Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Η πρώτη συνέντευξη Τύπου του ΓΑΣ Σβορώνου για τη νέα αγωνιστική περίοδο

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία του συλλόγου η πρώτη συνέντευξη Τύπου του ΓΑΣ Σβορώνου για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023. Ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Τρελλόπουλος καθώς και ο προπονητής της ομάδας Νίκος Θεοδοσιάδης μίλησαν για το νέο ξεκίνημα του ΓΑΣ στο φετινό πρωτόγνωρο «ταξίδι» του στην Γ’ Εθνική κατηγορία που κάνει «πρεμιέρα» το μεσημέρι της Κυριακής.Αναφέρθηκαν στο όραμα και στους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν με τον 49χρονο τεχνικό να δίνει όλες τις απαντήσεις αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι και το τι περιμένει να δει από τους ποδοσφαιριστές του ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα κόντρα στον ΑΟ Χανιώτη, να εξηγεί τα κίνητρα που τον ώθησαν στο να πάρει την απόφαση να αναλάβει το «τιμόνι» της ομάδας, τονίζοντας πως αυτό που επιθυμεί να δει περισσότερο από όλα είναι η ένταση και η ενέργεια στο παιχνίδι του ΓΑΣ.

Τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας εκπροσώπησε ένας εκ των αρχηγών του ΓΑΣ Σβορώνου και των παλαιότερων παικτών στο σύλλογο, ο Χρήστος Βούλγαρης.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Τρελλόπουλος:

“Σας καλωσορίζουμε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου της ομάδας μας. Η πρώτη συνέντευξη Τύπου γίνεται για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι η παρουσίαση του προπονητή μας και ο δεύτερος η έναρξη του πρωταθλήματος της νέας σεζόν στη Γ Εθνική. Θα ήθελα να ευχηθώ και σε εσάς καλή σεζόν να έχετε με υγεία. Ο Σβορώνος είναι μία παραδοσιακή ομάδα του Νομού και θέλουμε σαν νεοφώτιστοι στην κατηγορία να ξεκινήσουμε με το δεξί. Έχουμε κάνει όλα τα απαραίτητα για να πετύχει αυτή η χρονιά και με την έλευση του νέου προπονητή του Νίκου Θεοδοσιάδηπιστεύω ότι ο πρώτος στόχος που είναι η σωτηρία της ομάδας, έχει τελειώσει. Θα ήθελα να ευχηθώ στον κόουτς επιτυχίες και υγεία”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Θεοδοσιάδης ο οποίος τόνισε:

“Χαίρομαι πολύ που σας ξαναβρίσκω και μας δίνεται η δυνατότητα να τα πούμε. Ξεκινώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΓΑΣ Σβορώνου και τη διοίκηση για την ιδιαίτερη τιμή που μου κάνουν να ηγηθώ της προσπάθειας αυτής της ομάδας. Μια ομάδα που γνωρίζετε ότι με συνδέουν πολλά. Είναι η ομάδα στην οποία τελείωσα την ποδοσφαιρική μου καριέρα και η ομάδα από την οποία ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα. Οπότε καταλαβαίνετε ότι υπάρχει και ένα δέσιμο συναισθηματικό και εγώ από την πλευρά μου θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών των ανθρώπων που η αλήθεια είναι ότι κάνανε μεγάλη προσπάθεια και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους βρίσκομαι εδώ πέρα. Αυτή η συνεργασία πέρασε από πολλά κύματα το καλοκαίρι και ευτυχώς τώρα είχε ευτυχή κατάληξη”. 

“Όπως ξέρετε είμαι στην ομάδα μία εβδομάδα, είναι λίγο το χρονικό διάστημα για έναν προπονητή αλλά εγώ αισθάνομαι σα να είμαι εδώ από την αρχή. Και ο λόγος είναι ότι γνωρίζω τους ποδοσφαιριστές, ξέρω τις δυνατότητές τους και επίσης το ρόστερ απαρτίζεται από παίκτες έμπειρους που ξέρουν την κατηγορία και από νεαρά παιδιά τα οποία έχουν όραμα, στόχο και φιλοδοξία να παίξουν ποδόσφαιρο. Και επειδή εμένα μου αρέσει να τα συνδυάζω αυτά, το κίνητρο υπάρχει και αυτό έχει να κάνει ξεκινώντας από τη διοίκηση η οποία πραγματικά μία εβδομάδα που είμαι εδώ, βλέπω ότι τα παιδιά δουλεύουν καθημερινά για να υπάρχει ομαλότητα και να δουλεύουμε απερίσκεπτοι στις προπονήσεις και φυσικά η παρουσία η δικιά μου εδώ νομίζω πως είναι ένα έξτρα κίνητρο και για τους έμπειρους που είναι πολλοί κάλοι ποδοσφαιριστές και ακέραιοι χαρακτήρες αλλά και για τους νεαρούς ώστε να εξελιχθούν και να βελτιωθούν μέσα από τον οργανισμό του ΓΑΣ Σβορώνου”.

“Και είτε με την παρουσία τους να βοηθήσουν την ομάδα και τους εαυτούς τους μέσα από αυτή την κατηγορία που πραγματικά είναι μεγάλη κατηγορία και είτε να βρεθούν σε κάποιον άλλο σύλλογο μεγαλύτερο και να μπορέσουν να ανέβουν επίπεδο. Για μένα θα είναι μεγάλη χαρά να βάλω και εγώ το λιθαράκι για να βοηθήσω τα παιδιά να εξελιχθούν”. 

“Όπως ξέρετε τοποθετηθήκαμε στον δεύτερο όμιλο, έναν όμιλο ο οποίος είναι πάρα πολύ δύσκολος και απαιτητικός. Θεωρώ όμως ότι έχουμε ως παρακαταθήκη μια ομάδα η οποία όποτε κλήθηκε να παίξει σε δύσκολα παιχνίδια νομίζω έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Θεωρώ επίσης ότι η ομάδα είναι έτοιμη, τα παιδιά δουλεύουν πάρα πολύ καλά και με πολύ διάθεση και θα συνεχίσουμε και σήμερα και αύριο δουλεύοντας πάνω στα δυνατά και στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου ώστε να παρουσιαστούμε την Κυριακή με απόλυτη προσήλωση, ηρεμία και υπευθυνότητα για να κερδίσουμε το παιχνίδι και να ξεκινήσουμε με το δεξί όπως είπε και ο πρόεδρος τη νέα αγωνιστική χρονιά. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να ευχηθώ στους ποδοσφαιριστές που είναι οι πρωταγωνιστές να έχουν υγεία, χωρίς τραυματισμούς και φυσικά σε όλους τους υπόλοιπους το ίδιο. Εμείς είμαστε εδώ για να τους υπηρετήσουμε με όλη μας την καρδιά ξεκινώντας από την Κυριακή και θα είμαστε δίπλα τους σε αυτή τη δύσκολη και απαιτητική χρονιά που έχει η ομάδα”. 

Σε ερώτηση που του έγινε για το τι είναι αυτό που διαφοροποίησε τα δεδομένα σε σχέση με το καλοκαίρι και κατέληξε εν τέλει σε συμφωνία με τον ΓΑΣ Σβορώνου:

“Το πρώτο και το πιο σημαντικό ήταν κάποια θέματα που αφορούσαν καθαρά εμένα, θέματα προσωπικά και οικογενειακά. Και από εκεί και πέρα υπήρχαν και κάποιες μικρολεπτομέρειες που δεν ήταν τόσο σημαντικές για μένα αλλά παίζανε ρόλο όσον αφορά το οργανωτικό κομμάτι, τα οποία τα συζήτησα με τον πρόεδρο και βρέθηκε λύση και είμαστε τώρα εδώ όλοι μαζί”. 

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το αγωνιστικό επίπεδο που βρίσκεται η ομάδα η οποία διανύει μία παρατεταμένη περίοδο προετοιμασίας:

“Καταλαβαίνετε πως όταν τα παιδιά δουλεύουνε στην προετοιμασία τρεις μήνες, υπάρχει η σωματική και η ψυχική κούραση. Και ευτυχώς έφτασε η ώρα για να μπούμε στο φυσικό μας χώρο που είναι το γήπεδο και να παίζουμε. Να τονίσω ότι τα παιδιά βρίσκονται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και εδώ αξίζουν συγχαρητήρια και στον προηγούμενο προπονητή. Εγώ βρήκα μία ομάδα η οποία είναι στο βαθμό ετοιμότητας που πρέπει για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Σίγουρα εγώ θα ήθελα να αλλάξω κάποια πράγματα και δουλεύουμε πάνω σε αυτά σε ότι αφορά τους σχηματισμούς, είναι ένα κομμάτι που θέλει λίγο χρόνο. Τα παιδιά όμως επειδή διαθέτουν την εμπειρία και είναι καλοί δέκτες προσαρμόζονται αμέσως στις απαιτήσεις τις δικές μου και θεωρώ ότι δε θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που αφορούν τους σχηματισμούς όπου έχω κατασταλάξει με βάση τα βασικά χαρακτηριστικά των παικτών σε δύο σχηματισμούς. Θέλω να είμαστε ευέλικτοι για να μπορούμε να παίξουμε και κάτι άλλο σε σχέση πάντα και με τον αντίπαλο, με τις συνθήκες, είναι πολλά που παίζουν ρόλο. Το σημαντικότερο είναι πως ο βαθμός ετοιμότητας των παικτών είναι καλός”. 

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού και τα δείγματα που έδειξε ο ΓΑΣ στο τελευταίο φιλικό με την Ελασσόνα και το αν εντάσσονται στο παραπάνω πλαίσιο:

“Το σημαντικότερο για μένα και αυτό που ζητάω συνέχεια από τα παιδιά είναι η ένταση και η ενέργεια στο παιχνίδι μας. Εγώ αυτό θέλω να βλέπω. Το αν θα παίξουμε 3-5-2, 4-3-3 ή 4-4-2 είναι άλλο κομμάτι. Θέλω η ομάδα να πιέζει από το πρώτο λεπτό. Θέλω η ομάδα να «δαγκώνει» τον αντίπαλο, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από εκεί και πέρα θέλω να κρατήσουμε τη μπάλα στα πόδια γιατί διαθέτουμε παίκτες με πολύ καλή κατάρτιση, να παίξουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και δημιουργίας αλλά αυτό που και είναι το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε”.

Σε ερώτηση που το έγινε για το πώς κρίνει τον δεύτερο όμιλο και ποιες ομάδες έχει ξεχωρίσει σε αυτόν αλλά και για τις υπόλοιπες ομάδες του Νομού, τον Πιερικό και τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου:

“Φαίνεται από τις μεταγραφικές κινήσεις και από το budget των ομάδων πως ο Ολυμπιακός Βόλου και η Κοζάνη θα είναι οι δύο ομάδες που θα έχουν ένα πλεονέκτημα όσον αφορά την άνοδο. Αλλά στο ποδόσφαιρο όπως έχετε δει και εσείς αυτά δεν παίζουν πάντα ρόλο, στο ποδόσφαιρο πρέπει να αποδεικνύεις κάθε Κυριακή το ποιος είσαι, τα παραδείγματα είναι πολλά. Αλλά θεωρώ ότι αυτές οι δύο ομάδες θα είναι που θα πρωταγωνιστήσουν. Σε ότι αφορά τον Πιερικό και τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου να ευχηθώ και σε αυτές τις ομάδες ότι καλύτερο γιατί είναι ομάδες από το Νομό μας. Νομίζω ότι ο Πιερικός βρίσκεται σε μία κατάσταση μετάβασης, έχουν αλλάξει πράγματα και καταστάσεις, πηγαίνει σε πιο νεανικό ρόστερ. Οπωσδήποτε και ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου θεωρώ ότι είναι πιο πολύ στο πλαίσιο το δικό μας, έχει κάποιους έμπειρους παίκτες οι οποίοι έχουν παραστάσεις από την κατηγορία σε συνδυασμό με ορισμένα νεαρά παιδιά. Εγώ θα ευχηθώ το καλύτερο και για τις τρεις ομάδες, να καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους και με υγεία για τους ποδοσφαιριστές πάνω από όλα”. 

Σε ερώτηση σχετικά με το πόσο κινδυνεύει να μπει σε σενάρια υποβιβασμού μία ομάδα που δε θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στον όμιλο:

“Είναι γεγονός και το έχουμε πει πως για να σωθείς σε αυτή την κατηγορία πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό. Εμείς δεν το βλέπουμε αυτό και ούτε καν περνάει από το μυαλό μας. Εμείς θέλουμε κάθε Κυριακή να κερδίζουμε τον κάθε αντίπαλο από τον οποίο θα είμαστε καλύτεροι. Παιχνίδι με παιχνίδι θα οριοθετούμε και τους στόχους. Δεν υπάρχει ταβάνι και νομίζω έτσι πρέπει να το βλέπουν όλες οι ομάδες που θέλουν να έχουν μία αξιοπρόσεκτη πορεία. Και εμείς αυτό θέλουμε να κάνουμε και κάθε Κυριακή θα καταθέτουμε τη γνώση μας και την ψυχή μας, να ευχαριστούμε τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο και μας βλέπει, να προσελκύουμε τον κόσμο γιατί τον χρειαζόμαστε. Εγώ πιστεύω ότι ο φίλαθλος κόσμος της Πιερίας πρέπει να να στηρίξει όλες τις ομάδες και να έρχεται να παρακολουθεί τα παιχνίδια, τον έχει ανάγκη η ομάδα και θεωρώ ότι θα ανταμειφθεί με αυτό που θα δει”.

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το αν υπάρχουν απουσίες για το ΓΑΣ ενόψει του Κυριακάτικου παιχνιδιού με τον ΑΟ Χανιώτη:

“Υπάρχουν μόνο τα μακροχρόνια προβλήματα τα οποία τα γνωρίζετε. Αν εξαιρέσουμε τον Τροίρη, τον Χατζηθεοδωρίδη και τον Λαγδάρη που είναι αρκετό καιρό έξω, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι κανονικά στη διάθεσή μας και είναι ετοιμοπόλεμοι”.

Από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής του ΓΑΣ, Χρήστος Βούλγαρης ανέφερε:

“Αρχικά να αναφέρω ότι το ματς της Κυριακής αποτελεί ένα ιστορικό παιχνίδι για το σύλλογο καθώς είναι το πρώτο του στη Γ’ Εθνική κατηγορία και αυτό αποτελεί για όλους τους παίκτες ένα ξεχωριστό κομμάτι. Από κει και πέρα, έχουμε σχεδόν τέσσερις μήνες που δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις με στόχο την έναρξη του πρωταθλήματος και επιτέλους η στιγμή έφτασε.  Την Κυριακή θα παρουσιαστούμε έτοιμοι και έτσι όπως πρέπει για να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το ταξίδι στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Τέλος να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία και χωρίς τραυματισμούς σε όλες τις ομάδες”. 

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου