Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Εκπαιδευτική δράση του 1ου Π.ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή του 1ου Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου Κατερίνης στη Βέροια.

Συμμετείχαν 50 μαθητές α΄και β΄ λυκείου, συνοδευόμενοι από καθηγητές της σχολικής μονάδας, με επικεφαλής τη διευθύντρια κα Μαρία Κοκκίνου. 

Η εκπαιδευτική αυτή δράση αποτέλεσε πρακτική άσκηση των μαθημάτων «Τέχνες και Πολιτισμός» (α΄λυκείου) και του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών (β΄λυκείου).

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, προσκύνησαν το λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού και επισκέφθηκαν το νέο Μουσείο-ΠαύλειοΚειμηλιαρχείο «Ιεροί Θησαυροί».

Τους μαθητές ξενάγησε αυτοπροσώπως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος μετέβη για τον λόγο αυτόν στη Βέροια, με την ευλογία του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά βυζαντινά και μεταβυζαντινά ιερά κειμήλια, όπως εικόνες, τοιχογραφίες, σκεύη, ἀμφια, χειρόγραφα, παλαίτυπα , καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτά εκτίθενται μέσα σε σύγχρονες προθήκες, σύμφωνα με τις αρχές της μουσειακής εκπαίδευσης και στα πλαίσια προβολής και ανάπτυξης του Προσκυνηματικού Τουρισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου