Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

(Χ)αμένη ευκαιρία για το Δία στην Καλλιθέα

Σε ένα παιχνίδι που ήθελε οπωσδήποτε να πάρει τη νίκη για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις έπειτα από την κακή πρεμιέρα, ο Δίας Δίου δεν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στην Καλλιθέα, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στον Καλλιθεακό σε αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Η αναμέτρηση ήταν κακή ποιοτικά, με πάρα πολλά φάουλ, αργό ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημά της και αρκετές λάθος μεταβιβάσεις από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Στο πρώτο ημίχρονο ο Δίας πλήρωσε τις αμυντικές του ανορθογραφίες με τον Καλλιθεακό να ανοίγει το σκορ στο 21’ έπειτα από λάθος της άμυνας της ομάδας μας, η οποίαωστόσο κατόρθωσε να απαντήσει αρκετά άμεσα καθώς στο 33’ ο Δελαβερίδης με όμορφο πλασέ έφερε το ματς σε ισορροπία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σύνολο του Παναγιώτη Σαρπότα είχε πολύ καλύτερη εικόνα έχοντας υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας και προσπαθώντας με ορθολογικό τρόπο να «χτίσει» τις επιθέσεις του για να φτάσει στο τέρμα της ανατροπής, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές του Δία έμοιαζαν να μην έχουν το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, έχοντας κακές εκτελέσεις αλλά και λανθασμένες αποφάσεις. Ο Δίας είχε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 90ο λεπτό για να «δραπετεύσει» με το διπλό από την Καλλιθέα αλλά η κεφαλιά του Ηλία Μανίκα πέρασε ξυστά δίπλα από το δοκάρι.

Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός του Δία στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Πιερίας με την ομάδα μας την επόμενη αγωνιστική να έχει το ρεπό της.

Στο 11’ ο Δίας είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση, όταν ο Μανίκας τροφοδότησε με ωραία κάθετη πάσα τον Δελαβερίδη ο οποίος σούταρε με το δεξί από θέση βολής, αλλά ο αμυντικός του Καλλιθεακού πρόλαβε να απομακρύνει λίγο πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή.

Στο 21’ μετά από λάθος του Καλουσίδη και αμυντική ολιγωρία της άμυνας του Δία, ο Τσιτλακίδης εκμεταλλεύτηκε την κακή εκτίμηση του Γκεβρέκη και με αριστερό πλασέ σε κενή εστία σκόραρε για το 1-0!

Στο 25’ ο Μανίκας έπιασε ψηλοκρεμαστό πλασέ από πλάγια θέση αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας. 

Στο 26’ από λάθος του Ζώβληκα στη μεσαία γραμμή, ο Τσιτλακίδης κατάφερε να βγει σε θέση τετ-α-τετ, πλάσαρε με το αριστερό αλλά ο Γκεβρέκης έσωσε σωτήρια με τα πόδια.

Στο 33’ ο Δίας κατάφερε να φέρει την παρτίδα στα ίσα, όταν ύστερα από οργανωμένη επίθεση, ο Μανίκας «έσπασε» τη μπάλα στον Δελαβερίδη και εκείνος πλάσαρε με το δεξί στην γωνία ισοφαρίζοντας σε 1-1!

Στο 66ο λεπτό ο Χρήστος Καραθάνος απείλησε με ωραίο δεξί σουτ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει ελάχιστα και να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 71’ ο Δελαβερίδης έπιασε συρτό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε ελάχιστα σε σώματα αμυντικών και κατέληξε κόρνερ.

Στο 79’ ο Καραμήτρος τροφοδότησε από την αριστερή πλευρά τον Δελαβερίδη βγάζοντάς τον σε θέση βολής αλλά ο Σεμιτσίδης βγήκε έγκαιρα και έσωσε το πλασέ του επιθετικού του Δία.

Στο 81’ ο Καλλιθεακός άγγιξε το 2-1, με τον Τσιτλακίδη να βγάζει τη σέντρα από τη δεξιά πτέρυγα και τον Καραμανώλα να χάνει … το άχαστο στο δεύτερο δοκάρι, πλασάροντας πάνω από τα δοκάρια σε κενή εστία!

Στο 90’ ο Δίας έχασε εκείνος μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ολοκληρώσει την ανατροπή, όταν ο Κουντούρης βρήκε με γλυκιά σέντρα τον Μανίκα, με τον έμπειρο επιθετικό να πιάνει χωρίς πίεση την κεφαλιά από το όριο της μικρής περιοχής βλέποντας τη μπάλα να περνά ξυστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι!

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Τραούδας με α’ βοηθό την κα. Φωτιάδου και β’ βοηθό τον κ. Σκούμπα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Καλλιθεακός Καλλιθέας (Παναγιώτης Κυπαρίσσης): Σεμιτσίδης, Αλχατίδης, Παραδείσης, Μπαμπέτας, Μπιτσάνης, Ιωάννου, Καραμανώλας, Αμβροσιάδης, Πιατίδης (12’ λ.τ. Κεραμιδιώτης- 64’ Δ.Παπαδόπουλος),Τσιτλακίδης, Ι.Παπαδόπουλος (76’ Μαυρόπουλος).

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Γκεβρέκης, Βούλγαρης, Αλεξανδρίδης (78’ Κουντούρης), Καλουσίδης (55’ Παγωνίδης), Σιαμάγκας (64’ Τσενεκίδης), Ζώβληκας (64’ Γκίνιας), Πείδης, Χ.Καραθάνος, Α.Καραθάνος (46’ Ν.Καραμήτρος), Μανίκας, Δελαβερίδης.

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου