Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Δήμος Κατερίνης Από το σχολείο ξεκινά η μετάβαση σε διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης

Η πρώτη πεντάδα κάδων για τη «μετάβαση σε διάφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης» τοποθετήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και 3ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Κατερίνης.

Ο καφέ κάδος (για τη συλλογή αποβλήτων τροφών), ο πράσινος (για γυαλί), ο κόκκινος (για συσκευασίες αλουμινίου) ο κίτρινος (για πλαστικά) και ο μπλε (για χαρτί) τοποθετήθηκαν στην αυλή του σχολείου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών.

Της τοποθέτησης των κάδων, προηγήθηκε ειδική κατασκευή για την προστασία τους. 

Η πρωτοβουλία ανήκει στην αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης, ενόψει της δημιουργίας, συνολικά 16 γωνιών ανακύκλωσης (προϋπολογισμού 1,16 εκ. ευρώ) σε αντίστοιχα σημεία της πόλης.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο, είναι το πρώτο σχολείο της πόλης από όπου ξεκινά η προσπάθεια  αλλαγής του τρόπου διαχείρισης αποβλήτων στο δήμο μας, δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Ο κ. Κουκοδήμος, ευχαρίστησε για τη συνεργασία, το Διευθυντή του Σχολείου Χρήστο Τάκο, καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, για τη συνεργασία. «Στόχος μας είναι, να δώσουμε μια ανάσα στη γη», είπε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης, στην υλοποίηση φιλοπεριβαλλοντικών πολιτικών.


Αντίστοιχοι κάδοι, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, θα τοποθετηθούν σε ακόμη δύο σχολεία της πόλης. Ο κ. Γιώργος Κυριακίδης, τόνισε ότι ο Δήμος Κατερίνης προετοιμάζεται για τη «μετάβαση σε διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης», όπου ανακυκλώσιμα υλικά, ανάλογα του είδους, θα καταλήγουν στους αντίστοιχους κάδους. «Σ’ αυτήν την προσπάθεια, η συμβολή της σχολικής κοινότητας και των μαθητών μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική. Προσκαλούμε τα παιδιά, να γίνουν «δάσκαλοι» των γονιών τους και να μεταφέρουν το μήνυμα της αλλαγής που έρχεται στη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Κατερίνης», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου