Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Το 15ο νηπιαγωγείο Κατερίνης γνωρίζει το θέατρο

Το θέατρο χαρακτηρίστηκε και δικαίως άλλωστε ως το σχολείο του λαού. Μάλιστα όταν διδάσκεται στην παιδική ηλικία, αναμφίβολα συμβάλλει στην προοπτική εμπέδωσης πληρέστερου πεδίου μόρφωσης των νέων ανθρώπων.

Προς αυτή την κατεύθυνση υλοποιήθηκε η επιλογή της προϊσταμένης 15ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, Κατερίνας Γελαστοπούλου και της επίσης νηπιαγωγού Στέλλας Ευαγγελοπούλου, στο να γνωρίσουν το θέατρο υπό μορφή διδασκαλίας οι μαθητές της νηπιακής ηλικίας.

  Την κατά τον Ιρλανδό Όσκαρ Γουάιλντμεγαλύτερη τέχνη, η οποία σύμφωνα με τον σημαντικό θεατρικό συγγραφέα, δίδει στον άνθρωπο την ευκαιρία να μπορεί να μοιραστεί με κάποιον άλλον την αίσθηση του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

  Η μαθητική κοινότητα του 15ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 παρακολούθησε με τη συνοδεία των εκπαιδευτριών το έργο «Τα εφτά ποτάμια» του Θανάση Μαργαρίτη. Το παρουσίασε η παιδική σκηνή του θεάτρου Commedia, στον πολυχώρο Ευκαρπίδης. 

  Η πλοκή του έργου. Σε μια πολιτεία που έχει χαθεί η ελπίδα και η πίστη στο όνειρο

και μαζί τους έχουν χαθεί και τα χρώματα από παντού, οιμικροί ήρωες της πολιτείας ξεκινούν ένα ταξίδι σε επτάδιαφορετικές  χρωματιστές Πολιτείες για να ανακαλύψουν τα χρώματα και την ελπίδα και να τα φέρουν πίσω στον τόποτους. 

Σε κάθε πολιτεία συναντάνε πολλά διαφορετικά καιξεχωριστά πρόσωπα για να ανακαλύψουν και οι ίδιοι πόσοσημαντική είναι η μοναδικότητα και η διαφορετικότητα τωνανθρώπων και ο σεβασμός στους γύρω μας.


  Έπαιξαν οι: Θανάσης Μαργαρίτης, Χριστίνα Μαραγκοζίδου,Δήμητρα Μπατσαρά, Ιωάννης Βασιλειάδης, Χριστίνα Τούρτα, Έρως Αναστασιάδης.

Σκηνικά - Κοστούμια Ειρήνη Τζέκου.Μουσική Γιάννης Παρλαπάνος.Μουσική επιμέλεια και επιμέλεια video Δωροθέα Γκουρμάνου.

Σκηνοθεσία Θανάσης Μαργαρίτης.

  Αξίζει κάθε έπαινος στις εκπαιδευτικούς του 15ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, Κατερίνα Γελαστοπούλου και Στέλλα Ευαγγελοπούλου για την πρωτοβουλία να γνωρίσουν οι μικροί μαθητές τη σημειολογία της θεατρικής τέχνης. Μια ακόμα δράση από τις πολλές που υλοποιεί το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου