Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Συνύπαρξη μπάσκετ-ποδοσφαίρου στο ΔΑΚ Αιγινίου

Του Γιώργου Καρανικόλα

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του φιλικού τουρνουά μπάσκετ ακαδημιών του " ΑΟΚ  ΑΙΓΙΝΙΑΚΌΣ" με τους ΑΕΤΟΎΣ Βέροιας συναντήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Αιγινίου δύο πολύ γνωστά πρόσωπα του Αιγινιώτικου αθλητισμού , παλαίμαχοι ... πλέον .

Πρόκειται για τον Νίκο Μπαμπέτα. του Ποδοσφαιρικού Αιγινιακού και τον Τόλη Δένη της ομάδας Καλαθοσφαίρισης του συλλόγου ( Μέχρι το 2007 ήταν κοινό σωματείο και μετέπειτα δημιουργήθηκε ο ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΌΣ, Δηλ. διαχωρίστηκε το μπάσκετ από το ποδόσφαιρο ) . Και οι δύο προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες, ο μεν Μπαμπέτας ( έτος γέννησης ). έφτασε το 1991 να καλείται στην Προεθνική ελπίδων της Χώρας και ήταν για πολλά χρόνια βασικό στέλεχος του Αιγινιακού.

Ο δε Δένης ( έτος γέννησης 1977 ),  μαζί με τον αδελφό του Δημήτρη ήσαν από τους κύριους εκφραστές της τεράστιας ανόδου του Μπάσκετ του Αιγινίου, που καθιερώθηκε επί πολλά συναπτά έτη σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών, φθάνοντας στο αποκορύφωμα,  την περίοδο 2005-06 ν' αγωνίζεται στη Β' εθνική κατηγορία ( ένας όμιλος Πανελλαδικά ) .

Τόσο ο Μπαμπέτας, όσο και ο Δένης βρέθηκαν την Κυριακή το πρωί στο κλειστό Αιγινίου για τον ίδιο λόγο, να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των αγοριών τους Βασίλη και Χρήστο αντίστοιχα στο φιλικό Χριστουγεννιάτικο τουρνουά μπάσκετ.

Στη φωτό : ο Νίκος Μπαμπέτας (αριστερά), με τον Τόλη Δένη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου