Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκδρομή στα Ζαγοροχώρια

Ε Ν Ω Σ Η  Σ Υ Ν Τ Α Ξ Ι Ο Υ Χ Ω Ν  Ε Μ Π Ο Ρ Ω Ν  Ο. Α. Ε. Ε  Ν.  Π Ι Ε Ρ Ι Α Σ

Στις 19-20 Νοεμβρίου 2022, από την πλατεία Ευκαρπίδη, αναχώρησαν οι συνταξιούχοι έμποροι της Πιερίας για την επίσκεψή τους στα Ιωάννινα και τα Ζαγοροχώρια. Συγκέντρωση, επιβίβαση και με άριστη διάθεση ξεκίνησαν για τον προορισμό τους.

Ευχές για καλό ταξίδι, ευχάριστη και δημιουργική εκδρομή καθώς και ασφαλή επιστροφή δέχτηκαν τα μέλη από τον πρόεδρο και αρχηγό της εκδρομής κ. Καζαντζίδη Κώστα. Καθήκοντα για την πρωινή προσευχή ανέλαβε ο κύριος Καλαϊτζίδης Αθανάσιος.

Η αποστολή αφού διέσχισε την Εγνατία οδό, έκανε στάση για τον πρώτο της καφέ στην περιοχή των Γρεβενών. Εκεί τα μέλη του συλλόγου μοίρασαν τυροπιτάκια στους συμμετέχοντες και μετά από λίγη ξεκούραση συνέχισαν το ταξίδι τους. Μέσα από μια όμορφη διαδρομή και διασχίζοντας το

καταπράσινο βουνό της Πίνδου η αποστολή φτάνει στα Ιωάννινα. Οι συμμετέχοντες είχαν άπλετο ελεύθερο χρόνο να απολαύσουν το φαγητό και τον καφέ τους καθώς και μια βόλτα στη λίμνη Παμβώτιδα .

Επόμενος σταθμός το όμορφο Τσεπέλεβο, χτισμένο σε πλαγιά της Τύμφης, σε υψόμετρο 1080 μέτρων. Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το όμορφο παραδοσιακό χωριό, γενέτειρα της Μαρίας Κοτοπούλη.

Την επόμενη μέρα, μετά το πρωινό, και με την ίδια ενθουσιώδη διάθεση, οι συμμετέχοντες αναχώρησαν με προορισμό το Μονοδένδρι. Στη διαδρομή για το παραδοσιακό χωριό, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1060 μέτρων, συνάντησαν πλήθος άλλων γραφικών και παραδοσιακών χωριών, ενώ από ψηλά είδαν το μονοπάτι που οδηγεί στο επιβλητικό Φαράγγι του Βίκου. Στο Μονοδένδρι, σαν μια χαρούμενη παρέα, οι εκδρομείς γευμάτισαν, απολαμβάνοντας νόστιμα φαγητά και την συντροφιά

ο ένας του άλλου.

Το ταξίδι συνεχίστηκε με επίσκεψη στους Κήπους, όπου θαύμασαν το γεφύρι του Κόκορη αλλά και πολλά ακόμη πέτρινα γεφύρια που συνάντησαν στο δρόμο τους. Μετά τα ιδιαίτερα αξιοθέατα και μέσα σε χαρούμενο και κεφάτο κλίμα οι εκδρομείς αναχώρησαν για την επιστροφή τους.

Έτσι, όμορφα κι ευχάριστα, με την άφιξη στην Κατερίνη, ολοκληρώθηκε άλλη μια εξόρμηση των συνταξιούχων εμπόρων της Πιερίας. Το τέλος της εκδρομής βρήκε τον πρόεδρο κ. Καζαντζίδη Κώστα και την ταμία κα. Γιαννακοπούλου Περιστέρα να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την άψογη στάση και τη συνεργασία όλων των εκδρομέων, ενώ από την πλευρά τους οι ταξιδιώτες δήλωσαν κατενθουσιασμένοι, πρόθυμοι και έτοιμοι για την επόμενη εκδρομή.

Η διοίκηση του ΟΑ.Ε.Ε συγχαίρει και ευχαριστεί όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου