Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

«Εφτάψυχος» Δίας, πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα με εκπληκτική ανατροπή 2-3 την ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης

Έπειτα από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι το οποίο περιείχε πέντε γκολ, ένα χαμένο πέναλτι, φρενήρη ρυθμό, σωρεία κλασικών ευκαιριών και εναλλαγές συναισθημάτων, ο Δίας Δίου με «καρδιά χιλίων λεόντων» κατάφερε να ολοκληρώσει μια επική ανατροπή κερδίζοντας με 2-3 την ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης μέσα στο «Θεόδωρος Παπαδόπουλος» σε αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Η ομάδα μας πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο σε ένα φανταστικό παιχνίδι που τα είχε όλα! Το σύνολο του Παναγιώτη Σαρπότα παρότι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο το ματς αφού βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού, έδειξε τεράστια αποθέματα ενέργειας και ψυχικής αντοχής, ισοφάρισε την παρτίδα στο πρώτο μέρος με τα τέρματα των Καλαμπάκα στο 19’ και Μανίκα στο 31’ και έφτασε στην ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο με το «χρυσό» γκολ του Παναγιώτη Καλουσίδη στο 81’ φεύγοντας με το τρίποντο από τη Νέα Ζωή.

Το πρώτο μέρος ήταν εντυπωσιακό με την γηπεδούχο ομάδα να πετυχαίνει δύο γρήγορα γκολ, στο 10’ με τον Φωκαίδη και στο 14’ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γιώτσα, με τον Δία να απαντάει άμεσα με τον Καλαμπάκα στο 19΄ και να ισοφαρίζει με τον Μανίκα στο 31’ αφού δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Νίκος Βούλγαρης έσωσε την ομάδα μας από βέβαιο γκολ διώχνοντας τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο δεύτερο μέρος, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και κέρδισαν πέναλτι το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γκεβρέκης σταματώντας τον Κατσαμάγκα από την άσπρη βούλα στο 57’, ο Δίας κυριάρχησε κατά κράτος μέσα στον αγωνιστικό χώρο διεκδικώντας με αξιώσεις το τέρμα της ανατροπής, δημιούργησε έξι σημαντικές ευκαιρίες για να το πετύχει και εν τέλει πήρε αυτό που δικαιούνταν από την αναμέτρηση στο 81’ με κοντινή κεφαλιά του Καλουσίδη ύστερα από την εξαιρετική προσπάθεια του Χρήστου Καραθάνου.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα μας έφτασε τους τέσσερις βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα και την επόμενη αγωνιστική φιλοξένει την Ακαδημία Πλαταμώνα στο γήπεδο του Δίου για την 5η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Η ΠΑΕ Ποντίων άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό όταν ο Καλουδίσης γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω με το κεφάλι εκεί που καραδοκούσε ο Φωκαίδης ο οποίος μπήκε στη φάση και με αριστερό πλασέ από θέση βολής πέτυχε το 1-0.

Στο 14’ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους όταν ο Γιώτσας με εκπληκτική εκτέλεση κόρνερ με το αριστερό έδωσε πολλά φάλτσα στη μπάλα και την έστειλε στο «παραθυράκι» του Γκεβρέκη.

Στο 19’ ο Δίας απάντησε άμεσα και ξαναμπήκε στο ματς, όταν ύστερα από τροφοδότηση του Μανίκα ο Καλαμπάκας κοντρόλαρε με το στήθος τη μπάλα και με δεξί πλασέ από κοντά νίκησε τον Τσακνάκη μειώνοντας σε 2-1.

Στο 22’ ο Δελαβερίδης έσπασε τη μπάλα προς τον Πείδη ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, με τον αμυντικό του Δία να πλασάρει στην κίνηση αλλά πάνω στην αγκαλιά του Τσακνάκη.

Στο 26’ από λάθος του τερματοφύλακα της ΠΑΕ Ποντίων, ο Μανίκας έγινε αποδέκτης της μπάλας, προσποιήθηκε τον αντίπαλο γκολκίπερ και εκτέλεσε σε κενή εστία από δύσκολη γωνία, με τους αμυντικούς να αποσοβούν το γκολ λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 30’ από κακή εκτίμηση της φάσης του Πείδη, η μπάλα στρώθηκε στον Καζακλάρη μέσα στην περιοχή ο οποίος εκτέλεσε δυνατά με το δεξί, αλλά ο Βούλγαρης με ηρωική προσπάθεια έσωσε ένα βέβαιο τέρμα αποκρούοντας πάνω στη γραμμή.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Δίας ισοφάρισε την παρτίδα με εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Μανίκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής για το 2-2.

Στο 54’ ο Καραμήτρος με καταπληκτική μπαλιά βρήκε τον Μανίκα στην απέναντι πλευρά, εκείνος κοντρόλαρε και έφερε στη συνέχεια τη μπάλα στο δεξί, εκτέλεσε αλλά δε βρήκε στόχο για λίγο.

Στο 55’ ο Μιχαηλίδης μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Πείδη με τον Παραδεισόπουλο να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο Κατσαμάγκας ανέλαβε την εκτέλεση πλασάροντας στην δεξιά γωνία του Γκεβρέκη ο οποίος με εντυπωσιακό στοπ κράτησε το σκορ στο 2-2.

Στο 58’ ο Καλαμπάκας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ με πολλά φάλτσα, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας. 

Στο 59’ μετά από ωραία ομαδική ανάπτυξη του Δία, ο Δελαβερίδηςεπεχείρησεόμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ εκτός περιοχής, με τον Τσακνάκη να διώχνει σε κόρνερ με το ένα χέρι.

Στο 60’ ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων, ο Καλαμπάκας σούταρε σε πρώτο χρόνο με τη μπάλα να κοντράρει στα σώματα και σε δεύτερο χρόνο ο Καλουσίδης έπιασε δυνατό δεξί σουτ λίγο έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα γκολπόστ.

Στο 63’ ο Μανίκας τροφοδότησε με το δεξί εξωτερικό τον Καλαμπάκα στο δεύτερο δοκάρι, ο επιθετικός του Δία εκτέλεσε με το κεφάλι στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 67’ ο Μανίκας σέντραρε από τη δεξιά πλευρά βρίσκοντας τον Δελαβερίδη, εκείνος έπιασε μονοκόμματο δεξί σουτ στην κίνηση αλλά ο Τσακνάκης απόκρουσε και μάζεψε τη μπάλα.

Στο 70’ ο Χρήστος Καραθάνος απείλησε με επικίνδυνο συρτό σουτ εκτός περιοχής αλλά για λίγα εκατοστά δε βρήκε εστία.

Στο 81’ ο Δίας έφτασε στο τέρμα της ανατροπής όταν έπειτα από εντυπωσιακή και ευφυή ενέργεια του Καραθάνου ο οποίος αφού προσποιήθηκε τους αντιπάλους του, κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα πάνω στη γραμμή τέρματος και έβγαλε μια φαρμακερή σέντρα προς τη μικρή περιοχή εκεί όπου ο Καλουσίδης με γυριστή κεφαλιά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-3.

Στο 86’ ο Μανίκας με εντυπωσιακή σόλο ενέργεια απέφυγε τρεις αντιπάλους και εκτέλεσε στη συνέχεια με ψηλοκρεμαστό σουτ, με τον Τσακνάκη να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Παραδεισόπουλος με α’ βοηθό τον κ. Κουκουβίτη και β’ βοηθό τον κ. Βασιλειάδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης 2012 (Αστέριος Γιώτσας): Τσακνάκης, Ίτσιος, Σταθακόπουλος, Γιώτσας, Κυλώνης, Καζακλάρης, Μιχαηλίδης, Μουρατίδης, Κατσαμάγκας, Ανυφαντής, Φωκαίδης.

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Γκεβρέκης, Πείδης, Αλεξανδρίδης (32’ Ν.Καραμήτρος),Καλουσίδης, Βούλγαρης, Χ.Καραθάνος, Καλαιτζής (61’ Αράπης), Δελαβερίδης, Καλαμπάκας (83’ Κουντούρης), Παγωνίδης, Μανίκας.

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου