Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Ελεύθερος ο Νίκος Μυστρίδης

 Σε ομάδα της αρεσκείας του θα συνεχίσει ο χαρισματικός επιθετικός Νίκος Μυστρίδης, που έλυσε στη συνεργασία του με τον κυπελλούχο της ΕΠΣ Πιερίας, Βατανιακό.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ και ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔIΣΤΗ (BLS/AED)”

 Το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα “ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ και ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔIΣΤΗ (BLS/AED)”.  

Συγκεκριμένα:

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης δημιουργήθηκε το 2008 και αποσκοπεί στην αύξηση του αριθμού των εκπαιδευμένων πολιτών κάθε ηλικίας στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση “ΚΑΑ” και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή “ΑΕΑ - AED”.  

Επιτυχίες των Παμπαίδων και Παγκορασίδων του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στην Αλεξανδρούπολη

 Έγιναν οι αγώνες της τελικής φάσης, Δ΄κατηγορίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων για παιδιά ηλικίας 7-8-9-10 ετών στην Αλεξανδρούπολη και η ομάδα του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης πέτυχε τα παρακάτω αποτελέσματα:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΦΟΡΗΤΟΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ"

 Με χαρά σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει ο σύλλογός μας, το Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 19:30, στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου Λιτοχώρου, ως επιστέγασμα στην πρόσφατη πράξη δωρεάς του πρώτου φορητού απινιδωτή στην Κοινότητά μας, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία και τη συνεισφορά πλήθους συλλόγων και σωματείων του Λιτοχώρου.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Με εκτίμηση, 

Το Δ.Σ.

Ένα βίντεο - οδηγό αντιμετώπισης του Διαβήτη δημιούργησε ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας (βίντεο)

Βίντεο, που περιέχει στοχευμένα ενημερωτικά στοιχεία γύρω από την ορθή αντιμετώπιση του «Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου 1» και «τύπου 2», παρήγαγε ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας. 

Στόχος τού Συλλόγου είναι να ενημερωθούν όχι μόνο οι διαβητικοί αλλά και όσοι/όσες νομίζουν ότι δεν είναι διαβητικοί αλλά τελικά αντιμετωπίζουν ήδη αυτή την ασθένεια χωρίς να το ξέρουν… Κι ακόμη, να ενημερωθούν και όσοι/όσες σήμερα δεν έχουν μεν διαβήτη αλλά θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυτή την ανίατη ασθένεια, άμεσα ή στο μέλλον. 

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης

Καλείσθε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις 20 Ιουνίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010, για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Δήμος Κατερίνης – ΟΠΠΑΠ: Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για τα μέλη των ΚΑΠΗ

- Από την Πέμπτη 23/06 & κάθε Πέμπτη

Mε γνώμονα την πρόληψη και την προστασία της υγείας των μελών των ΚΑΠΗ ξεκινούν και πάλι από την Πέμπτη 23 Ιουνίου και θα διενεργούνται κάθε Πέμπτη, οι μετρήσεις σακχάρου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων, αιμοσφαιρίνης και αιματοκρίτη. Οι εξετάσεις θα διενεργούνται αποκλειστικά στο ιατρείο του Α΄ΚΑΠΗ. 

Δήμος Κατερίνης: 110 υπάλληλοι Κοινωφελούς Εργασίας έπιασαν δουλειά

Με 110 νέους υπαλλήλους, με σύμβαση εργασίας 8 μηνών, ενισχύεται ο Δήμος Κατερίνης στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.Βάσει του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής, οι νέοι υπάλληλοι θα απασχοληθούν από σήμερα σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών του Δήμου. 

Επίσημη έναρξη σήμερα της Παγκόσμιας Αθλητικής Συνάντησης Νέων στο Klagenfurt της Αυστρίας

- Θερμή υποδοχή στον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και στα μέλητης αποστολής από τους διοργανωτές

Ενθουσιώδη υποδοχή στην αποστολή του Δήμου Κατερίνης, που με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, βρίσκεται από χθες στο Klagenfurt της Αυστρίας, για την Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων (UNITED WORLD GAMES) επιφύλαξε ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης με την Κατερίνη πόλης – Moosburg, Herbert Gaggl (ο οποίος παράλληλα είναι βουλευτής στην περιοχή).