Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Η «αυτοκτονία» της χρονιάς για το Δία, ήττα με 2-3 από τον ουραγό Θερμαϊκό Κορινού

Σε ένα παιχνίδι που προηγήθηκε με 2-0 και κρατούσε τη νίκη μέσα στα χέρια του, ο Δίας Δίου με ένα απίστευτο «χαρακίρι» στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να γνωρίσει την ήττα με 2-3 από τον ουραγό ΘερμαϊκόΚορινού μέσα στο Δίον σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Όλα έδειχναν πως η ομάδα μας θα έχει ένα εύκολο απόγευμα καθώς προηγήθηκε με δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο μέρος με τον Ευαγγελόπουλο στο 2’ και με αυτογκόλ στο 16’ το οποίο προήλθε ύστερα από προσπάθεια του Καλαμπάκα, χάνοντας κατόπιν αρκετές ευκαιρίες για το 3-0, όμως στο δεύτερο μέρος για έναν ανεξήγητο λόγο «έσβησε» τις μηχανές τις με αποτέλεσμα να δώσει την πολυτέλεια στον αντίπαλο να πιστέψει στο θαύμα.

Το αξιόμαχο νεανικό σύνολο του ΘερμαϊκούΚορινού επιβεβαίωσε με τον πιο τρανταχτό τρόπο πως στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν αν πιστεύεις στις δυνατότητές σου και ξεκίνησε την αντεπίθεσή του εκμεταλλευόμενο την «εξαφάνιση» του Δία από τον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Κορινού μείωσε αρχικά σε 2-1 στο 68’ με τονΖουκάν ξαναμπαίνοντας στο ματς, έφτασε στην ισοφάριση στο 77’ με το σουτ του Αντωνιάδη και ολοκλήρωσε την «μυθική» ανατροπή με την κεφαλιά του Ζουκάν στο 88’ πανηγυρίζοντας ξέφρενα στο φινάλε  τους πρώτους του βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα!

Ήταν ένα απογοητευτικό απόγευμα για την ομάδα μας, με το σύνολο του Παναγιώτη Σαρπότα να παρουσιάζει μία αποκαρδιωτική εικόνα στο δεύτερο 45λεπτο και να πληρώνει με τον πιο οδυνηρό τρόπο την υπεροψία του και τις επιπολαιότητες του απέναντι σε έναν αντίπαλο που πίστεψε στον εαυτό του και πέτυχε μία παλικαρίσια νίκη.

Ο Δίας Δίου το επόμενο Σάββατο αγωνίζεται στα Καταλώνια κόντρα στον Αετό (3/12 – 15:00) για την 7η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Δίας άνοιξε το σκορ στο ματς, με τον Ευαγγελόπουλο να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ, να προσποιείται και τον αντίπαλο τερματοφύλακα πλασάροντας με το αριστερό στην ανυπεράσπιστη εστία για το 1-0!

Στο 7’ ο Μανίκας σέντραρε για τον Καλαμπάκα μέσα στην περιοχή, εκείνος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Στο 11’ ο Μανίκας τροφοδότησε τον Ευαγγελόπουλο, εκείνος «χόρεψε» τον προσωπικό του αντίπαλο και εκτέλεσε στη συνέχεια με γυριστό δεξί σουτ το οποίο πέρασε για λίγα εκατοστά σε κόρνερ. 

Στο 16’ ο Καραθάνος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Καλαμπάκας έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυντικού και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0!

Στο 22’ ο Κουντούρης έπιασε δυνατό δεξί σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 27’ ο Μανίκας βγήκε σε θέση βολής και επιχείρησε με δεξί πλασέ να κρεμάσει τον Σαλκάμη αλλά ο τερματοφύλακας του Θερμαϊκού έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Στο 28’ ο Καραθάνος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μανίκας έπιασε δεξί σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Στο 33’ ο Θερμαϊκός απείλησε για πρώτη φορά με το ωραίο δεξί σουτ του Ζουκάν το οποίο μπλόκαρε ο Ξανθόπουλος.

Στο 34’ ο ίδιος παίκτης απείλησε με το δεξί εντός περιοχής με πολύ καλές προϋποθέσεις, αλλά το τελείωμα ήταν κακό και πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 40’ ο Μανίκας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ με το δεξί εξωτερικό, με τον Σαλκάμη να πέφτει στη γωνία του και να παραχωρεί το κόρνερ.

Στο 3ο λεπτό του δευτέρου μέρος, ο Δίας έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το τρίτο γκολ, όταν ο Καραμήτρος με προσωπική ενέργεια από τη δεξιά πλευρά σέντραρε χαμηλά μέσα στην περιοχή, με τον Ζώβληκα να χάνει το «άχαστο» στο δεύτερο δοκάρι αστοχώντας από το μισό μέτρο και στέλνοντας τη μπάλα άουτ!

Στο 51’ ο Ζουκάν απείλησε με δεξί σουτ από διαγώνια θέση με τη μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας.

Στο 68’ ο Θερμαϊκός μείωσε σε 2-1, όταν ο Ζουκάν βρέθηκε σε θέση βολής από την αριστερή πλευρά μέσα στην μεγάλη περιοχή και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Ξανθόπουλο πλασάροντας εύστοχα στην κλειστή του γωνία!

Στο 72’ ο Μανίκας εκτέλεσε το φάουλ βρίσκοντας τον Ευαγγελόπουλο στο πίσω δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε για λίγα εκατοστά άουτ.

Στο 77’ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν την παρτίδα, όταν έπειτα από κόρνερ και αδυναμία της άμυνας του Δία να «καθαρίσει» τη φάση, ο Αντωνιάδης με ωραίο αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι βρήκε δίχτυα για το 2-2!

Στο 84’ ο Ευαγγελόπουλος εξαπέλυσε δυνατό δεξί σουτ εκτός περιοχής, με τον Σαλκάμη να πέφτει στην αριστερή γωνία του και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο 88’ ο Θερμαϊκός Κορινού έφτασε στην ανατροπή, όταν ύστερα από σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ζουκάν με εξαιρετική κεφαλιά στην απέναντι γωνία, νίκησε για δεύτερη φορά τον Ξανθόπουλο πετυχαίνοντας το 2-3!

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Μπίνιας με α’ βοηθό τον κ. Μηνούδη και β’ βοηθό τον κ. Νίκολιτς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Ξανθόπουλος, Βούλγαρης, Τσενεκίδης (46’ Ν. Καραμήτρος),Αλεξανδρίδης, Σιαμάγκας, Χ.Καραθάνος (46’ Παγωνίδης), Ευαγγελόπουλος, Ζώβληκας, Καλαμπάκας (21’ Λαφατζής – 69’ Καλαιτζής), Κουντούρης (60’ Αμανατίδης), Μανίκας.

Θερμαϊκός Κορινού (Κώστας Τσέργας) : Σαλκάμης,Γονιάδης, Παναγιωτίδης, Γεσίλι, Υφαντίδης, Μάντζιος, Αντωνιάδης, Χνούδας, Μητσιόπουλος, Αλχατζίδης, Ζουκάν.

Το Δ.Σ. του Δία Δίου συγχαίρει τόσο τη διαιτητική τριάδα για την άψογη απόδοσή της όσο και την ομάδα του Θερμαϊκού Κορινού για την σπουδαία νίκη της και της εύχεται καλή συνέχεια.

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου