Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

«Δωρεά» ζωής σε 20 ακαδημίες ποδοσφαίρου της Πιερίας

-Η δωρεά απινιδωτων έχει εξοπλίσει εκτός από ακαδημίες ποδοσφαίρου, ορεινές κοινότητες αλλά και δημόσιες υπηρεσίες της Πιερίας 

Δυο απινιδωτές στην Κοινότητα Αγίου Δημητρίου Δήμου Κατερίνης και στην ακαδημία ποδοσφαίρου Play zone δώρισε ο φαρμακοποιός Σπύρος Κουλκουδίνας στο πλαίσιο της καμπάνιας «Απινιδωτης Ζωής». 

Η καμπάνια που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο με πρωτοβουλία του Σπύρου Κουλκουδινα έχει «εξοπλίσει» μέχρι σήμερα 20 ακαδημίες ποδοσφαίρου σε όλο το νομό Πιερίας, κοινότητες και δημόσιες υπηρεσίες. 

Την Παρασκευή το μεσημέρι ο ίδιος παρέδωσε απινιδωτή ζωής στην ακαδημία ποδοσφαίρου Play zone, ενώ το πρωί της Κυριακής ένας ακόμη απινιδωτης δόθηκε στην Κοινότητα Αγίου Δημητρίου παρουσία του Δημάρχου Κατερινης Κώστα Κουκοδημου και του πρόεδρου της Κοινότητας Θωμά Μέλλιου. 

Στη διάρκεια των ειδικών εκδηλώσεων  διασώστες του Ερυθρού Σταύρου Κατερίνης και της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας παρέδωσαν μαθήματα πρώτων βοηθειών και χρήσης των απινιδωτων στους παρευρισκόμενους.

Όπως τόνισε ο Σπύρος Κουλκουδινας η καμπάνια τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται με ακόμη δυο παραδόσεις. «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που πλέον οι ακαδημίες ποδοσφαίρου» του νόμου μας αλλά και πολλές δημόσιες υπηρεσίες έχουν στη διάθεση τους τον σημαντικό αυτό εξοπλισμό. 

Χαίρομαι που η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε από όλους και κυρίως γιατί αφορά είτε κατοίκους απομακρυσμένων χωριών όπως ο Άγιος Δημήτριος που απέχει 35 και πλέον χιλιόμετρα από το νοσοκομείο, είτε αθλητικούς χώρους όπως οι ακαδημίες ποδοσφαίρου που καθημερινά κατακλύζονται από τα παιδιά μας. Εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ να γίνει χρήση των απινιδωτων αλλά θα είμαι ακόμη πιο χαρούμενος εάν χρειαστεί να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή χάρη σε αυτό το «μαγικό κουτί».


Τις ευχαριστίες τους στον Σπύρο Κουλκουδινα και τα θερμα τους συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία εξέφρασαν τόσο ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδημος όσο και ο πρόεδρος της κοινότητας Θωμάς Μελλιος τονίζοντας τη ιδιαίτερη σημασία που έχει ειδικά για την απομακρυσμένη ορεινή κοινότητα η προσφορά ενός απινιδωτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου