Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Επικήδειο λόγο από τον Βασίλη Τσακιρίδη μέλος της διοίκησης του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ για τον γιατρό Κώστα Κοσμίδη

 ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Σεβαστέ Πατέρα…

Με βαθύτατη οδύνη και ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπημένου μας ανθρώπου, φίλου, εξαίρετου επιστήμονα και γιατρού, επίτιμου προέδρου του ΣΟΠ ΘΥΡΑ 5 Κώστα Κοσμίδη.

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα του Αγίου Νικολάου εδώ στον ΙερόΝαό Προφήτη Ηλία, Αρωνά, με την ψυχή βαθύτατα θλιμμένη, αδέλφια,ανίψια, συνάδελφοι ιατροί, συγγενείς, φίλοικαι γνωστοί για να αποχαιρετίσουμε για τελευταία φορά να πούμε το τελευταίο αντίο σ’ έναν φιλότιμο άνθρωπο, ακούραστοεπιστήμονα της ιατρικήςκαι εξαίρετο γιατρό της Πνευμονολογίας, παραδίνοντας την ψυχή του σ΄ Αυτόν που τον είχε πλάσει.

Υπήρξε μια διακριτή προσωπικότητα στον χώρο της Ιατρικής Επιστήμης καθώς και ως επίτιμος πρόεδρος των φιλάθλων ΣΟΠ ΘΥΡΑ 5 της ομάδας της πόλης μαςτον ΠΙΕΡΙΚΟ που λάτρευε πάντα και αγαπούσε. 

Ο αγαπητός φίλος Κώστας, γιατρέ όπως τον αποκαλούσαμε ξεχώριζε για την ειλικρίνειά του, την ανθρωπιά του και την ψυχική του δύναμη. Υπήρξε πάνω απ΄ όλα άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια, συνέπεια και βαθύ το αίσθημα της ευθύνης.Προικισμένος με αγαθά προτερήματα, με ασύγκριτο ψυχικό σθένος και δύναμη, αγάπη και πίστη για τον όρκο του Ιπποκράτη και τους συνανθρώπους του προσέφερε τα μέγιστα στην Υγεία αλλά καιστην αγαπημένη του ομάδα τον ΠΙΕΡΙΚΟ, σφράγισε το έργο του διδάσκοντας ήθος, ζήλο, πίστη και αρετή σ΄ όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησε πιστά αυτό που αγάπησε στον χώρο της ειδικότητάς του ως Πνευμονολόγος στα Νοσοκομεία που εργάστηκε Καστοριάς και Κατερίνης αλλά και ως ιδιώτης ιατρός, αφήνοντας το στίγμα του.

Η αγωνιστικότητά σου, το ήθος σου, το ακέραιο του χαρακτήρα σου και τα ιδιαίτερα χαρίσματά σου άφησαν όλους εμάς που λιγότερο ή περισσότερο είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε άφωνους στο άγγιγμα του θανάτου σου.

Στα αδέλφια σου, στους συγγενείς σου, στους συναδέλφους σου, στον ιατρικό σύλλογο και στην οικογένεια του ΠΙΕΡΙΚΟΥ  που λάτρεψες και σε λατρέψανε αφήνεις κληρονομιά το όνομά σου, σημείο αναφοράς για την εποχή σου.

Η οικογένεια του ΠΙΕΡΙΚΟΥ σου ανταποδίδει την αγάπη της.

Ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίσει  ανάπαυση σώματος και ψυχής και να δώσει στα αδέλφια και ανίψια του κουράγιο, υγεία και δύναμη για να διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη του.

Ο Θεός τον κάλεσε κοντά του και αθόρυβα όπως ήρθε στη ζωή πριν από 62 χρόνια έφυγε για το αιώνιο ταξίδι του.

Καλό ταξίδι Γιατρέ μας….όπου θα συναντήσεις τον έμπιστο φίλο σου Γιώργο Γκιάτα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πιερικής γης που θα σε σκεπάσει και ο Θεός ας απαλύνει τις ψυχές και ας δώσει δύναμη και κουράγιο στους οικείους σου.

Αιωνία του η μνήμη….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου