Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Εθελοντική αιμοδοσία

 Τη Κυριακή 30 Οκτωβρίου και κατά τις ώρες 09:00 με 13:00, το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, από κοινού με την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης,  διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο κτήριο του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, Αγ. Παρασκευής 33, (δίπλα από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής).   

Ο βίος του Αγίου Φαντίνου και η εμφάνιση του στον Κολινδρό

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

   Όσοι παραβρέθηκαν στην πρώτη μετά την πανδημία του κορονοϊού εκδήλωση της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού, με συνδιοργανωτές τις ενορίες του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και Αγίας Θεοδώρας Κολινδρού και τον Δημοτικό Φορέα Πολιτισμού του Δήμου Πύδνας Κολινδρού την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 το απόγευμα στον Ι. Ν. της Αγίας Παρασκευής της κωμόπολης, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για τον Ορθόδοξο Μοναχισμό στην Νότια Ιταλία και για τον βίο του Αγίου Φαντίνου.

Μήνυμα του δημάρχου Κατερίνης για την επέτειο του «ΟΧΙ»

Το Έπος του ’40 αποτελεί για εμάς τους Έλληνες κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας, καθώς και της αγάπης μας, για Ελευθερία. 

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, αναδεικνύει τη δύναμη της ενότητας. Οφείλουμε κάθε τιμή και σεβασμό στους ήρωες του ’40 που αψήφησαν τις αντιξοότητες προτάσσοντας το «εμείς» από το «εγώ». Με οδηγό τη θυσία τους, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση και να πορευτούμε με σιγουριά στο παρόν και το μέλλον.

Χρόνια πολλά!

Κώστας Κουκοδήμος 

Δήμαρχος Κατερίνης


Ιστορικές Φωτοαναμνήσεις

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ 1940-41

  Δεκαετία του ’60. Παρελαύνει στην Κατερίνη ο Σύλλογος Παλαιών Πολεμιστών του Αλβανικού Έπους 1940-41. Τον σημαιοφόρο έφεδρο Αρχιλοχία του Ελληνικού Στρατού, Ιωάννη Χατζηγιάννη του Περικλή, συνοδεύει τιμητικά άγημα Στρατιωτών.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το Διεθνές Συνέδριο του έργου BSB Smart Farming που διοργάνωσε η Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, διοργανώθηκε στην Κατερίνη από την Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. το Διεθνές Συνέδριο του έργου BSB Smart Farming (Black Sea Basin CBC Communication network for projects) πάνω στις νέες τεχνολογίες, στην καινοτομία και στην ευφυή γεωργία (SmartFarming).

Χρυσό μετάλλιο η Ιωάννα Ξενίδου του Αρχέλαου Κατερίνης στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Πάλης στο Βουκουρέστι

 Η Ιωάννα Ξενίδου μέλος της Εθνικής ομάδας Πάλης και αθλήτρια του Αρχέλαου Κατερίνης κατάφερε ύστερα από συναρπαστικά ματς που έδωσε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Πάλης που γίνεται στο Βουκουρέστι.

Σπύρος Κουλκουδίνας: Προσφορά Ζωής σε Ακαδημία Πλαταμώνα και Ατρόμητο Κατερίνης!

 Η προσφορά ζωης συνεχίζεται. Αυτή την εβδομάδα βρέθηκα στα γήπεδα της Ακαδημίας Πλαταμώνα  και του Ατρόμητου Κατερινης.