Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Πρωτιά χωρίς να χάσει σετ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η Κατερινιώτισσα Κατερίνα Ουσταμπασίδου!

ΑΣΤΡΟ ΛΑΜΠΡΟ ΤΗΝ ΟΔΗΓΕΙ

Τις προηγούμενες ήμερες στη Λάρισα, 7 έως 11 Οκτωβρίου 2022 , πραγματοποιήθηκε πανελλήνιο πρωτάθλημα Αντισφαίρισης (Τένις) Επιπέδου 1 (η ανώτερη βαθμίδα σε κάθε ηλικιακή κατηγορία) για αθλήτριες κάτω των 14 ετών, όπου η αθλήτρια μας από την Κατερίνη, Ουσταμπασιδου Αικατερινη, κατάφερε να τερματίσει τους αγώνες της αήττητη και μάλιστα  χωρίς να απολέσει σετ από τις αντίπαλους της.

Η προηγούμενη επιτυχία της έρχεται σε συνεχεία της μεγάλης εμφάνισης που πραγματοποίησε στην Αθηνά τον Αύγουστο όπου κατάφερε και έφτασε έως στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αντισφαίρισης για κορίτσια κάτω των 14 ετών που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αθηνών κάτω από την Ακρόπολη με την επωνυμία Tennis Europe U14 Sotheby s Athens.  

Θυμίζουμε ότι στο τρέχον έτος 2022 

έχει κατακτήσει δύο  φορές τουρνουά επιπέδου 2 στην κατηγορία κάτω των 14 ετών, 

τρία περιφερειακά πρωταθλήματα επιπέδου 3 στην κατηγορία κάτω των 16 ετών

Έχει κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα στα διπλά & στα μεικτά διπλά πέρυσι στην Αθήνα καθώς στα μονά δεν της δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί.

Σήμερα, στα 13 της , είναι το Νο. 6 στην Ελλάδα στις ηλικίες κάτω των 14 ετών και η πορεία της συμφωνά με τους ειδήμονες  είναι συνεχώς ανοδική. 

Εδώ και λίγο καιρό, μόλις λίγες εβδομάδες, προπονείται υπό την επίβλεψη και την ομάδα  του προπονητή αντισφαίρισης Μάριου Μιχαιλιδη στον Όμιλο Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά, όπου και να γυμνάζεται υπό περισσότερη πίεση και ανταγωνισμό.

Παρά τις τεράστιες  επιτυχίες του Στεφάνου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, το ελληνικό τένις εξακολουθεί να υπολείπεται των υπολοίπων ευρωπαϊκών χώρων(ανεπτυγμένων και μη) τόσο σε συνθήκες εκγύμνασης όσο και νοοτροπίας. Στο τένις δεν μπορείς να εξελιχτείς αν από μικρή ηλικία δεν συμμετέχεις σε διεθνή τουρνουά, που μέσω της διαρκούς τριβής και του μέγιστου δυνατού ανταγωνισμού θα ανεβαίνεις  επίπεδα και δεν θα επαναπαύεσαι ποτέ, γιατί κάθε φορά που ξεπερνάς τον εαυτό σου βλέπεις ότι έχει κι άλλο επίπεδο πιο πάνω. Στην Ελλάδα αυτό συμβαίνει είτε χάρη στην οικονομικές θυσίες της οικογένειας του αθλητή, είτε με τη βοήθεια κάποιου χορηγού. Αυτό μοιάζει να είναι σήμερα  από πολύ δύσκολο έως ανέφικτο.

Ένα ακόμη μειονέκτημα που έχουν οι Έλληνες αθλητές σε σχέση με παιδιά από το εξωτερικό είναι ότι,  η εκπαιδευτική κουλτούρα του διαδικτυακού σχολείου που δεν προϋποθέτει φυσική παρουσία υπολείπεται στην Ελλάδα έτσι  ώστε να εξασφαλίζει πολύτιμο χρόνο και ευελιξία.   

Άμεσοι στόχοι  της να συμμετάσχει σε περισσότερα Ευρωπαϊκά τουρνουά στην κατηγορία κάτω των 14 ετών ώστε να αποκτήσει περισσότερη εμπειρία αγωνιζόμενη στο υψηλότερο ευρωπαϊκό  επίπεδο, 

επιπλέον να είναι στις πρώτες τρεις (3) Ελληνίδες στην εθνική κατάταξη, έτσι ώστε να διασφαλίσει τη συμμετοχή της στην Εθνική Ομάδα και στα πανευρωπαϊκά ατομικά και ομαδικά πρωταθλήματα του 2023 στη κατηγορία κάτω των 14 ετών.

Ζητούμενο για την ώρα είναι απλώς το δικαίωμα στο να παίζει το αγαπημένο της άθλημα της αντισφαίρισης  στο κατάλληλο ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό επίπεδο διότι αθλήτριες με τη δική της ποντιακή νοοτροπία δεν… χαμπαριάζουν από δυσκολίες τέτοιου είδους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου