Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Σαν σήμερα Πιερικός-Αιγινιακός 1-1

Του Γιώργου Καρανικόλα

Το ημερολόγιο έδειχνε 14-12-2014, όταν συναντήθηκαν στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης ο Πιερικός με τον Αιγινιακό, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής μέρας του πρωταθλήματος της Football league .

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο 1-1, με τις δύο Πιερικές ομάδες στο τέλος της περιόδου να υποβιβάζονται στην Γ' εθνική κατηγορία . Η ομάδα του Αιγινίου όμως την επόμενη σεζόν πήρε το εισιτήριο για την πανυγηρική επιστροφή της στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Χώρας μας .

Προπονητής των δύο ομάδων στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήσαν ο κ. Μιχάλης Ζιώγας για τους γηπεδούχους και ο κ. Σταύρος Διαμαντόπουλος για τους Αιγινιώτες . Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο παλιός ποδοσφαιριστής του Πιερικού και επί σειρά ετών Τεχνικός κ. Διαμαντόπουλος  κατέχει ένα απλησίαστο ρεκόρ αφού είναι ο γηραιότερος κόουτς, που βρίσκεται σήμερα σε " πάγκο" ομάδας Super League 2 .

 Προσφάτως έκλεισε στον Απόλλωνα Λάρισας.

Ως γνωστόν στο παρελθόν ο 75χρόνος προπονητής εργάστηκε σε πολλές ΠΑΕ Α' εθνικής κατηγορίας, ενώ το  προπονητικό του ντεμπούτο το έκανε  την περίοδο 1978-79 στον Αιγινιακό, που τότε αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Για την ιστορία το γκόλ του Αιγινιακού πέτυχε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πιερικού Μαρσέλο Πέντα. Ο Πιερικός είχε προηγηθεί με γκολ που πέτυχε ο Αλεξίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου