Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

“Λουκέτο” στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΙ;

 Μια εβδομάδα μετά την απόφαση διακοπής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων από την ΓΣ ΕΠΟ, η κατάσταση, που παρουσιάζει το SoccerPlus, διαμορφώνεται ως εξής:1.Η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά ούτε δείχνει να πιέζεται.Όσοι περίμεναν ότι η απόφαση θα φέρει κύματα αντίδρασης και θα στρέψει τον κόσμο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου κατά του Αυγενάκη, φαίνεται να πέφτουν έξω. 

Από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων έχει “νομιμοποιηθεί” (sic), οι αντιδράσεις τους είτε στρέφονται κατά της ΕΠΟ και των διοικήσεων των ΕΠΣ, που πήραν την απόφαση της διακοπής, είτε επιμερίζουν τις ευθύνες σε ομοσπονδία και υφυπουργό αθλητισμού.Η επίκληση του αυτοδιοίκητου, που έχει βάση, ακούγεται στους διοικούντες τα σωματεία, όπως ακούγονται στον καταναλωτή οι λόγοι για τους οποίους υπάρχει πληθωρισμός και ακρίβεια στα τρόφιμα και στην ενέργεια…

2.Ο Αυγενάκης άρχισε στοχευμένη επικοινωνιακή εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα. Στέλνει σε ΜΜΕ μια αναλυτική περιγραφή του θέματος που έχει προκύψει με την εγγραφή των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ και την απόφαση της ΕΠΟ για διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΠΟ και στις ΕΠΣ και ανάλογα την Περιφέρεια (Κρήτης, Ηπείρου, Δυτικής Ελλλαδας, Ηπείρου) παρέχει στοιχεία για τον αριθμό των σωματείων ανά ΕΠΣ που είναι εντός και εκτός “μητρώου”.

3.Ο χρόνος αυτή τη στιγμή κυλάει σε βάρος της ΕΠΟ. Αν το αργότερο σε 15 ημέρες δεν υπάρξει εξέλιξη που να την ευνοεί, θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Ο Μπαλτάκος φεύγει αύριο για τη Γερμανία για να ζητήσει την παρέμβαση της UEFA και κατ’ επέκταση της FIFA. Αυτό είναι το “χαρτί” της ΕΠΟ για να ανατρέψει την κατάσταση. Παράλληλα μέσω των προέδρων των ΕΠΣ επιχείρειται οι ενεργοποίηση των κατά τόπους βουλευτών συμπολιτευόμενων και μη, ώστε το θέμα να αποκτήσει κοινοβουλευτική διάσταση και να ασκηθούν πιέσεις στο Μαξίμου με σκοπό να πιεστεί ο Αυγενάκης να υποχωρήσει.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος μετράει αντίστροφα και ο κίνδυνος η απόφαση για “λουκέτο” στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, είναι ορατός… 

soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου