Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Με το «αριστερό» στο 2023 ο Δίας, ήττα 0-3 από τον Βατανιακό

Σε ένα παιχνίδι που ξεχώριζε στο σημερινό ποδοσφαιρικό «μενού» της κατηγορίας, Δίας Δίου και Βατανιακός Κατερίνης παρουσίασαν ένα κακό θέαμα, με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να παίρνουν ένα σημαντικό διπλό επικρατώντας με 0-3 στο γήπεδο του Δίου, σε αναμέτρηση για την 12η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας και πρώτη για το 2023.

Η ομάδα μας δε μπόρεσε να κάνει καλό «ποδαρικό» στο νέο έτος αφού δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική απέναντι σε έναν Βατανιακό που επίσης δεν έπιασε καλή απόδοση, αλλά με όπλο την κλάση και την εμπειρία των ποδοσφαιριστών του πέτυχε μία «κυνική» νίκη η οποία τον διατηρεί σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Η αναμέτρηση είχε αργό ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημά της, με πολλές διακοπές παιχνιδιού, αρκετά φάουλ και ένα … τσουβάλι κίτρινες κάρτες. Η ομάδα του Παναγιώτη Σαρπότα είχε την ατυχία να δεχθεί δύο τέρματα σε κομβικότατα χρονικά σημεία του ματς, ένα στη «δύση» του πρώτου ημιχρόνου με πέναλτι και ένα στην «ανατολή» του δευτέρου, γεγονός που της έκοψε τα «φτερά» αφού επηρέασε σε σημαντικό βαθμό την ψυχολογία της. Ο Βατανιακός εξασφάλισε το τρίποντο στο 65’ με τον Τσιώμη να σκοράρει το 0-3, ενώ τα πρώτα δύο γκολ πέτυχαν οι Λιόλιος στο 45’ και Παρδάλης στο 48’.

Ο Δίας παρέμεινε έτσι στους 17 βαθμούς και στην 5η θέση του πίνακα και το επόμενο Σάββατο αντιμετωπίζει την ΑΕ Καρίτσας (14/1 -15:00) για την 13η στροφή της Α’ ΕΠΣ Πιερίας και τελευταία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Στο 19’ ο Δίας απείλησε για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία, με τον Μανίκα να εκτελεί απευθείας το φάουλ με το δεξί εξωτερικό και τον Φιρινίδη να μπλοκάρει την μπάλα χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Στο 30’ ο Βατανιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν ο Καραμανώλας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και εκτέλεσε με δεξί πλασέ με καλές προϋποθέσεις, αλλά δεν κατάφερε να σημαδέψει εστία στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 32’ ο Παρδάλης έκανε ωραία ατομική ενέργεια δημιουργώντας το χώρο για τον εαυτό του ώστε να σουτάρει, εκτέλεσε με το δεξί λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Γκεβρέκης δεν ανησύχησε ιδιαίτερα και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 40’ έπειτα από τις κόντρες μέσα στη μεγάλη περιοχή η μπάλα στρώθηκε στον Καλαιτζίδη ο οποίος είχε όλο το χώρο και το χρόνο για να εκτελέσει από το όριο της περιοχής, αλλά το τελείωμά του ήταν απογοητευτικό στέλνοντας τη μπάλα πολύ ψηλά.

Στο 43’ ο διαιτητής Πολυχρόνης υπέδειξε παράβαση πέναλτι σε χέρι του Βούλγαρη μέσα στην περιοχή.

Ο Λιόλιος στο 45’ ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και νίκησε τον Γκεβρέκη στέλνοντάς τον στην αντίθετη γωνία για το 0-1 του Βατανιακού.

Με το «καλημέρα» του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους όταν στο 48’ ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά πάσα μέσα στην περιοχή τροφοδότησε τον Παρδάλη και εκείνος με δεξί σουτ εν κινήσει άφησε «άγαλμα» τον Γκεβρέκη πετυχαίνοντας το 0-2.

Στο 57’ μετά από ομαδική συνεργασία των παικτών του Βατανιακού, ο Καραμανώλας βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και έσπασε τη μπάλα στον Παρδάλη στο σημείο του πέναλτι, εκείνος πλάσαρε με τη μία αλλά ο Γκεβρέκης με τρομερή απόκρουση παραχώρησε το κόρνερ.

Στο 58’ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Παπαδόπουλο ο οποίος διήνυσε αρκετά μέτρα με τη μπάλα και σούταρε με το δεξί από διαγώνια θέση, ωστόσο και πάλι ο Γκεβρέκης ήταν εκεί για να βάλει το στοπ δίνοντας ένα ακόμη κόρνερ.

Στο 60’ ο Καραμανώλας πραγματοποίησε προσωπική ενέργεια εντός περιοχής, έφερε τη μπάλα στο αριστερό του και εκτέλεσε με πλασέ από κοντινή απόσταση αλλά δεν κατάφερε να σημαδέψει εστία.

Στο 65’ ο Βατανιακός εξασφάλισε τη νίκη του, όταν έπειτα από γύρισμα του Παπαδόπουλου από τη δεξιά πλευρά, ο Γκεβρέκης απομάκρυνε αρχικά με το ένα χέρι και στη συνέχεια η άμυνα του Δία αδράνησε, με τον Τσιώμη να παίρνει το «ριμπάουντ» και με δεξί πλασέ να βρίσκει δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Πολυχρόνης με α’ βοηθό την κα. Β. Τσικλητάρη και β’ βοηθό την κα. Κουρινιώτη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Γκεβρέκης, Πείδης, Αλεξανδρίδης, Ζώβληκας, Βούλγαρης (83’ Ζαβαντίας), Μότσιας (54’ Σιαμάγκας), Ν.Καραμήτρος (69’ Α.Καραθάνος), Χ.Καραθάνος, Καλαμπάκας, Παγωνίδης, Μανίκας (69’ Κουντούρης).

Βατανιακός Κατερίνης (Γιώργος Ποτουρίδης): Φιρινίδης, Κολαξίδης (76’ Πολυχρονιάδης), Δερμίσης (46’ Σαμανίδης), Παντζιάλας, Λιόλιος, Οικονόμου, Παπαδόπουλος (69’ Μητράκας), Καλαιτζίδης (69’ Ανανιάδης), Παρδάλης, Τσιώμης, Καραμανώλας (76’ Ζώβληκας).

Η διοίκηση του Δία Δίου εύχεται στην ομάδα του Βατανιακού καλή συνέχεια στη σεζόν και δίνει τις καλύτερες ευχές σε όλους για ένα ευτυχισμένο 2023.

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου