Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Κώστας Κουκοδήμος: Επιλύουμε σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας που εδώ και δεκαετίες ταλανίζουν κοινότητες του δήμου μας

 Σε λειτουργία τέθηκε η νέα υδρευτική γεώτρηση στο Π.Κεραμίδι

Διασφαλίζονται σημαντικά αποθέματα νερού για τις ανάγκες των νοικοκυριών

Την επάρκεια στο πόσιμο νερό καλής ποιότητας τόσο για το Π.Κεραμίδι, όσο και για κατοικίες που βρίσκονται στην επαρχιακή οδό Εξοχής – Π. Κεραμιδίου εξασφαλίζει η ολοκλήρωση  των εργασιών ανόρυξης από τη ΔΕΥΑΚ  νέας υδρογεώτρησης. 

«Δίνουμε προτεραιότητα σε υποδομές ύδρευσης. Επιλύουμε οριστικά,  σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας που, εδώ και δεκαετίες, ταλανίζουν κοινότητες του δήμου μας. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση υλοποιούμε τη δέσμευσή μας, προς τους κατοίκους της περιοχής, για την ποιοτική βελτίωση της καθημερινότητας τους», τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Αστέριο Μπουσνάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Μορφακίδη, τον Αντιδήμαρχο Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας Γιάννη Συμεωνίδη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Κυριακίδη, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Αθανάσιο Μπαρμπαγεωργόπουλο, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Π.Κεραμιδίου Ιωάννη Τάκο, υπηρεσιακούς παράγοντες, μέλη του τοπικού συμβουλίου κ.α. επισκέφθηκε τους χώρους ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων, στη θέση «ΠΛΥΣΤΙΚΟ».

Παράλληλα με τη γεώτρηση κατασκευάστηκε δεξαμενή για την εξυπηρέτησή της, καθώς και αγωγός ύδρευσης μήκους 2 χιλιομέτρων.

Ενίσχυση υδατικού δυναμικού

«Η νέα υδρευτική γεώτρηση, η οποία τίθεται σε λειτουργία αναμένεται να ενισχύσει το παρεχόμενο υδατικό δυναμικό για την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης και να εμπλουτίσει την επάρκεια πόσιμου νερού για τις ανάγκες των νοικοκυριών της περιοχής» επισημαίνει από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Αστέριος Μπουσνάκης.  

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η συγκεκριμένη γεώτρηση αντικαθιστά την παλαιότερη, που εδώ και χρόνια δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Την ολοκλήρωση των εργασιών σηματοδότησε αφενός ο εξοπλισμός και εξηλεκτρισμός της υδρογεώτρησης και η τοποθέτηση του αναγκαίου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στη δεξαμενή εξυπηρέτησής της. Αφετέρου, ο αγωγός που κατασκευάστηκε από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης, για τη μεταφορά νερού από την υδρογεώτρηση της περιοχής, στην υφιστάμενη κεντρική δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου