Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Δήμος Κατερίνης: Ξεκίνησε η ανάπλαση του Πάρκου Ευαγγελικών

 - Η παρέμβαση περιλαμβάνει & διαμόρφωση  «Πάρκου Γυμναστικής» 

Την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και τη δυνατότητα της ατομικής άσκησης σε ειδικά διαμορφωμένο ελεύθερο & ασφαλή χώρο αναμένεται να εξασφαλίσει το μεγάλο έργο  της ανάπλασης του πάρκου Ευαγγελικών.

Ήδη οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν και την διαμόρφωση «πάρκου γυμναστικής» με την τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης στο συγκεκριμένο σημείο ξεκίνησαν. Επιτόπια αυτοψία κατά την έναρξη των εργασιών πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Μορφακίδη, από υπηρεσιακούς παράγοντες, παρουσία και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας. 

Ειδικότερα, οι εργασίες στο πάρκο Ευαγγελικών επικεντρώνονται σε αφαίρεση κατεστραμμένων πλακών πεζοδρόμου, κράσπεδων κήπου - πεζοδρομίου, κεραμικών πλακιδίων, και στην επαναπλήρωσή τους.  Παράλληλα, προβλέπεται καθαίρεση επιχρισμάτων  σε θέσεις που είναι κατεστραμμένα και η αντικατάσταση με νέα έγχρωμα επιχρίσματα. Επίσης, θα αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα καλάθια απορριμμάτων, τα παγκάκια ανάπαυσης, ενώ θα τοποθετηθεί ένα σετ εννέα οργάνων εκγύμνασης εξωτερικού χώρου.

Επιπλέον, στο πάρκο Ευαγγελικών προγραμματίζονται παρεμβάσεις για το Δίκτυο Άρδευσης και εργασίες Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης  στους χώρους εκγύμνασης. Τα όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου, έχουν προδιαγραφές αντοχής παντός καιρού, καλύπτουν όλα τα διεθνή στάνταρ και πρότυπα ασφαλείας, ενώ διαθέτουν ειδικές οδηγίες χρήσης.

Το έργο προϋπολογισμού μελέτης 118.900 ευρώ χρηματοδοτείται από επιδότηση του Ταμείου Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και περιλαμβάνει επίσης στο Α’ ΔΑΚ (γήπεδο Πιερικού - στο χώρο για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων και για τους περιπατητές), τη διαμόρφωση χώρου 400μ2, όπου θα γίνει εκσκαφή και οριοθέτηση με κράσπεδα κήπου. Ταυτόχρονα, θα τοποθετηθεί ένα σετ (9) οργάνων εκγύμνασης εξωτερικού χώρου.

«Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Εξασφαλίζουμε πολλαπλές επιλογές άσκησης και  ψυχαγωγίας στους δημότες όλων των ηλικιών. Η ανάγκη για ανάπλαση των δημόσιων χώρων, για  ανοιχτούς χώρους άσκησης και άθλησης είναι μεγάλη και αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο. Με την ανάπλαση του πάρκου των Ευαγγελικών και την τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής, με ποιότητα και ασφάλεια δίνουμε την δυνατότητα στους πολίτες της περιοχής να γυμναστούν στην ύπαιθρο οποιαδήποτε στιγμή» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Ο εκτιμώμενος χρόνος υλοποίησης του έργου είναι σε 7 περίπου μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου