Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΥ !!!

Του Γιώργου Καρανικόλα

"Γηρασκω αεί διδασκόμενος" είχε πει ο αρχαίος νομοθέτης Σόλωνας και δικαιώνεται από τότε συνεχώς αφού μόλις το περασμένο Σάββατο έμαθα ότι το Δίον εκτός από σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος φημίζεται και για τα γευστικά κυδώνια του . 

Στο φιλικό της ομάδας του Αιγινίου στην Καρίτσα σταθηκε η αφορμή  για να το διαπιστώσουμε ... "ιδίοις όμασσι"  . 

Συγκεκριμένα ο παλιός ποδοσφαιριστής του Αιγινιακού Δημήτρης Κουτσιμάνης, που κατάγεται και διαμένει στο ιστορικό τούτο μέρος έφερε στον υπογράφοντα τέτοια ποσότητα κυδωνιών, ώστε να φάει το ... μισό Αιγίνιο . Πάντως τον ευχαριστώ θερμά για την ευγενική του χειρονομία.


Δοθείσης της ευκαιρίας ν'  αναγράψουμε ένα μίνι βιογραφικό για τον Δημήτρη Κουτσιμάνη: 

Γεννήθηκε το 1974 στο Δίον και από μικρή ηλικία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Δία Δίου , όπου και έκλεισε την καριέρα του πολύ αργότερα.  Γρήγορα ξεχώρισε για το γνήσιο ταλέντο και η καταξίωση του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα ήταν άμεση, με συνέπεια ν' αποτελέσει μεταγραφικό στόχο πολλών ομάδων . Το 1993 μεταπήδησε στον Αιγινιακό, που έδωσε μεγάλη μάχη για την απόκτηση του . Η τότε Διοίκηση του συλλόγου λόγω της μετακίνησης του Δημήτρη Ζαβαντία στον Πιερικό (μετέπειτα πήγε στον ΠΑΟΚ ) , ήταν αντίθετη στην μεταγραφή για να μην αποδυναμωθεί η ομάδα . Θυμάμαι η ημερομηνία έδειχνε 26 Ιουλίου 1993 και το θέμα της ένταξης του στους κυανόλευκους του Αιγινίου τελείωσε τα ξημερώματα .

Ο Αιγινιακός με πρόεδρο τον κ. Βασίλη Κόντο, Γενικό Γραμματέα τον Γιώργο Καρανικόλα και προπονητή τον κ. Νίκο Καλαμπάκα τελικά τον κέρδισε και δεν βγήκε ζημιωμένος, αφού ο Κουτσιμάνης προσέφερε τα μέγιστα στο Αιγίνιο για πολλά χρόνια , αγωνιζόμενος ως δεξιός μπάκ . Παράλληλα ήταν ακέραιος χαρακτήρας και ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους .

Παίκτης που ανεβόκατεβαινε ως " έμβολο , όλη την πλευρά δημιουργώντας το παιχνίδι από τα ... "φτερά" . Η παρουσία του στο Αιγίνιο ήταν ως επί το πλείστον στη Δ' εθνική κατηγορία .


Ενώ την σεζόν 1995-96 όταν ο Αιγινιακός ανακηρύχθηκε με πανυγηρικό τρόπο πρωταθλητής διατηρώντας το αήττητο στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας ήταν αναντικατάστατο στέλεχος .

Προσωπικά για εμάς ο Κουτσιμάνης εδικαιούτο σύμφωνα με την αξία του να αγωνιστεί σε ψηλότερο επίπεδο, αλλά στάθηκε άτυχος .

Τον Αιγινιακό τον έχει πάντα στην καρδιά του και με την πρώτη ευκαιρία τον παρακολουθεί δια ζώσης . Παράλληλα κρατάει τις φιλικές σχέσεις με παλιούς συμπαίκτες του, Διοικούντες και φιλάθλους της Αιγινιώτικης ομάδας την οποία υπεραγαπά .

Φωτογραφικό αρχείο:

Γιώργου Καρανικόλα

Στην 1) : φωτό ο Αιγινιακός της περιόδου 1995-96 , με τον Δημήτρη Κουτσιμάνη καθήμενο πρώτο από αριστερά .

2 ) - 3 ) : Το φύλλο αγώνα του ντεμπούτου του Δημήτρη Κουτσιμάνη στους Αιγινιώτες στο πρωτάθλημα της Δ' εθνικής κατηγορίας της περιόδου 1992-94 στις 26-9-1993 , όταν είχε μπεί ως αλλαγή στο 46' .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου