Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Ήττα με 2-0 για το ΓΑΣ στην Κοζάνη στο δυσκολότερο τεστ της σεζόν

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε εξ αρχής ένα πολύ δύσκολο έργο, ο ΓΑΣ Σβορώνου γνώρισε την ήττα με 2-0 στην Κοζάνη από την πρωτοπόρο ομάδα σε αγώνα για την 7η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής. 

Η ομάδα μας κλήθηκε να δώσει το πιο απαιτητικό τεστ για τη φετινή σεζόν το οποίο και δεν πέρασε, αντιμετωπίζοντας έναν αντίπαλο που έδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι ότι αγωνιστικά βρίσκεται ένα επίπεδο ψηλότερα από τους υπόλοιπους συναγωνιστές του. 

Ο ΓΑΣ παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με ένα συμπαγές αμυντικό πλάνο και με στόχο να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση αλλά και από την αριστερή πλευρά με τις «φαρμακερές» σέντρες του Λαγδάρη προς την αντίπαλη περιοχή. Η ομάδα μας βρήκε τις στιγμές της στο παιχνίδι, συγκεκριμένα σε τρεις περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσε κάλλιστα να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να το πληρώσει κόντρα σε έναν ανώτερο αντίπαλο που έφτασε δίκαια σε ένα ακόμα "τρίποντο".

Στο πρώτο μέρος ο ΓΑΣ μέχρι το 20' ανταποκρίθηκε επάξια έχοντας το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία χωρίς να δεχθεί ιδιαίτερη πίεση από τους γηπεδούχους. Η ομάδα της Κοζάνης άνοιξε το σκορ στο 26' με μακρινό σουτ και στη συνέχεια ανέβασε την πίεση της προς τα καρέ του Κούζα και δημιούργησε ευκαιρίες δίχως όμως να διπλασιάσει το προβάδισμά της, ενώ ο ΓΑΣ άγγιξε την ισοφάριση στο 41' με την κεφαλιά του Κυπαρίσση που πέρασε ξυστά από το δοκάρι. 

Στο δεύτερο ημίχρονο το σύνολο του Νίκου Θεοδοσιάδη θα μπορούσε να κάνει νωρίς το 1-1 με την κεφαλιά του Κυρτέγου στο 53' και να βάλει "φωτιά" στο ματς αλλά δεν το κατόρθωσε, με τους γηπεδούχους να ... πατούν εκ νέου γκάζι, να πετυχαίνουν το 2-0 στο 70' κάνοντας σημαντικό βήμα νίκης ενώ στη συνέχεια έχασαν αρκετές καλές στιγμές αλλά στις περισσότερες ο εξαιρετικός σήμερα Κούζας επενέβη καθοριστικά. Ο ΓΑΣ είχε μια τελευταία καλή ευκαιρία για να μπει στο ματς στο 82' αλλά ο ΝίκοςΚυπαρίσσης δεν κατάφερε να πετύχει το 7ο τέρμα του στο πρωτάθλημα. 

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του ΓΑΣ Σβορώνου για το 2022 καθώς ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εορτών, με το επόμενο ραντεβού της ομάδας μας να είναι προγραμματισμένο στις 8 Ιανουαρίου απέναντι στον Πιερικό εντός έδρας. 

Στο 9' η Κοζάνη απείλησε για πρώτη φορά με αξιώσεις όταν έπειτα από φάση διάρκειας στα καρέ του Κούζα, ο Καραγιάννης σούταρε με το αριστερό από κοντά αλλά ο τερματοφύλακας του ΓΑΣ μπλόκαρε τη μπάλα. 

Στο 24' ο Πάνος με συρτή σέντρα από τη δεξιά πλευρά βρήκε τον Νιασσέ μέσα στην περιοχή ο οποίος εκτέλεσε με το δεξί, ο Κούζας απέκρουσε εντυπωσιακά και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης σούταρε με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. 

Στο 26' η Κοζάνη άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση με τον Παπαδόπουλο να βρίσκει και χώρο και χρόνο για να εκτελέσει έξω από την περιοχή και με δυνατό δεξί σουτ νίκησε τον Κούζα για το 1-0, σε μια φάση που μάλλον αιφνιδιάστηκε η άμυνα του ΓΑΣ. 

Στο 37' ύστερα από φάση διάρκειας στα καρέ του ΓΑΣ, ο Παπαργυρίου έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά στο πρωτο δοκάρι και ο Ψάλτης με κεφαλιά αστόχησε για λίγα εκατοστά. 

Στο 41' η ομάδα μας παρουσίασε την πρώτη στιγμή της στο παιχνίδι με τον Λαγδάρη να βγάζει συστημένη σέντρα για τον Κυπαρίσση, τον επιθετικό του ΓΑΣ να κάνει καλό άλμα και να πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι. 

Στο 42' ο Πάνος από τα δεξιά έβγαλε φαρμακερή σέντρα προς το ύψος του πέναλτι όπου έκανε κίνηση φορ ο Νιασσέ αλλά η κεφαλιά του Σενεγαλέζου πέρασε εκτός εστίας. 

Στο 44' ο Παπαργυρίου με σέντρα από την αριστερή πλευρά τροφοδότησε τον Ίσακσον αλλά η κοντινή κεφαλιά του Φινλανδού έφυγε για λίγο άουτ. 

Στο 48' μετά από ομαδικό συνδυασμό, ο Παπαργυρίου έβγαλε τη σέντρα προς το σημείο του πέναλτι, με τον Νιασσέ να πιάνει μία ακόμη κεφαλιά αλλά να μη βρίσκει στόχο. 

Στο 53' ο ΓΑΣ είχε ξανά μία καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει την παρτίδα, όταν ο Λαγδάρης βρήκε με σέντρα τον Κυρτέγο μέσα στην περιοχή, με τον επιθετικό της ομάδας μας να απειλεί με κεφαλιά ψαράκι από θέση βολής αλλά να βλέπει τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Καραγκιόζη. 

Στο 66' ο Ψάλτης έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά και ο Κανούλας έπιασε καρφωτή κεφαλιά αναγκάζοντας τον Κούζα να προβεί σε τρομερή επέμβαση. 

Στο 67' ο Νιασσέ απείλησε με το δεξί εξωτερικό από ευνοϊκή θέση αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. 

Στο 70' η Κοζάνη διπλασίασε το προβάδισμά της όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια της άμυνας του ΓΑΣ, η μπάλα έφτασε στον Νιασσέ στο δεύτερο δοκάρι ο οποίος με δεξί πλασέ στην απέναντι γωνιά πέτυχε το 2-0.

Στο 72' ύστερα από κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας του ΓΑΣ, ο Καραγιάννης βρέθηκε στο τετ-α-τετ με τον Κούζα, πλάσαρε με το δεξί με τον γκολκίπερ της ομάδας μας να αποκρούει σωτηρία και στην επαναφορά ο Νιασσέ προσπάθησε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά και πάλι ο Κούζας επενέβη προλαβαίνοντας την εκτέλεση του παίκτη της Κοζάνης. 

Στο 80' ο Νιασσέ με δεξί πλασέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής είδε τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. 

Στο 82' ο ΓΑΣ είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ όταν ο Ναρίνογλου έκανε το γύρισμα από τα δεξιά προς τον Κυπαρίσση στο πρώτο δοκάρι με τον 30χρονο φορ να κάνει το πάρσιμο και να εκτελεί με το δεξί από κοντά αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ. 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Φακής με α' βοηθό τον κ. Μίχο και β' βοηθό τον κ. Δίχρη (ΕΠΣ Λάρισας). 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΦΣ Κοζάνη (Νίκος Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος, Παπαργυρίου (85' Παπανικόπουλος), Νιάσσε, Παπαδόπουλος, Καραγιάννης (76' Μπίντσης), Ψάλτης (85' Κούφας), Ίσακσον (61' Βοριαζίδης), Γιαλαμίδης, Πάτας, Κανούλας (76' Τσώτσος). 

ΓΑΣΣβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Βούλγαρης, Λαγδάρης (75' Μάλα), Κωτσιόπουλος, Τροίρης (15' Κραγιόπουλος), Μυστρίδης, Δημηνάς (63' Ναρίνογλου), Μυρωτής (63' Κατσαμάγκας), Κόλα (75' Σιδηρόπουλος), Κυρτέγος, Κυπαρίσσης.

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου εύχεται σε όλους καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. 

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου