Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

"Best City Awards 2023" ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ για τη Δημοτική Βιβλιοθήκητου Δήμου Κατερίνης

- Βιβλιοθήκη -  «Παράδειγμα συμπερίληψης και επαναδιαμόρφωσης εγκαταλελειμμένων χώρων» στην Κατηγορία: «Κοινωνική Συνοχή &ΒιώσιμηΑνάπτυξη»

Το Ασημένιο Βραβείο των Best City Awards, που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλειςαπονεμήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κατερίνης, στη διάρκεια μιας λαμπερής και δυναμικής Τελετής Απονομής, που πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στo Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Ειδικότερα, στα βραβεία-θεσμός η ασημένια διάκριση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Κατερίνης, ως «Παράδειγμα συμπερίληψης και επαναδιαμόρφωσης εγκαταλελειμμένων χώρων» στην Κατηγορία: «Κοινωνική Συνοχή &ΒιώσιμηΑνάπτυξη» αποτελεί επιβράβευση των πρωτοβουλιών για την πολυεπίπεδη αναβάθμισή της. 

Το βραβείο παρέλαβαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης, ΓιάννηςΝταντάμης  και ο υπεύθυνος προγραμμάτων και δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης - μέλος του ΟΠΠΑΠ, Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης.

Επιβράβευση πρωτοβουλιών

Με δήλωσή του,ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμοςευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη «μεταμόρφωση» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ όπως ανέφερε: «Η διάκριση πουαπονεμήθηκε στο δήμο Κατερίνης αποτελεί ύψιστη τιμή και επιβράβευση των προσπαθειών μας. Μιασημαντική πράγματι βράβευση για τον Πολιτισμό και την Κατερίνη μας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές, σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και εργαζόμενους του Δήμουμας.Μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο κοινωνικής προστασίας, μέσω έργων και δράσεων μεκοινωνικό πρόσημο, προωθούμε τις καλές πρακτικές, για την κοινωνική ενσωμάτωση, την ισότιμη πρόσβαση σε δομές, ως απαραίτητες προϋποθέσεις για τη μετάβαση της κοινωνίας προς ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης. Και συνεχίζουμε!».

Σημαντική διάκριση

O πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης, Γιάννης Νταντάμης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η σημαντική αυτή διάκριση που απέσπασε η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη ανήκει σε πολλούς συντελεστές, που υποστήριξαντο σχέδιο μας όχι μόνο για την αξιοποίηση μίας εγκαταλελειμμένης μέχρι πρότινος δημοτικής περιουσίας, αλλά και για τη δημιουργίαενός χώρου συμπερίληψης: οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες έρχονται και συμμετέχουν ως ισότιμα πλέον μέλη σε δράσεις και δραστηριότητες από τις οποίες έως και σήμερα ήταν αποκλεισμένες».

Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «[…]Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης υιοθέτησε τη διαδικασία της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς ανταλλάσσει πληροφορίες, διαμοιράζει πολιτισμό, προωθεί τη συμμετοχή. Αυτό γίνεται πιο φανερό στις κοινότητες που εμπεριέχονται ΑμεΑ, ΡΟΜΑ και γενικά όλες οι υποομάδες μιας κοινότητας για τις οποίες η πρόσβαση στη γνώση και την πληροφορία, στον πολιτισμό και στην Παιδεία μπορεί να είναι πολύτιμες».

Παράλληλα, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ εξέφρασαν ευχαριστίες προς το Δ.Σ. της Εταιρείας δημοτικών πάρκινγκ «Πόλις» του Δήμου Κατερίνης, για τη διαρκή υποστήριξη των πρωτοβουλιών και δράσεων που αφορούν τη δημοτική βιβλιοθήκη. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, συνεχάρη όλους τους Δημάρχους και τους συνεργάτες τους που απέσπασαν διακρίσεις στα βραβεία, ενώ ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης Υπουργός Εσωτερικών Μαυρουδής Βορίδης, δήλωσε πως η Κυβέρνηση στέκεται αρωγός στο σοβαρό έργο που έχουν αναλάβει οι Δήμοι και επισήμανε πως θεσμοί όπως τα Best City Awards, καταφέρνουν να αναδεικνύουν σημαντικές πρακτικές και να κινητοποιούν τις αρχές των πόλεων προς την αέναη προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών τους, αλλά και της βιώσιμης λειτουργίας τους συνολικά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν νικητές – στελέχη των ΟΤΑ, μέλη της Κριτικής Επιτροπής, εκπρόσωποι Δημοσίου, επιχειρήσεις, καθώς και δημοσιογράφοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου