Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Ήττα στην Καρδίτσα από την ισχυρή Αναγέννηση για τον ΓΑΣ

Για δεύτερη φορά στα φετινά φιλικά προετοιμασίας, ο ΓΑΣ Σβορώνου τέθηκε αντιμέτωπος με την ισχυρή Αναγέννηση Καρδίτσας αυτή τη φορά εκτός έδρας και γνώρισε την ήττα με 3-0 από την αντίπαλό του το απόγευμα της Κυριακής στο "Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων".

Η Θεσσαλική ομάδα ήταν πολύ ορεξάτη στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού επιβάλλοντας το παιχνίδι της, με τον ΓΑΣ να δυσκολεύεται σε μεγάλο βαθμό να ακολουθήσει το ρυθμό, να υποκύπτει σε πολλά λάθη, και να δέχεται τρία τέρματα απέναντι στην "καλοκουρδισμένη" μηχανή της Αναγέννησης που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της SuperLeague 2.

Η ομάδα μας σε αυτό το πρώτο 45λεπτο ωστόσο παρουσίασε μια πολύ καλή στιγμή για να ισοφαρίσει το ματς με το σουτ του Σπύρου Μακράκη στο 15'.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΓΑΣ έπαιξε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και περισσότερο καθαρό μυαλό, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα, να δημιουργήσει ορισμένες επικίνδυνες προϋποθέσεις στην επίθεση, με αποκορύφωμα το τετ-α-τετ του Κυπαρίσση στην κόντρα στο 57', ενώ ταυτόχρονα απορρόφησε ένα μεγάλο μέρος της πίεσης που δεχόταν στο πρώτο μέρος. 

Ήταν ένα φιλικό τεστ που μόνο θετικά στοιχεία και οφέλη μπορεί να προσφέρει στους ποδοσφαιριστές του Σωτήρη Ζιώγα αλλά και σε ολόκληρο τον οργανισμό του ΓΑΣ, με την ομάδα μας να "μετρά" τις δυνατότητές της απέναντι σε ανώτερες ομάδες που διαθέτουν στο δυναμικό τους παίκτες με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο ματς μόλις στο 2ο λεπτό με το αριστερό σουτ του Τσφετάνοφ εντός της μεγάλης περιοχής έπειτα από γύρισμα από την αριστερή πλευρά. 

Στο 8' η Αναγέννηση βρήκε ανοιχτή την άμυνα του ΓΑΣ και μετά από τροφοδότηση του Κοζορώνη, ο Ριέρα αστόχησε από πολύ κοντινή απόσταση εκτελώντας με τακουνάκι στην κίνηση. 

Στο 15' η ομάδα μας είχε μια καλή στιγμή για να ισοφαρίσει το παιχνίδι, με τον Μακράκη να πιάνει ωραίο συρτό σουτ λίγο εκτός περιοχής, με τη μπάλα να καταλήγει δίπλα από το κάθετο δοκάρι. 

Στο 23' υστερα από εξαιρετική ανάπτυξη των παικτών των γηπεδούχων, ο Σταματόπουλος πάτησε περιοχή από τα αριστερά και σούταρε με υπερένταση, με τον Κούζα να επεμβαίνει και να παραχωρεί κόρνερ. 

Στο 25' η Αναγέννηση Καρδίτσας εκμεταλλεύτηκε την επιθετική της υπεραριθμία βγάζοντας στην κόντρα τρεις παίκτες έναντι δυο του ΓΑΣ, με τον Κοζορώνη να σημαδεύει με δεξί πλασέ την γωνιά της εστίας του Κούζα για το 2-0.

Στο 37' ο Ντουγκού βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΓΑΣ και βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Τσφετάνοφ που απλά πλάσαρε στην κενή εστία πετυχαίνοντας το 3-0.

Στο 57' η ομάδα του Σωτήρη Ζιώγα έφτασε μια ανάσα από τη μείωση του σκορ, όταν έπειτα από υποδειγματική συνεργασία ανάμεσα σε Μακράκη, Κυρτέγο και Κυπαρίσση ο τελευταίος βγήκε σε θέση βολής, σούταρε με το δεξί αλλά ο γκολκίπερ της Αναγέννησης απέκρουσε σωτηρία με τα πόδια . 

Στο 68' ο Αθανασιάδης πάσαρε στον Γιάκο μέσα στην περιοχή, εκείνος εκτέλεσε με το δεξί αλλά ο Παπατολίκας απέκρουσε το σουτ παραχωρώντας κόρνερ. 

Στο 87' ο ίδιος ποδοσφαιριστής απείλησε εκ νέου την εστία του Παπατολίκα από πλεονεκτική θέση, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας του ΓΑΣ αντέδρασε σωστά και αποσόβησε τον κίνδυνο. 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Τσέλιος, Αναστασόπουλος, Ριερα, Αλιατίδης, Γκόλιας, Βερνάρδος, Ντογκού, Τσφετάνοφ, Μπάλλας, Κοζορώνης Σταματόπουλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν επίσης οι: Μ.Θεολόγης, Κάρδαρης, Σκόνδρας, Δημόπουλος, Πρίκας, Λαγός, Β.Θεολόγης, Ζάγγος, Ξύδας, Γιάκος, Κλάους Αθανασιάδης.

ΓΑΣ Σβορώνου (Σωτήρης Ζιώγας): Κούζας (46' Παπατολίκας), Κωτσιόπουλος, Κραγιόπουλος (38' Δημητρίου), Βούλγαρης, Σκαμπαρδώνης (55' Τσολακίδης), Μυστρίδης (72' Μυρωτής), Δημητρουλόπουλος (55' Κόλα), Ναρίνογλου, Κυρτέγος (72' Μάλα), Μακράκης (63' Σιδηρόπουλος), Κυπαρίσσης.

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά την Αναγέννηση Καρδίτσας για την υποδειγματική φιλοξενία στην αποστολή της ομάδας μας καθώς και για το γεύμα μετά το πέρας της αναμέτρησης και της εύχεται κάθε επιτυχία στη φετινή σεζόν!

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου