Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Κατσιαμήτας: “Ποτέ δεν είναι έκπληξη ο Πιερικός – Είμαστε εντός στόχου”

 Με δηλώσεις στον “soccerpractor”, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός του Πιερικού, Αλέξανδρος Κατσιαμήτας, εκ των αρχηγών της ομάδας και σκόρερ στο πρόσφατο διπλό με τον Σβορώνο (0-2, είχε ανοίξει το σκορ), αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιτυχία με μια πρώην ομάδα του, το επερχόμενο επίσης τοπικό ντέρμπι, με μια άλλη τέως ομάδα του, τον Εθνικό Ν. Κεραμιδίου (Κυριακή εντός), αλλά και την “αναρρίχηση” αθόρυβα στη 2η θέση, παρά το νεανικό ρόστερ, στο “μείον 4” από την πρωτοπόρο Κοζάνη.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του 27χρονου, που εκτός από Πιερικό, Σβορώνο και Εθνικό Ν. Κεραμιδίου έχει παίξει σε Ερμιονίδα, Κρόνο Αργυράδων, Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, Πύδνα Κίτρους, Διαγόρα Σεβαστής και Γερμανία, ενώ φέτος έχει 2 γκολ και 3 ασίστ στο πρωτάθλημα...

Για το αν πίστευαν οτι θα είναι δεύτεροι και κοντά στην κορυφή, με τόσο νεανικό ρόστερ και ξεκινώντας φέτος όχι τόσο ιδανικά: “Όταν διαθέτεις ένα νεανικό σύνολο, σίγουρα υπάρχει ρίσκο. Στόχος μας εξαρχής ήταν ο πρωταθλητισμός, αλλιώς... κινδυνεύεις σε αυτή την κατηγορία. Με δυο ήττες μπορείς να βρεθείς σε θέση υποβιβασμού. Κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι, βλέπουμε τον αντίπαλο κάθε Κυριακή και στο τέλος θα γίνει ο απολογισμός του τι έχουμε κάνει. Το σήμα και η φανέλα του Πιερικού είναι βαριά, η ομάδα αυτή έχει τεράστιο όνομα. Ίσως αυτό κάνει τους αντιπάλους να μας βλέπουν αλλιώς, διαφορετικά από ότι για παράδειγμα βλέπουν μια καινούρια ομάδα, νεοφώτιστη στην κατηγορία, χωρίς μεγάλη παράδοση στο χώρο. Δεν είναι έκπληξη, όταν είσαι Πιερικός, πέρυσι παίζαμε στη Σούπερ Λιγκ 2. Θέλοντας και μη, οφείλεις να πρωταγωνιστήσεις. Είμαστε εντός στόχου, να βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις”.

Για το αν το “μείον 4” από την πρώτη θέση συνιστά ευκαιρία για το κάτι παραπάνω: “Είναι κίνητρο και ευκαιρία να κυνηγήσουμε το κάτι παραπάνω, εδώ που έχουμε φτάσει. Είμαστε εδώ και δυο αγωνιστικές δεύτεροι, 4 πόντοι απόσταση δεν είναι πολλοί και θα παλέψουμε για το καλύτερο ως το τέλος. Δεν αρχίσαμε πολύ καλά, με τον καιρό δέσαμε πολύ και γρήγορα. Ήμασταν νέα ομάδα, με πολλά καινούρια πρόσωπα. Διαρκώς αποκομίζουν εμπειρίες τα νέα παιδιά, ωριμάζουν μέσα από τις διαρκείς συμμετοχές και τις ευθύνες. Ο κόσμος θα είναι δέλεαρ τώρα που είμαστε ψηλά, θέλουμε την ώθησή του. Υπάρχει ενθουσιασμός και όρεξη για δουλειά στον Πιερικό, φιλοδοξίες και ατομικά και ομαδικά”.

Για το πρόσφατο διπλό με το Σβορώνο, μια πρώην ομάδα του, όπου σκόραρε και η ομάδα εδραιώθηκε 2η: “Ήταν ανάμεικτα και ιδιαίτερα συναισθήματα για μένα. Έφυγα και με Σούπερ Καπ φέτος, πριν έρθω στον Πιερικό. Ο πρόεδρος του Σβορώνου, Γιάννης Τρελλόπουλος με βοήθησε και με τη στρατιωτική θητεία μου, ένας λόγος παραπάνω να μην πανηγυρίσω το γκολ. Ήταν δύσκολο στην αρχή το ντέρμπι, ξέραμε οτι ήταν έμπειροι, εμείς πιο νεανικοί και φιλόδοξοι ως ομάδα. Εκτός από μια φάση, το ελέγχαμε το παιχνίδι και δεν απειληθήκαμε σχεδόν καθόλου. Μας βοήθησε η αποβολή του Σκαμπαρδώνη (σ.σ. κέρδισε και τις δυο κίτρινες του αντιπάλου ο Κατσιαμήτας)”.

Για το επόμενο ντέρμπι με τον Εθνικό Ν. Κεραμιδίου, την Κυριακή εντός, ξανά με πολλές ιδιαιτερότητες, αντίπαλο στον οποίο ο ίδιος έπαιξε μια τριετία (τα δυο χρόνια στη Γ΄ Εθνική): “Άλλο ένα ντέρμπι της Πιερίας, με μια καλή ομάδα, που δίκαια είναι ψηλά, όπως ο Σβορώνος. Και με αυτή την ομάδα έχω καλές σχέσεις, ειδικά με τον πρόεδρο, Στέλιο Καλαϊτζίδη. Τους γνωρίζω, σχεδόν όλους τους παίκτες του ρόστερ τους, τους είχα συμπαίκτες. Θα γίνει ωραίο παιχνίδι, εύχομαι να παιχτεί ωραίο ποδόσφαιρο. Θα χαρώ να δούμε πολύ κόσμο στο γήπεδο και φυσικά θα χαρώ και να κερδίσουμε, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία μας”.

soccerpractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου