Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Σαν σήμερα: 27/12/1987 Αιγινιακός - Αναγέννηση Επανομής 2-2

Του Γιώργου Καρανικόλα

Την τρίτη μέρα των Χριστουγέννων του 1987 ο Αιγινιακός για το πρωτάθλημα της Δ' εθνικής κατηγορίας αντιμετώπισε την Αναγέννηση Επανομής με την οποία ήρθε ισόπαλος με 2 - 2 .

Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό γήπεδο Αιγινίου με τον Αιγινιακό να έχει σοβαρά παράπονα από την Διαιτησία των κ.κ. Μπόνα, Τρέντζιου, και Καραμπέτσιου του Σ.Δ. Σερρών, οι οποίοι αλλοίωσαν το τελικό αποτέλεσμα και στέρησαν τους γηπεδούχους από μια μεγάλη νίκη .

Μάλιστα υπήρξε και συνέχιση της

 " σφαγής " και  εκτός .... γηπέδου, που  επέφερε βαρειές επιπτώσεις στην Αιγινιώτικη ομάδα, καθώς  τιμωρήθηκε η έδρα με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών, ενώ οι ποδοσφαιριστές Κώστας Παραλυκίδης και Κυριάκος Τζιώπης, που είχαν αναγραφεί αναίτια στο φ.α.  τιμωρήθηκαν  μ' εξοντωτική ποινή 90 ημερολογιακών ημερών εκτός των επισήμων αγωνιστικών  υποχρεώσεων της  .

Προπονητής των Κυανολεύκων  ήταν ο αείμνηστος παλιός άσσος του Άρη και εορτάζων εκείνη την ημέρα κ. Στέφανος Δεμίρης, που μετά το άτυχο και άδικο αυτό αποτέλεσμα παραιτήθηκε και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο επίσης Αρειανός κ. Αλέκος Αλεξιάδης . Η συνέχεια για τους Αιγινιώτες, σε αντίθεση με το άσχημο ξεκίνημα της σεζόν 1987-88 ήταν κάτι παραπάνω από αξιοζήλευτη με σπουδαία βαθμολογική συγκομιδή, ικανή να επιτρέψει την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία, που πρίν λίγο φάνταζε αδύνατη. Να σημειώσουμε ότι από τις 20 ομάδες έπεφταν οι 14 . Πρόκειται κυριολεκτικά για τεράστια επιτυχία θα την χαρακτήριζα " ποδοσφαιρικό θαύμα ", αφού μετά τον αγώνα της 27ης Δεκεμβρίου 1987 ο Αιγινιακός ήταν δωδέκατος στον βαθμολογικό πίνακα του 2ου ομίλου.

Και τελικά τερμάτισε στην 6η προνομιούχα θέση ισοβαθμώντας με τον Αχιλλέα Τριανδρίας ( είχαν από μια νίκη 4-2 κέρδισε στο Αιγίνιο και έχασε με 2-0 στην Τριανδρία ) . Έτσι στις 15 Ιουνίου του 1988 έπαιξαν αγώνα μπαράζ στο Πολύκαστρο, όπου ο Αιγινιακός κατάφερε να παραμείνει στη Δ' εθνική κατηγορία, νικώντας με 1-0 . Το χρυσό γκόλ πέτυχε ο Δημήτρης Αχλατλής στο 43' . Αλησμόνητη ήταν η εκστρατεία των φιλάθλων του Αιγινίου,

που μετέβη στο γήπεδο του Πολυκάστρου, αποτελώντας τον Δωδέκατο παίκτη της ομάδας .

Στη φωτό : Το μπαράζ του Πολυκάστρου έχει λήξει με σωτηρία νίκη 1-0 , επί του Αχιλλέα Τριανδρίας  . Και όλος ο Αιγινιακός πανυγηρίζει την επάξια παραμονή του στην Δ' εθνική κατηγορία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου