Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Η κυβέρνηση απαντά στην πρόκληση της ενεργειακής κρίσης

Γράφει ο Σπύρος Κουλκουδίνας

Φαρμακοποιός MSc – Πολιτευτής Ν.Δ. 

Σημαντική απόφαση εθνικής σημασίας,  να ξεκινήσουν  σεισμικές έρευνες για την εξόρυξη φυσικού αερίου στα δύο οικόπεδα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. 

Μια απόφαση που  θα συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής και επιπλέον θα ενισχύσει το ρόλο της Ελλάδας στον   τομέα της περιφερειακής και ενδεχομένως της Ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας.Επιπλέον 

Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στις έρευνες για φυσικό αέριο και αυτό αποδεικνύει όχι μόνο την αποτελεσματικότητα μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να «απαντήσει» στις προκλήσεις της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε. 

Η  ενεργειακή μας αυτάρκεια  σημαίνει επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές, σημαίνει ενεργειακή ασφάλεια, σημαίνει αναδιάταξη της ενεργειακής πολιτικής της Ε.Ε. Η Ελλάδα δεν λείπει από αυτή την αναδιάταξη και το αποδεικνύει. 
  

Η ενεργειακή κρίση που βιώνει η Ευρώπη, δεν θα επιλυθεί ούτε με ευχολόγια ούτε με άτολμες κινήσεις. Οι καιροί απαιτούν σχεδιασμό και αποφασιστικότητα. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός απέδειξαν ότι τα διαθέτουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου