Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Δήμος Κατερίνης: Τιμητική διάκριση κοινωνικής αλληλεγγύης για το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας

- Η βράβευση έγινε στη διάρκεια Επιστημονικής Ημερίδας στο Μουσείο της Ακρόπολης στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για Όλους»

Τιμητική διάκριση που επιβεβαιώνει τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες, τις οποίες αναλαμβάνει ο Δήμος Κατερίνης για την κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά απέσπασε το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας  του Δήμου (ΔΗΚΕΔΗΚ). 

Η βράβευση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου της Ακρόπoλης, στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας με τίτλο: "Η Κοινωνική Αλληλεγγύη έχει πρόσωπο: Υγεία για Όλους", στη διάρκεια της οποίαςαπό την Πρόεδροτης Εταιρείας Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας Ελένη Σωτηροπούλου παρουσιάστηκαν οιδράσεις προγράμματος. 

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες μας που αναλαμβάνουμε ως Δήμος, για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και με ευκαιρίες για όλους τους πολίτες. Συγχαρητήρια στους συνεργάτες μας και στα στελέχη της ΔΗΚΕΔΗΚ για το σημαντικό έργο που επιτελούν, γεγονός που με τη συγκεκριμένη βράβευση αναγνωρίζεται ευρύτερα».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Στάθης Κεραμιδιώτης, ο οποίος συνοδεία εργαζομένων του Παραρτήματος Ρομά παρέλαβε το βραβείο, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η τιμητική αυτή διάκριση επιβεβαιώνει τη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος μας για την κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά. Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό του Παραρτήματος για την εξαιρετική του δουλειά και να δεσμευτώ ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, την υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων». 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν ομιλίες από τους: Δ. Νανόπουλο: "Aπό τη Γη στ' Άστρα", Γ. Χρούσο : "Φτώχεια και Παιδί", καθώς και από  γιατρούς - Εθελοντές.

Επίσης παρέστησαν: Π.Βάρδας Ομ. Καθηγητής Καρδιολογίας π. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας",

Κ. Στρατάκης Γενετιστής - Ενδοκρινολόγος, Γ. Κρεατσάς Ομ. Καθηγητής Μ/Γυναικολογίας, Φ.Τρυποσκιάδης Καθηγητής Καρδιολογίας, Σ. Καλανταρίδου Καθηγήτρια Μ/Γυναικολογίας,

Ν. Βλαχος Καθηγητής Μ/Γυναικολογίας, o Aντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο Πρόεδρος και η Διοικήτρια του Γ.Ν. Α."Ελπίς". 

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, τραγούδησε η παιδική χορωδία του Σπ. Λάμπρου και στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Παρέστησαν επίσης, οι: Γ. Πατούλης Περιφερειάρχης Αττικής, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κος Σταμάτης, ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Αθηναίων, ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ, ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Προέδροι Εταιρειών, Διοικητές Νοσοκομείων.

Βραβεύτηκαν οι Εθελοντές και Χορηγοί του προγράμματος.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου