Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Τέλος το νικηφόρο σερί του Δία στον Κολινδρό, ήττα 1-0 από την Αναγέννηση

«Στοπ» στο νικηφόρο σερί των τεσσάρων αγώνων του Δία Δίου έβαλε η Αναγέννηση Κολινδρού η οποία επικράτησε με 1-0 στο «Ηλίας Δούλιας» σε αγώνα για την 11η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό στο πρώτο μέρος του και υπερβολικά κακό στο δεύτερο, με την ομάδα μας να μην καταφέρνει να επεκτείνει το νικηφόρο της σερί το οποίο κρατούσε εδώ και τέσσερις αγωνιστικές και να γνωρίζει την πρώτη της ήττα ύστερα από τις 26 Νοεμβρίου όταν και έχασε με 2-3 από το Θερμαϊκό Κορινού. 

Το έργο του Δία στη σημερινή αναμέτρηση ήταν εξ αρχής δύσκολο απέναντι σε μία από τις πιο αξιόλογες ομάδες της κατηγορίας το οποίο μάλιστα έγινε ακόμη δυσκολότερο καθώς η ομάδα του Παναγιώτη Σαρπότα ήταν «λαβωμένη» στη γραμμή κρούσης της, με τους Ηλία Μανίκα και Δημήτρη Καλαμπάκα να απουσιάζουν λόγω ίωσης.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ καλός, με τους δύο αντιπάλους να βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο πολλά τρεξίματα, μπόλικη ενέργεια και πολλές σωστά οργανωμένες επιθέσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο παιχνίδι στο πρώτο κομμάτι του 45λεπτου, με το Δία να παίρνει εκείνος τα ηνία από το 25’ περίπου και μετά και να χάνει μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 30’ με τον Λευτέρη Κουντούρη. Αντιθέτως, η Αναγέννηση ήταν εκείνη που προηγήθηκε στο ματς με το γκολ του Θυμιόπουλου στο 42’.

Στο δεύτερο μέρος είχαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, με το ρυθμό του να πέφτει δραματικά από τις αμέτρητες διακοπές παιχνιδιού, τα πολλά φάουλ και τις καθυστερήσεις. Ο Δίας προσπάθησε σε αυτό το δεύτερο 45λεπτο να κυκλοφορήσει μπάλα προκειμένου να βρει μία «τρύπα» απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων και παρά το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες στο 82’ λόγω της αποβολής του Καλουσίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη του ήττα έπειτα από σχεδόν ένα μήνα.

Ο Δίας έμεινε στους 17 βαθμούς και στην 5η θέση του πίνακα και το μεθεπόμενο Σάββατο (7/1 -15:00) υποδέχεται στο Δίον το Βατανιακό για την 12η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Στο 15’ η ομάδα του Κολινδρού απείλησε για πρώτη φορά με τον Αποστολίδη να εκτελεί με προβολή με το δεξί από κοντινή θέση και τον Γκεβρέκη να αποκρούει με το ένα χέρι παραχωρώντας το κόρνερ.

Στο 25’ ο Καλουσίδης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από ευνοϊκή θέση αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. 

Στο 30’ ο Δίας σπατάλησε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Κουντούρης βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Τόλιο εντός περιοχής, αλλά έκανε κάκιστο σουτ με το δεξί στέλνοντας τη μπάλα απελπιστικά άουτ.

Στο 42’ η Αναγέννηση προηγήθηκε στο ματς, όταν μετά από κάθετη πάσα του Πρασσά η οποία «τρύπησε» την άμυνα του Δία, ο Θυμιόπουλος βγήκε σε θέση βολής, πέρασε και τον Γκεβρέκη και πλάσαρε με το δεξί στην ανυπεράσπιστη εστία για το 1-0.

Στο 63’ μετά από ωραία οργανωμένη επίθεση των παικτών του Δία, ο Χρήστος Καραθάνος τροφοδότησε με ψηλοκρεμαστή μπαλιά τον Ζώβληκα ο οποίος ήταν στο όριο της μεγάλης περιοχής, εκείνος σούταρε με το αριστερό αλλά χωρίς πολύ δύναμη με τον Τόλιο να μαζεύει τη μπάλα.

Στο 70’ ο Πρασσάς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μαντζουράκης με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα πάνω από τα γκολπόστ.

Στο 77’ οι γηπεδούχοι έκλεψαν τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και μετά από δύο εναλλαγές, εκείνη έφτασε στον Πρασσά ο οποίος προσποιήθηκε τον προσωπικό του αντίπαλο και εκτέλεσε με αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 82’ αποβλήθηκε ο Καλουσίδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ εκτός περιοχής.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Αν.Ασλανίδης με α’ βοηθό τον κ. Κωτούλα και β’ βοηθό τον κ. Ρετσίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αναγέννηση Κολινδρού (Ηλίας Μποταίτης): Τόλιος, Γκαράτζιας, Κίτσας, Μυσιούδης, Γούτσιος (88’ Ντουρμίσι), Κοσμίδης, Πρασσάς, Μπουράνης, Μαντζουράκης (90+5’ Πάσχος), Αποστολίδης, Θυμιόπουλος.

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Γκεβρέκης, Αλεξανδρίδης, Ευαγγελόπουλος, Καλουσίδης, Βούλγαρης, Πείδης, Ζώβληκας, Χ. Καραθάνος, Ν. Καραμήτρος (84’ Τσενεκίδης), Κουντούρης (53’ Παγωνίδης), Σιαμάγκας (90+2’ Ν. Καραθάνος).

Η διοίκηση του Δία Δίου εύχεται στην Αναγέννηση Κολινδρού καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και δίνει τις καλύτερες ευχές της σε όλους για καλές γιορτές και ευλογημένη πρωτοχρονιά.

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου