Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

«Κιτρινόμαυρο» το τοπικό ντέρμπι, 1-0 ο ΓΑΣ τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου με σκόρερ Κυπαρίσση

Έπειτα από ένα σκληρό τοπικό ντέρμπι στο οποίο «έσπασαν καρδιές» μέχρι το τέλος, ο ΓΑΣ Σβορώνου έκοψε τη φόρα του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου κερδίζοντάς τον με 1-0 μέσα σε ένα κατάμεστο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» χάρη στο χρυσό γκολ του Νίκου Κυπαρίσση στο 30’ σε αγώνα για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδό μας θύμιζε πραγματικό ντέρμπι, το ίδιο και η παράσταση στον αγωνιστικό χώρο με την ομάδα μας να αγωνίζεται με απαράμιλλο πάθος, ενέργεια, πειθαρχεία στο πλάνο και αποφασιστικότητα για τη νίκη, στοιχεία τα οποία αποδείχθηκαν καθοριστικά για την τελική έκβαση του αγώνα, με τον ΓΑΣ να επιστρέφει στις επιτυχίες «σπάζοντας» παράλληλα το αήττητο του σημερινού του αντιπάλου.

Στο πρώτο μέρος, το σύνολο του Νίκου Θεοδοσιάδη κυριάρχησε απόλυτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε έναν νωχελικό και άνευρο Εθνικό Νέου Κεραμιδίου και ευτύχησε να προηγηθεί με ένα υπέροχα εκτελεσμένο σε συνεργασία τέρμα στο ημίωρο με δράστη ξανά το Νίκο Κυπαρίσση ο οποίος πέτυχε το 6ο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα. 

Στο δεύτερο μέρος, ο ΓΑΣ παρουσίασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 52’ για να «σκοτώσει» το ματς με τον Κατσαμάγκα και στη συνέχεια η ομάδα του Νέου Κεραμιδίου ανέβασε πολύ την απόδοσή της προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση, παρουσίασε δύο καλές στιγμές μέχρι το 90’ και άλλες δύο στον επιπλέον χρόνο των καθυστερήσεων χωρίς ωστόσο επιτυχία, με τον ΓΑΣ να θριαμβεύει στο φινάλε και να διορθώνει τα κακώς κείμενα της περασμένης αγωνιστικής. 

Στα αξιοσημείωτα επίσης του παιχνιδιού, η επανεμφάνιση του Άκη Λαγδάρη στο αρχικό σχήμα της ομάδας μας ύστερα από τον πολύμηνο τραυματισμό του, με τον αριστερό οπισθοφύλακα του ΓΑΣ να έχει μία εξαιρετική παρουσία αλλά και του Νίκου Τροίρη ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 73’ πατώντας χορτάρι για πρώτη φορά σε αγώνα του φετινού πρωταθλήματος.

Η ομάδα μας στρέφει πλέον την προσοχή της στο πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι της Τετάρτης (21/12 – 15:00) απέναντι στην πρωτοπόρο Κοζάνη.

Στο 6ο λεπτό ο ΓΑΣ παρουσίασε την πρώτη του πολύ καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Κυρτέγο να εκτελεί το κόρνερ, τον Δημηνά να εκτελεί με προβολή στο πρώτο δοκάρι και τους αμυντικούς του Εθνικού να σώζουν λίγο πριν την τελική γραμμή.

Στο 8’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Κόλα να κάνει επικίνδυνο γύρισμα από τη δεξιά πλευρά προς την μικρή περιοχή και τον Τουλίκα να μην προλαβαίνει για ελάχιστα να κάνει επαφή με τη μπάλα.

Στο 12’ ο Τουλίκας σέντραρε από τα δεξιά προς την καρδιά της άμυνας, με τον Σεχολάρι να πιάνει την κεφαλιά αλλά να μη βρίσκει στόχο.

Στο 30’ ο ΓΑΣ άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο σε εκτέλεση και σε συνεργασία τέρμα. Ο Δημητρίου τροφοδότησε με μακρινή 40αρα μπαλιά τον Κυρτέγο μέσα στην περιοχή, εκείνος πάσαρε με το κεφάλι προς τον Κυπαρίσση με τον σέντερ φορ του ΓΑΣ να εκτελεί χωρίς χρονοτριβή με το δεξί βρίσκοντας δίχτυα για το 1-0!

Στο 49’ ο Λαμπίρης έκανε το γύρισμα από την αριστερή πτέρυγα προς την μικρή περιοχή με τη μπάλα να περνά παράλληλα, σε μία επικίνδυνη κατάσταση για την εστία του Κούζα.

Στο 52’ η ομάδα μας «άγγιξε» το 2-0, όταν ο Κυρτέγος σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Κατσαμάγκα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο επιθετικός του ΓΑΣ με κάκιστο τελείωμα με το δεξί έχασε την ανεπανάληπτη ευκαιρία.

Στο 61’ οι παίκτες του Εθνικού βγήκαν στην αντεπίθεση από τη δεξιά πλευρά με τον Σεχολάρι, εκείνος έκανε το γύρισμα προς το ημικύκλιο της περιοχής με τον Κριεμάντι να εκτελεί στην κίνηση με το αριστερό και τη μπάλα να περνά άουτ.


Στο 62’ ο Κριεμάντι εκτέλεσε με πολλά φάλτσα το κόρνερ, με τη μπάλα να κατευθύνεται προς την εστία και τον Κούζα να παραχωρεί κόρνερ.

Στο 64’ μετά από συστημένη σέντρα του Λαγδάρη από τα αριστερά, ο Κυπαρίσσης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά είχε κακή τοποθέτηση σώματος και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 78’ ύστερα από βαθιά μπαλιά από την άμυνα του Εθνικού προς τη μεγάλη περιοχή του ΓΑΣ, ο Κωτσιόπουλος έκανε κακή εκτίμηση στην κεφαλιά απομάκρυνση, με τη μπάλα να καταλήγει στο πίσω δοκάρι και στα πόδια του Καρτσαμπά ο οποίος εκτέλεσε με δύναμη στη γωνία του Κούζα αλλά ο γκολκίπερ της ομάδας μας με εντυπωσιακή επέμβαση παραχώρησε κόρνερ.

Στο 90+2’ ο Κατσάρας βρέθηκε στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έχοντας αρκετό χώρο και χρόνο για να εκτελέσει, σούταρε με το δεξί αλλά ο Κούζας και πάλι έβαλε το «στοπ» διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 90+3’ ύστερα από σέντρα του Γιαζιτζόγλου στο πίσω δοκάρι, ο Μπατζώνης έπιασε την κεφαλιά από κοντά με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Γιαννακός με α’ βοηθό τον κ. Αλμπάντη και β’ βοηθό τον κ. Γιατσίδη (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Βούλγαρης, Λαγδάρης (73’ Τροίρης), Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Δημηνάς (63’Μυρωτής), Μυστρίδης, Κυπαρίσσης, Κυρτέγος (73’ Σιδηρόπουλος), Κατσαμάγκας (84’ Δημητρουλόπουλος), Κόλα (84’ Σκαμπαρδώνης).

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Δημήτρης Παυλίδης): Πατσιογιώργος, Κόλα, Λαμπίρης, Φυτόπουλος (57’ Γιαζιτζόγλου), Καρτσαμπάς, Μπατζώνης, Κριεμάντι, Ιντζόγλου (79’ Τσενικλής), Σεχολάρι, Κωτσιαρίδης (57’ Χατζηπουργάνης), Τουλίκας (79’ Κατσάρας).

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που έδωσαν βροντερό παρόν στο γήπεδό μας στηρίζοντας την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας και εύχεται στην ομάδα του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου καλή συνέχεια στη σεζόν.

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου