίσσης, Κυρτέγος (61' Σιδηρόπουλος), Αλεξίου (61' Δημηνάς).

Με εκτίμηση 

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου