Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Πρώτος βαθμός για τον ΓΑΣ στη Γ’ Εθνική έπειτα από «σκληροτράχηλο» ντέρμπι στο Σβορώνο

Έπειτα από μία σπουδαία μάχη σε ένα άγριας ομορφιάς παιχνίδι που είχε πολλές συγκινήσεις, ο ΓΑΣ Σβορώνου κατάθεσε και την ψυχή του στον αγωνιστικό χώρο του «Λάζαρος Ξανθόπουλος» το απόγευμα της Κυριακής, μένοντας ωστόσο στο 2-2 με τον ΑΟ Χανιώτης στο παρθενικό παιχνίδι της ομάδας μας στη Γ’ Εθνική κατηγορία. 
Πραγματοποιήθηκε ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον αγώνας που είχε όλα τα χαρακτηριστικά που διέπουν ένα ντέρμπι, με σκληράδα, υψηλή ένταση στα μαρκαρίσματα και δυνατές μονομαχίες, με τον βαρύ αγωνιστικό χώρο να δυσκολεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. 
Στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, ο ΓΑΣ μπήκε πολύ δυνατά στο τερέν και προηγήθηκε μόλις στο 10ο λεπτό με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Νίκος Κυπαρίσσης. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο είχαν άμεση απάντηση ισοφαρίζοντας στο 13’ με τον Τοπούζη και ανεβάζοντας στη συνέχεια την απόδοσή τους σε ένα μικρό διάστημα όπου η ομάδα μας έβγαζε νευρικότητα στο παιχνίδι της. Ωστόσο από το ημίωρο και μετά ο ΓΑΣ ανέκτησε εκ νέου τα ηνία του ματς, ξαναπήρε το προβάδισμα με ένα υπέροχο σε συνδυασμό τέρμα και πάλι με δράστη τον Κυπαρίσση χάνοντας στη συνέχεια μία καλή ευκαιρία και για τρίτο τέρμα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, το σύνολο του Νίκου Θεοδοσιάδη είχε επίσης ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στην αρχή, ασκώντας υψηλό πρέσινγκ στον αντίπαλο τον οποίο τον ωθούσε σε λάθος μεταβιβάσεις  χάνοντας παράλληλα σπουδαία ευκαιρία για το 3-1 με το οριζόντιο δοκάρι του Ναρίνογλου στο 51’. Το δεύτερο κομμάτι αυτού του ημιχρόνου ωστόσο ανήκε στον ΑΟ Χανιώτης ο οποίος από το 65’ και ύστερα πήρε πολλά μέτρα στο γήπεδο εκμεταλλευόμενος την κόπωση των παικτών του ΓΑΣ, ισοφάρισε αρχικά με τον Κράββαρη και κατόπιν αύξησε την πίεσή του προς τα καρέ του Κούζα, δημιουργώντας κάποιες καλές στιγμές με την ομάδα μας να βγάζει χαρακτήρα και να μοιράζεται στο φινάλε τον βαθμό της ισοπαλίας με τον αντίπαλό της, η οποία κρίνεται δίκαια με βάση τη συνολική εικόνα του αγώνα.

Πλέον ο ΓΑΣ Σβορώνου στρέφει την προσοχή του στον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στον Πιερικό εντός έδρας για την 2η φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας, ενώ την επόμενη Κυριακή ταξιδεύει στο Βόλο για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου για την 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Στο 9’ ο Κυπαρίσσης μπήκε στην περιοχή κερδίζοντας πέναλτι από τον προσωπικό του αντίπαλο ο οποίος τον έσπρωξε ενώ έβγαινε σε θέση βολής. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Παναγιωτίδη για το 1-0 του ΓΑΣ!
Στο 13’ ο ΑΟ Χανιώτης είχε άμεση απάντηση, όταν έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Κούζα οι αμυντικοί του ΓΑΣ δε κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο, και ο Τοπούζης μετά από σέντρα που δέχθηκε στην καρδία της άμυνας, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα του ΓΑΣ.
Στο 16’ η ομάδα της Χαλκιδικής άγγιξε το 1-2, όταν μετά από κεφαλιά πάσα στην μεγάλη περιοχή ο Ράτζα έγινε αποδέκτης της μπάλας πιάνοντας δυνατό δεξί σουτ το οποίο χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια πέρασε άουτ.
Στο 37’ η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη ξαναπήρε το προβάδισμα με ένα υπέροχο τέρμα, όταν ο Κυρτέγος έπαιξε το ένα-δύο με τον Κυπαρίσση μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο σέντερ φορ του ΓΑΣ με άμεση εκτέλεση με το αριστερό από κοντά νίκησε τον Παναγιωτίδη για το 2-1!
Στο 41’ ο Ναρίνογλου με ατομική ενέργεια από την αριστερή πλευρά δημιούργησε το χώρο για τον εαυτό του και εκτέλεσε με το αριστερό από πλάγια θέση με τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 51’ ο Μακράκης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά προς το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ναρίνογλου κοντρόλαρε τη μπάλα αρχικά με το στήθος και εν συνεχεία εκτέλεσε με το δεξί αλλά το σουτ του κατέληξε το οριζόντιο δοκάρι!
Στο 61’ και πάλι ο πολύ δραστήριος Μακράκης σέντραρε από την αριστερή πλευρά προς την καρδιά της άμυνας, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στον Ναρίνογλου ο οποίος δε σούταρε σε πρώτο χρόνο με καλές προϋποθέσεις και το έκανε αργότερα με τη μπάλα να φεύγει άουτ. 
Στο 65’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση, όταν ο Λάλκοβιτς με εντυπωσιακή ενέργεια από τα δεξιά κατάφερε να μπει στην περιοχή και να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Κράββαρη ο οποίος με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2.
Στο 75’ ο Τοπούζης απείλησε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Κούζας που είχε κλείσει σωστά τη γωνία του παραχώρησε το κόρνερ.
Στο 87’ έπειτα από σέντρα από τη δεξιά πλευρά που πέρασε από όλους, ο Κράββαρης έπιασε μονοκόμματο γυριστό σουτ στο πίσω δοκάρι αλλά και πάλι ο Κούζας είχε σωστή αντίδραση μπλοκάροντας τη μπάλα.
Στο 90+1’ ο ΓΑΣ είχε μια τελευταία ευκαιρία για να πάρει το τρίποντο, με τον Τσολακίδη να πιάνει δεξί σουτ από ευνοϊκή θέση εντός περιοχής αλλά ο Παναγιωτίδης κατάφερε να αποκρούσει με τα πόδια διώχνοντας σε κόρνερ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Νίτσας με α’ βοηθό τον κ. Βαλιώτη και β’ βοηθό τον κ. Κοντογιώργο από την ΕΠΣ Λάρισας.


Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Καραγκούνης, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Βούλγαρης, Δημητρουλόπουλος (84’ Σιδηρόπουλος),Ναρίνογλου (70’ Τσολακίδης), Κόλα (62’ Μυστρίδης), Κυπαρίσσης, Κυρτέγος (62’ Δημηνάς),Μακράκης (84’ Σκαμπαρδώνης).
ΑΟ Χανιώτης (Χρύσανθος Λευκαρίτης): Παναγιωτίδης, Αγγελίδης, Ράτζα, Κουτσικοβαγγέλης, Βαταμίδης (70’ Καραγιάννης), Τρόκας, Λάλκοβιτς (84’Αζούδης), Μπέλος (88’ Πάγκος), Τοπούζης, Αλωπούδης (46’ Κράββαρης), Φούσκας.

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας σε αυτό τον ιστορικό αγώνα και εύχεται στην ομάδα του ΑΟ Χανιώτη καλή σεζόν με υγεία.

Η συνέντευξη Τύπου του αγώνα ΓΑΣ Σβορώνου – ΑΟ Χανιώτης

Δηλώσεις στην συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της αναμέτρησης του ΓΑΣ Σβορώνου με τον ΑΟ Χανιώτη έκαναν ο προπονητής της ομάδας μας Νίκος Θεοδοσιάδης και ο τεχνικός των φιλοξενουμένων Χρύσανθος Λευκαρίτης.
Τους ποδοσφαιριστές του ΓΑΣ εκπροσώπησε ο Νίκος Ναρίνογλου, ενώ εκείνους του ΑΟ Χανιώτη ο Θάνος Τοπούζης.

Χρύσανθος Λευκαρίτης:  “Ξεκινήσαμε επιτέλους μετά από 3,5 μήνες προετοιμασίας, κάτι το οποίο ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστούμε και οι προπονητές και οι παίκτες.  Να ευχηθώ στο Σβορώνο να έχει μια καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς. Όσον αφορά τον αγώνα δυστυχώς το γήπεδο ήταν πολύ δύσκολο και πολύ βαρύ στο να παιχτεί ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες έχουν την ποιότητα και τη θέληση για να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά αναγκαστήκαν και οι δύο να πάνε σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και το παιχνίδι πήγε στη δύναμη και στις μονομαχίες. Νομίζω πως παρά το αρχικό μούδιασμα που είχαμε, όσο περνούσε η ώρα ήμασταν όλο και καλύτεροι και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που ήμασταν η κυρίαρχη ομάδα. Αν κάποια ομάδα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι ήμασταν εμείς αν και σε γενικές γραμμές το ισόπαλο αποτέλεσμα θεωρώ ότι είναι δίκαιο”. 

Νίκος Θεοδοσιάδης:“Επιτέλους στο φυσικό μας χώρο που αυτός είναι το γήπεδο, αλλά σήμερα νομίζω πως ο πρωταγωνιστής ήταν το γήπεδο… Δύο ομάδες πολύ καλές που θα είναι πολύ ανταγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα είχαν να αντιμετωπίσουν τον κακό αγωνιστικό χώρο και θα συμφωνήσω με τον κόουτς ότι το παιχνίδι πήγε περισσότερο στη δύναμη και στη μονομαχία. Θεωρώ ότι μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι, προηγηθήκαμε, είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε και άλλα τέρματα. Είχαμε την  ένταση και την ενέργεια που θέλω, πιέσαμε τον αντίπαλο. Νομίζω όμως ότι στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε, ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς, και είχε περισσότερη ενέργεια από εμάς. Θεωρώ ότι το ισόπαλο αποτέλεσμα ήταν το πιο δίκαιο. Παρόλα αυτά αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου , γιατί σε ένα πάρα πολύ βαρύ γήπεδο έδωσαν και την ψυχή τους. 
Το μόνο όπλο που έχουμε είναι να δουλεύουμε, σίγουρα χρειαζόμαστε δουλειά σε ορισμένους τομείς.  Και για μένα που είμαι μία εβδομάδα στην ομάδα ακόμη μαθαίνω πράγματα. Νομίζω ότι το μέλλον ανήκει σε αυτή την ομάδα , έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα και πολύ καλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.  Το αποτέλεσμα όπως είπα και πριν θεωρώ ότι είναι δίκαιο και οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο.  Εύχομαι στην ομάδα του ΑΟ Χανιώτης και στον κόουτς καλή χρονιά, να έχουν υγεία και να πετύχουν τους στόχους τους. Πραγματικά είναι μία ομάδα που κάθε Κυριακή θα βελτιώνεται γιατί έχει παίκτες είναι έμπειροι, ξέρουν την κατηγορία και έχουν πολλά καλά και αθλητικά παιδιά που τα χρειάζεται η κατηγορία.”


Θάνος Τοπούζης: “Καλή αρχή να ευχηθώ σε όλους με υγεία χωρίς τραυματισμούς. Περιμέναμε 3,5 μήνες για να παίξουμε επίσημο παιχνίδι. Δυστυχώς δε βοήθησε πολύ ο αγωνιστικός χώρος λόγω της βροχής. Ούτε εμάς ούτε και το Σβορώνο φυσικά. Νομίζω στο πρώτο 45λεπτο ήταν ισορροπημένο το παιχνίδι. Ο Σβορώνος μπήκε πολύ καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο, πήρε και το πέναλτι που θεωρώ ότι το δίνει εύκολα ο διαιτητής. Καταφέραμε και ισοφαρίσαμε γρήγορα, είχαμε και δοκάρι μετά. Ήταν ισορροπημένο το παιχνίδι, είχαν ευκαιρίες και οι δύο ομάδες, κατάφερε ο Σβορώνος να προηγηθεί ξανά. Το δεύτερο ημίχρονο νομίζω ήταν ολοκληρωτικά δικό μας, πέρα από τη φάση με το δοκάρι που έχει ο Σβορώνος. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, ισοφαρίσαμε και θεωρώ ότι το γκολ που έδωσε οφσάιντ ο διαιτητής ήταν καθαρό. Μπορούσε να δώσει και σε εμάς ένα πέναλτι, από τη στιγμή που δίνει αυτό στο πρώτο ημίχρονο. Πρώτη αγωνιστική εκτός έδρας και ο βαθμός είναι σημαντικός και συνεχίζουμε”.

Νίκος Ναρίνογλου: “Να ευχηθώ κι εγώ καλή σεζόν σε όλους με υγεία. Ξέραμε πως ήταν το γήπεδο, ξέραμε ότι το παιχνίδι θα κριθεί στη δύναμη και στο πάθος. Για μένα είχαν από ένα ημίχρονο και οι δύο ομάδες. Μπορούσαμε να είμαστε πιο πάνω στο πρώτο ημίχρονο στο σκορ. Δεν τελειώσαμε το παιχνίδι, αυτή είναι η Γ’ Εθνική άμα δεν τελειώσεις το παιχνίδι μπορεί να έρθει τούμπα. Η ισοπαλία για μένα είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα, η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Έχουμε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα μπροστά μας και συνεχίζουμε”.

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου