Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Πιστοποίηση πάνω στη «Βασική Υποστήριξη της Ζωής σε βρέφη και παιδιά»

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις αίθουσες της Διασωσικής Ομάδας Πιερίας πραγματοποιήθηκε Παιδιατρικό σεμινάριο πάνω στη  «Βασική Υποστήριξη της Ζωής σε βρέφη και παιδιά» με πιστοποίηση  του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης). Πιστοποιημένοι εκπαιδευτές επιμελήθηκαν την εκμάθηση των εκπαιδευομένων μέσα από την ενεργητική συμμετοχή των, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. 

Η εκμάθηση έγινε με διαλέξεις και πρακτική με
σενάρια, πάνω σε προπλάσματα που προσομοιώνουν τόσο το παιδί όσο και το βρέφος. 

Η «Βασική Υποστήριξη της Ζωής σε βρέφη και παιδιά»  είναι ένα απαιτητικό σεμινάριο γιατί το παιδί δεν είναι ένας μικρός ενήλικος και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιος. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές τόσο στη φυσιολογία του καθώς  και στα αίτια που προκαλούν ανακοπή στις μικρές ηλικίες, ώστε να είναι αναγκαία η διαμόρφωση ειδικών πρωτοκόλλων καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), προσαρμοσμένων στην βρεφική και την παιδική ηλικία.

Το να αναγνωρίσουμε έγκαιρα τα σημεία μιας ανακοπής και η παροχή έγκαιρης βοήθειας,  αυξάνει τις πιθανότητες του  μικρού ασθενούς να φτάσει σε ιατρικό κέντρο όπου μπορεί να του παρασχεθεί εξειδικευμένη βοήθεια. Με την εφαρμογή ειδικών τεχνικών ακόμη και ένας μη ειδικός μπορεί να υποστηρίξει τις ζωτικές αναπνευστικές και κυκλοφορικές λειτουργίες ενός παιδιού  χωρίς να διαθέτει ειδικό εξοπλισμό.

Τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί πλέον επιτακτική ανάγκη η εκμάθηση Α Βοηθειών, γιατί μόνο η γνώση είναι αυτή που θα μας κάνει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικούς σε μία κρίσιμη κατάσταση.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας συγχαίρει όλους τους εκπαιδευόμενους που αφιέρωσαν κάποιες ώρες από την Κυριακάτικη ξεκούρασή τους, ώστε να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν πάνω «στη Ζωή»

Εκπαιδευτές: Μαριάνθη Παπαδοπούλου, Άντζελα Μαρανή

Διευθύντρια προγράμματος: Αθηνά Γεραρίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου